Интарамерикан- Агенция Ловеч


ИНТЕРАМЕРИКАН БЪЛГАРИЯ е първото българско застрахователно дружество, основано с чуждестранен капитал. Дружеството притежава лиценз за работа в областта на Общото застраховане от Национален Съвет по Застраховане с разрешение № 28/10.08.1998 г.

Мисия: • Да предлагаме конкурентни, иновативни и отговарящи на нуждите на клиентите ни продукти и услуги. • Да поддържаме балансирани, етични и открити взаимоотношения с нашите клиенти, акционери, служители и посредници.

Собственик на ИНТЕРАМЕРИКАН БЪЛГАРИЯ е холандския финансов холдинг EUREKO. През 2005 г. EUREKO е обявена за една от най-бързо развиващите се финансови групи в Европа. EUREKO е паневропейски финансово-застрахователен холдинг, регистриран в Утрехт, Холандия. EUREKO оперира на пазарите на дванадесет европейски държави, между които Achmea в Холандия, Interamerican в Гърция, България, Румъния и Кипър, Friend’s First в Ирландия, Union в Словакия, Imperio France във Франция, PZU в Полша, S & P в Португалия и други.

Философията на EUREKO е да създаде интегрирана паневропейска финансова група, състояща се от компании - лидери на своите пазари, които да осигуряват местни решения на глобални цели. EUREKO Group притежава рейтинг А+, съгласно оценката на Standard & Poor’s и има записан брутен премиен приход от застраховане в размер на 14.853 милиарда EURO за 2007 г. Посредством своите опериращи компании, EUREKO предлага на многобройните си клиенти и партньори пълна гама от застрахователни услуги в областта на общото и животозастраховането, здравното осигуряване, както и пенсионни продукти, а също така има значителен опит в управлението на финансови активи и банкирането.