САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ до ТУРЦИЯ – Анталия & Кападокия: Земя на феномени

Цена
1040 лв
17.11.23
град София
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
7
Обява от
Фирма

София – Анталия – Кония – Кападокия – Анталия – София

Топ цена: 1040 лв.

8 дни

Екскурзия със самолет

ПРОГРАМА:

Ден 1 София – Анталия

Отпътуване в 10:00 ч. от летище София (терминал 1) за Анталия с полет на авиокомпания „Gullivair“. Кацане на летището в Анталия в 12:15 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотела в района на Анталия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Анталия – Кония – Кападокия

Закуска. Отпътуване за Кападокия. Преминаване през планината Тавър до Коня – старата столица на империята на Селджуките, приказен зелен оазис, където красивата растителност и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. Посещение на една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Пристигане в района на Кападокия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Кападокия – 460 km

По желание разходка с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия – възможност от птичи поглед да разгледате неповторимата красота на това място (провежда се при подходящи метеорологични условия). Закуска. Панорамна обиколка на Кападокия (включена в цената): посещение на поклонническата местност Гьореме, известна с уникалните си пещерни селища под защитата на ЮНЕСКО. Вечеря. По желание фолклорна турска вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Кападокия

Закуска. Отпътуване за известния подземен град Каймаклъ с десетки километри подземни галерии, прокопани още преди 4000 години от хетите. Посещение на долината Зелве – природен феномен с приказни скални комини. Посещение на работилница за производство на килими, където ще наблюдавате всички стадии на производство. Вечерта по желание посещение на танцово шоу на дервиши. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Кападокия – Анталия

Закуска. Отпътуване през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски кервансарай. Настаняване в хотел в региона на Анталия. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Анталия – 460 km

Закуска. Панорамна обиколка на град Анталия (включена в цената): старата част на града, Площада на републиката; минарето „Ивли“, превърнало се в символ на града; паметникът на основателя на града пергамския цар Атал ІІ; портата на Адриан, построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр. Хр.; водопадът Дюден. Възможност за посещение на магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 7 Анталия

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии):

1. Целодневна екскурзия до Демре, Мира и Кекова с включен обяд: посещение на древния град Мира, основан през 5 в. пр. Хр., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Николай Чудотворец.

2. Полудневна екскурзия до Сиде и Манавгат с включен обяд: античният град Сиде, водопадът и джамията „Кюлие“ в Манавгат. Свободно време за плаж.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Анталия – София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 16:30 ч. за България с полет на авиокомпания „Gullivair“. Кацане на летище София (терминал 1) в 18:45 ч.

Полетното разписание и двете посоки е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за директен чартърен полет – София – Анталия – София на авиокомпания BalkanHoliday Air

Летищни такси

Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран

Транспорт с лицензиран автобус

4 нощувки в Анталия на избрания от вас пакет на база закуска и вечеря

3 нощувки в Кападокия в хотел 4* на база закуска и вечеря

Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език

Екскурзоводско обслужване в Анталия

Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна;

Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 10 000 евро и асистанс;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходите от личен характер

Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (200 TL), скалните църкви в Гьореме (300 TL) и Учхисар (20 TL), кервансарай „Султанхан“ (20 TL); Черната църква в Гьореме – 50 турски лири

Допълнителни екскурзии: Полет с балон – приблизителна цена 270 евро; Кападокийска вечер с напитки и програма – 30 евро; Ритуал на дервишите – 20 евро; Демре, Мира и Кекова – 65 евро; Сиде и Манавгат – 40 евро; Джип сафари – 55 евро (заявяват се и се заплащат на място)

Премиум пакет – хотел 5*

Всички услуги предложени по желание

Бакшиши на екскурзовода и шофьора 30 лева на човек за целия престой

Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист

При необходимост – PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа „Онлайн регистрация“ или „QR код“

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

Стандарт пакет – хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) -1060 лв.

Стандарт пакет – хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -1060 лв.

Стандарт пакет – хотел 4* Допълнително легло в двойна стая -1060 лв.

Стандарт пакет – хотел 4* Единична стая -1218 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) -1259 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -1215 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -1259 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Допълнително легло в двойна стая -1259 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Допълнително легло в двойна стая -1259 лв.

Премиум пакет – хотел 5* Единична стая -1490 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията ще начисли такава) -70.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели за пакет Стандарт 4*: Анталия – хотели от веригата Hane Sun или подобни; Кападокия – By Capadocia или подобни

Примерни хотели за пакет Премиум 5*: Анталия – хотел SULTAN OF DREAMS HOTEL & SPA 5 или подобни; Преимиум пакета е само за Анталия/MINIA CAVE или подобен в Кападокия

Без включени напитки по време на вечерите.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ: Авиокомпания: Corendon Air – полет в ден петък CAI192: София – Анталия 16:15 – 18:00; CAI191: Анталия – София 13:30 – 15:15;

Авиокомпания: BH Air – полет в ден сряда BGH 2053: София – Анталия 09:30 – 11:10 BGH 2054: Анталия – София 12:00 – 13:40 Авиокомпания: Onur Air – полет в ден неделя 8Q 702: София – Анталия 12:30 – 14:20 8Q 701: Анталия – София 09:45 – 11:35

Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Анталия са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците. Важна информация: За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни. Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 12 записани туристи.

Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София-24, ул. „Софийски герой” № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

*

Посещения: 1019