Често задавани въпроси

Тук можеш да намериш отговори на най-честно срещаните въпроси за сайта. Ако не намериш информация за нещо, от което се интересуваш моля свържи се с нас от секция "Контакти".

1 Публикуване на обяви

Публикуването на обяви в Безплатно.net е лесно и бързо, и не изисква регистрация, но обявите публикувани от регистрирани потребители имаш следните предимства:

1. В обявата може да бъде добавен уеб линк към сайт на потребителя

2. Всички обяви на даден потребител могат да бъдат видяни на една обща страница

3. Обявите на регистрирани потребители се показват приоритетно над тези публикувани анонимно. За повече информация виж секция - Подредна на обявите.

Публикуването на обяви в Безплатно.net както показва и името е напълно БЕЗПЛАТНО.

Ако желаеш обявата ти да бъде показвана по-приоритетно над другите можеш да разгледаш опциите за промо обяви в Подредна на обявите.

Публикуването е лесно и бързо, без регистрация и без изчакване. В горния десен ъгъл на сайта има червен бутон "Добави Обява", използвай го за да стигнеш до страницата за нови обяви.

Попълни формата, полетата маркирани със звезда (*) са задължителни. Добави повече снимки към обявата си, защото обявите със снимки се разглеждат до 10 пъти повече от тези без снимки.

След като се увериш, че всички полета са попълнени правилно, натиснете бутона "Публикувай". Не се притеснявай ако си допуснал грешка, защото може да редактираш обявата си по всяко време.

Можеш да добавиш до 12 снимки към обявата по един от два начина.

1. Кликни върху някой от квадратите с фотоапарат, ще ти се покажа прозорец за избор снимка от твоят компютър или мобилен телефон. След като бъде избрана снимката започва да се качва автоматично и се показва в избрания квадрат. Можеш да я преместиш като я провлачиш между квадратите или да я обърнеш/изтриеш с бутоните в долния ъгъл на снимката.

2. Ако имаш проблеми с качването по начин 1, можеш да кликнеш върху линка под формата, за да качиш снимките чрез опростена форма. При нея няма преглед, преместване и изтриване, но след публикуването на обявата можеш да го направиш от акаунта си.

3. Поддържаните формати са JPEG, PNG и GIF с размер до 5 мегабайта.

Заглавието не трябва да бъде повече от 100. Запомни, че на мобилни устройства по-голямата част от него е скрита и е добре да избереш кратко и ясно-формулирано заглавие, а детайлите да бъдат оставени за текста на обявата!

Не изписвай телефонни номера или друга контактна информация в заглавието на обявата, за целта има полета за телефон, имейл адрес, скайп, уеб адрес. За повече информация прочети общите условия на сайта.

Сайтът ни разполага със система за проверка на текста на обявите и сравнение с предходно публикувани твои обяви. Обяви с повече от 70% прилики в съдържанието се изтриват като дублирани обяви.

Ако имате обяви, които са много сходни, моля добавете повече уникална информация в заглавието на обявата. То носи най-голяма тежест при оценката за уникалност.

Пример за сходни обяви:

Заглавие I: продавам апартамент в младост
Заглавие II: продавам 2-ст апартамент в люлин

В този случай заглавията са твърде сходни. Моля добавете квадратура, етаж, изложение, други детайли. Публикуването на множество сходни обяви се счита за спам от потребителите на сайта.

Обявите се публикуват за период от 1 година. Обявата може да бъде архивирана или изтрита по всяко време.

След публикуването на обявата си ще получиш имейл с адреса на обявата, нейният номер и линкове за редактиране. Моля пази този имейл за бърз и лесен достъп към обявата.

В случай, че не получиш такъв потвърдителен мейл до 2 часа и можеш да възстановиш достъпа си до обявата от секция Забравена Парола.


2 Управление на обяви

Обявата може да бъде намерена в категория, в която е публикувана веднага след публикуването и до няколко минути в търсачката на сайта при търсене по ключови думи от текста й.

Ако искаш да я разгледаш директно на сайта тя може да бъде достъпена на следния адрес: https://www.bezplatno.net/[номер-на-обявата].

Обяви публикувани без регистрация подлежат на проверка и няма да бъдат видим в категорията си или търсачката на сайта до потвърждаване от администратор на сайта. За повече информация по подредбата на обявите - Подредна на обявите.

Обяви, които не отговарят на общите условия на сайта ще бъдат изтити без предупреждение и не са видими на сайта.

Ако обявата е публикувана без регистрация моля влез в "Редактирай Обява" с номера на обявата и избраната от теб парола.

Ако си регистриран потребител твоята обявата ще се показва в профила ти на сайта. Можеш да влезеш в него от тук - "Моят Профил".

Допълнително при всяка нова обява получаваш имейл с бързи линкове за редакция на обявата.

Влез в обявата си като кликнеше "Редактирай Обява". В менюто от дясно има опция за изтриване на обявата.

Ако си регистриран потребител на сайта можеш да изтриеш и архивираш обявата си в секция Моите Обяви в профила си.

Изтриването премахва обявата цялостно от сайта, архивирането й я скрива от потребителите, но е достъпна за автора за редакция и активиране при нужда.

В Безплатно.net няма ограничения за обновяване на обявите. При всяко обновяване обявата се качва по-нагоре в категория като по-актуална обява.

При обновяване обявата се качва по-нагоре само секцията си по степен на потвърденост или промо опция. За повече информация - Подредна на обявите.

За да възстановиш достъпа си до обявата моля влез в секция Забравена Парола, попълни формата и ще получиш имейл с линк за смяна на паролата за достъп.

Ако си регистриран потребител моля използвай паролата си за достъп до профила, за да влезеш и да редактираш всички твои обяви.


3 Подредна на обявите

Обявите в сайта могат да бъдат разглеждани в две категории - безплатни обяви и промо обяви. Безплатно.net няма ограничения в публикуването на обяви било то безплатни или промо, ако те отговарят на общите условия на сайта.

Платените промо обяви мога да бъдат два вида - VIP и Супер.

VIP обявите имат атрактивен оранжев цвят на рамката и фон на обявата. Те се показват над всички безплатни обяви. Допълнително в страницата на обявата са премахнати всички реклами за по-чист изглед.

Супер офертите предлагат всичко, което имат и VIP обявите, но рамката на обявата е допълнително одебелена, показват се приоритетно над VIP и безплатните обяви и допълнително на началната страница на сайта.

Допълнително подредбата при безплатните и промо обяви се прави с оглед на тяхната актуалност (дата на публикуване или последна редакция) и степен на потвърденост на обявата. За повече информация за степените на потвърденост - Степени на потвърденост.

Обявите се подреждат по дата на публикуване или последна редакция. Например, ако твоята обява е публикувана на 05.10, а има друга обява, която е публикувана на 01.10, но е последно обновена на 07.10 то тя ще се показва пред твоята освен ако не е с по-ниска степен на потвърденост.

За повече информация за степените на потвърденост - Степени на потвърденост.

Непотвърдените обяви на сайта не се показват в категориите и резултатните страници от търсене по ключова дума. Ако си публикувал обявата като нерегистриран потребител има голяма вероятност обявата ти да не е потвърдена и да се вижда само на страницата й.

За повече информация за степените на потвърденост - Степени на потвърденост.

Допълнително обяви, които не отговарят на общите условия на сайта ще бъдат изтити без предупреждение и не са видими на сайта. Ако твоя обява не се отваря на сайта, можеш да се свържеш с екипа на сайта за повече детайли.


4 Степени на потвърденост

Сайтът ни винаги е бил свободен и бърз за ползване, но тази неограничена свобода неминуемо води до злоупотреби. В опита да подобрим сигурността в сайта е въведена степен на потвърденост на всяка обява, като в зависимост от нея тя се показва по различен начин към потребителите.

Степента на потвърденост на обявите е 4 нива - непотвърдена, с потвърден имейл адрес, с потвърден телефонен номер и напълно потвърдена (имейл и телефон).

Ниво 1 - "Непотвърдена обява"

Този тип обяви се публикуват без регистрация (т.е няма потвърждаване на имейл адрес). Ако не бъде избрана промо опция няма потвърждаване на телефонен номер. Тази непотвърденост позволява на обявата място в сайта, но не и в категориите и търсачката на сайта. При непотвърдени обяви авторът е отговорен за рекламирането на обявата - през социални мрежи, имейл и други.

Ниво 2 - "С потвърден имейл адрес"

Обявите получават това ниво при публикуване от регистриран потребил или при първа редакция на обявата, която е осъществена през линка от потвърдителния имейл от сайта. Това е минималното ниво за обява, за да бъде добавена в категориите на сайта и в търсачката. При извършване на плащане на промо обява с ePay или PayPal обявите получават това ниво автоматично.

Ниво 3 - "С потвърден телефонен номер"

Обявите получават това ниво при закупуване на промо опция с изпращане на смс или за регистрирани потребители с потвърден телефонен номер през секция "Настройки".

Ниво 4 - "Напълно потвърдена обява"

Това са обяви с потвърден имейл и телефонен номер. Обикновенно са публикувани от регистрирани потребители и имат поне една промо опция.

Степените на потвърденост не са задължителни, но те носят бонус към обявата като по-предно позициониране в категориите и резултатите от търсене в сайта. Така две безплатни обяви ще бъдат подредени в зависимост от по-високо ниво на потвърденост преди да бъде взета в предвид дата на публикуване или последна редакция.

Оптимално по-голямата част от обявите в бъдеще ще бъдат от ниво 3 и ниво 4 и подребдата ще е основно по актуалност.

Нивото на потвърденост на обявата ти можеш да видиш в секция "Моите обяви" под всяка обява обозначено с една от следните икони:

Ниво 1 - "Непотвърдена обява":

Ниво 2 - "С потвърден имейл адрес":

Ниво 3 - "С потвърден телефонен номер":

Ниво 4 - "Напълно потвърдена обява":

Ако обявата ти е непотвърдена най-лесния начин за потвърждаване на имейл адрес е да влезеш за редакция от линковете, които са изпратени в потвърделния имейл на обявата.

Ние препоръчваме регистрирането на профил в сайта, което е много бързо и лесно и предоставя автоматично повърждаване на всички публикувани обяви до ниво 2. Допълнително при потвърждаване на телефонен номер с промо опция към една обява всички обяви от профила получават потвърждаване до ниво 4.

Ако дадена обява е публикувана без профил, можеш да я добавиш към профила си като влезеш с номера й и парола за редакция от - "Редактирай обява", докато си логнат в профила си. Обявата автоматично ще бъде добавена към него.


5 Потребителски профил

Регистрацията на сайта може да стане по 2 начина. Първият е да се регистрираш с имейл адрес и парола от тук - "Регистрация". Вторият начин е да използваш твой профил в социалните мрежи - Facebook, Google, Yahoo, Twitter. Просто кликни на логото на социалната мрежа, в която имаш профил и потвърди, че искаш акаунт в сайта ни. Твоята контактна информация от профила ще бъде автоматично прехвърлена в сайта.

При регистриране с профил от социалните мрежи, профилът ти е автоматично готов за ползване. При регистриране с имейл адрес, ще получиш имейл с потвърдителен линк, след клик на него профилът ще е готов за ползване в сайта.

Регистрацията в сайта ти позволява да редактираш всички свои обяви от едно място. Допълнително всички съобщения от потребители могат да бъдат видяни бързо и лесно през профила ти. Получаваш и своя лична страница, където се показват обявите с твоя снимка.

Наблюдаваните обяви и запазените филтри на регистрираните потребители се запазват в профила и това позволява разглеждане от различни компютри и места.