АВТОБУСНА екскурзия до КАПАДОКИЯ – вълшебството на Мала Азия! Специална програма за над 55 годишни &

Цена
689 лв
17.11.23
град София
Държава
Категория на Хотела
Брой Нощувки
6
Транспорт
Обява от
Фирма

София – Истанбул – Анкара – Соленото езеро – Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме – Кападокия – Ъхлара – Ескишехир – Бурса – Ескишехир – Бурса – София

Топ цена: 689 лв.

7 дни

Екскурзия с автобус

Потопете се в автентичната атмосфера на Мала Азия сред един от най-забележителните природни феномени в Турция!

ПРОГРАМА:

Ден 1 София – Истанбул – 590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.10 ч. – бензиностанция „OMV“ (жк. Младост, Окръжна болница), 7.40 ч. – Ихтиман (мотел „Ихтиман“), 8.10 ч. – Пазарджик (бензиностанция „Shell“), 9.00 ч. – Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел Санкт Петербург), Хасково (бензиностанция OMV в началото на града) – 10.30 ч. по маршрут Одрин – Истанбул. Настаняване. По желание и предварителна заявка: панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата. Нощувка.

Ден 2 Истанбул – Анкара – 450 km

Закуска. – Отпътуване за Анкара – столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Пристигане късния следобед. Туристическа програма: посещение на музея на малоазиатската цивилизация с експонати от времето на палеолита и неолита; и мавзолея на Ататюрк. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Анкара – Соленото езеро – Кападокия – 320 km

Закуска. Отпътуване за Кападокия – чудесно съчетание на природна красота и културно богатсво, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастични форми, известни като комини. По пътя фотопауза на Соленото езеро – второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. През лятото голямата част от водата му пресъхва и се превръща в слой от сол. Основната дейност около езерото е свързана с преработката и рафинирането на сол. Посещение на подземния град Каймаклъ , конструиран между 5 и 10 век и служил като убежище от чуждестранни нашественици. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме – 100 km

Закуска. – Целодневна екскурзия: посещение на скалните църкви от 8 век в Гьореме; Юргюп – главен търговски център; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Къзълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Вечеря. По желание: фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба“. Нощувка.

Ден 5 Кападокия – Ъхлара – Ескишехир – 400 km

Възможност за разходка с балон. Закуска. – отпътуване за Ескишехир. По пътя – разглеждане на каньона Ъхлара, където има запазени ранно християнски църкви, параклиси и манастири, издълбани в скалите. Пристигане следобед в Ескишехир, обиколка на града с местен екскурзовод. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 6 Бурса – Ескишехир – 495 km

Закуска. – отпътуване за Бурса. По пътя кратка почивка в Акшехир за снимки при гроба на Настрадин Ходжа – всепризнат и обичан хитрец в Турция. Пристигане в Бурса късно следобед – обиколка на града с местен екскурзовод: Зелената Джамия и Улу Джамия, Коза Хан и символа на Бурса – османското тюрбе. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Бурса – София – 810 km

Закуска – Отпътуване за България. Пристигане в Хасково следобяд, в Пловдив и Пазарджик – вечерта, в Ихтиман и София на бензиностанция „Shell“ (бул. „Цариградско шосе“ № 113, до София Прес) и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, DVD и минибар);

1 нощувка със закуска в хотел *** в Истанбул със сертификат за „безопасен туризъм“;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Анкара със сертификат за „безопасен туризъм“;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кападокия със сертификат за „безопасен туризъм“;

1 нощувка със закуска в хотел *** в Ескишехир със сертификат за „безопасен туризъм“;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Бурса със сертификат за „безопасен туризъм“;

Описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“

Туристическа такса

Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.);

Вечеря в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба“;

Разходка с балон над Кападокия (45 мин.; при подходящо време;предлага се само на място); цената варира от 150 до 200 евро в зависимост от натовареността и наличността

Входни такси за музея на Малоазиатските цивилизации (50 TL) в Анкара, подземня град Каймаклъ (60 TL), скалните църкви в Гьореме (60 TL) и Учхисар (20 TL)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист ( при влизане в Турция)

PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист (при връщане в България)

При необходимост – попълване на онлайн декларация

Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

14.10.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) -699 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -699 лв.

Допълнително легло в двойна стая -699 лв.

Единична стая -879 лв.

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти -17.00 лв.

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители -40.00 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Разходка с корабче по Босфора при минимум 20 туристи -45.00 лв.

Фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба“ в местността Учхисар (ориенталски танцьорки, 2 напитки по избор) при минимум 20 туристи -70.00 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист -263.00 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист ( при влизане в Турция) -60.00 лв.

PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист ( при връщане в България) -60.00 лв.

Горивна такса -45.00 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая -65.00 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая -39.00 лв.

Нощувка след връщане от програмата в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая -65.00 лв.

Нощувка след връщане от програмата в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая -39.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Място на отпътуване и връщане: Пловдив – бензиностанция “OMV” до хотел „Санкт Петербург”; Хасково – автогарата.

Валутeн курс: 1 EUR = 2, 21 TRY

Часово време: България 12 ч.; Турция 12 ч.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9, 99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19, 99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 14.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София-24, ул. „Софийски герой” № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

https://www.youtube.com/watch?v=_omjCsgr0Kk

Посещения: 163