КИТАЙ и ХОНКОНГ, Екскурзии в Чужбина - град София -..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1299032

КИТАЙ и ХОНКОНГ

€1 977

Направи Тази Обява VIP

София – Доха – Пекин – Сиан – Великата китайска стена – Сиан – Шанхай – Хонконг – Доха – София

 


ПРОГРАМА:

Ден 1 София - Доха
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 13:00 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways”, продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Доха в 17:40 ч.

Ден 2 Доха - Пекин
Отпътуване от летището в Доха в 02:10 часа за Пекин, продължителност на полета: 7 ч. и 45 мин. Кацане на летището в Пекин в 14:55 часа. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес Пекин е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотел „Beijing Phoenix Suyuan Hotel” 4* или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Пекин
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“, който е най-големия в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовия комплекс "Забраненият град" – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части: Външен двор, където се намират церемониалните зали и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия "Ян и Ин" – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Свободно време или по желание – посещение на кунг-фу шоу. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Пекин - Сиан - Великата китайска стена
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – част от Великата китайска стена. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя прекосява страната от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (6500 км.). Името на Стената „Чанчън“ в превод на български означава "дълга защитна стена". Пешеходна разходка в старинната част на град Хутонг с типични за китайската архитектура жилищни сгради, където може да се запознаете с ежедневието на местните хора. Участие в чайна церемония – подготовка и поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости. Отпътуване за Сиан в 17:37 часа с високоскоростен влак. Пристигане в Сиан късно вечерта – 22:52 часа. Трансфер до хотел „Xian Quest Hotel” 4* или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Сиан
Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея с теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи императорската армия в монархическите времена на пищност и разкош; Мюсюлманската улица и Градският площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря. По желание: посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.

Ден 6 Сиан - Шанхай
Закуска. Посещение на Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан, тя представлява добре запазена древна постройка и е свещено място за будистите. Посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 г., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Следобед трансфер до летището за полет до Шанхай в 16:00 часа. Кацане на летището в Шанхай в 18:05 часа. Трансфер до хотел „Shanghai Yun’s Paradise Hotel” 4* или подобен. Настаняване. Вечеря. По желание: вечерна атракция – круиз по река Хуанпу. Нощувка.

Ден 7 Шанхай
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; Храмът на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма; Старият град от 10 в., обграден с високи стени, съхранил автентичните си улици, къщи и храмове. Разходка по крайбрежния булевард "Бунд" и улицата "Нинджинг". Свободно време или по желание – посещение на традиционно акробатично шоу. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Шанхай - Хонконг
Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотел „Hong Kong Regal Oriental Hotel” 4* или подобен. Настаняване. Панорамна обиколка на остров Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и множество рибни ресторанти, заемащи голяма част от неговото пристанище. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Хонконг - Доха
Закуска. Туристическа програма в полуостров Коулун, който административно принадлежи към Хонконг: светилището „Wong Tao Sin“, градините „Нан Лиан“ и „Птичите градини“ – класически китайски градини, разположени на така наречения "Диамантен хълм", простиращи се на площ от 3,5 хектара и проектирани в стила на династия Тан с дървета, водопади, скали. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 19:10 ч, продължителност на полета: 9 часа и 05 минути. Кацане на летището в Доха в 23:15 ч.

Ден 10 Доха - София
Отпътуване от летището в Доха в 06:50 ч. за България, продължителност на полета: 5 часа и 10 минути. Кацане на летище София (Терминал 2) в 12:00 ч.

БАЗИСНИ ЦЕНИ: €1977

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Хонконг - София на авиокомпания "Qatar airways";
Самолетни билети с включени летищни такси в икономична класа Сиан - Шанхай и Шанхай - Хонконг;
Описаните в програмата трансфери;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Beijing Phoenix Suyuan Hotel" 4* или подобен в Пекин;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Xian Quest Hotel" 4* или подобен в Сиан;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Shanghai Yun’s Paradise Hotel" 4* или подобен в Шанхай;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Hong Kong Regal Oriental Hotel" 4* или подобен в Хонконг;
Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан;
Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Коулун;
Пешеходна разходка в Хутонг;
Панорамна обиколка на остров Хонконг;
Посещение на Великата китайска стена;
Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
Транспорт с автобус по маршрута;
Местен екскурзовод на английски език;
Водач - преводач от България;
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Китай;
Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
Разходи от личен характер.

НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - €1977
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - €1977
Единична стая - €2280

 

ДОПЛАЩАНИЯ:
Кунг-фу шоу в Пекин при минимум 10 записани туристи - €23
Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан при минимум 10 записани туристи – €23
Акробатично шоу в Шанхай при минимум 10 записани туристи - €20
Вечерен круиз по река Хуанпу при минимум 10 записани туристи – €20
Виза за Китай - заплаща се с депозита - $80

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
Необходими документи за виза: валиден паспорт 6 месеца след датата на връщането, две снимки паспортен формат, попълнено заявление по образец, който ще предоставим.
Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.80 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)
Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Китай, Хонконг: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Китай: Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Възможно е да се проведе и интервю.
Хонконг: Българските граждани могат да влизат на територията на Хонконг без необходимост от виза за срок до 90 дни.

 

Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.

 

Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039 /18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица „Отговорност на туроператора”  № 7500160000465 от Групама Застраховане ЕАД,  бул. „Цариградско шосе” № 47 А, бл. V, 1124 София, ЕИК 3131421443 със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2016 до 24:00 на 19.11.2017 г.


•ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 

 

 

Допълнителна информация
КИТАЙ и ХОНКОНГ
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
ул. Лайош Кошут № 7
 ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД
 joulieta.klenovska
 http://www.flybg.bg
 Изпрати И-мейл
1299032

Обява №: 1299032

Категория: Екскурзии в Чужбина

Редактирана: 07.08.2017

Разглеждания: 40

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Екскурзия до Китай: Пекин – Сиан – Ханджоу – Шанхай – Гаулин – Гуанджоу
                                  Пекин – Сиан –...
4 215 лв.
град София
13.02.2017
Екскурзия до Китай - Пекин – Сиан – Луоянг – манастира Шао Лин – Суджоу – Ханджоу – Шанхай
 Китай – Пекин – Сиан – Ханджоу – Шанхай – Гаулин – Гуанджоу 19.05 – 02.06.2016 г. Отстъпка за ранно записване до...
3 875 лв.
град София
13.02.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори