Етнографски Комплекс Дамасцена


Етнографски комплекс Дамасцена предлага културен туризъм, екскурзии, почивка, козметика, натурална козметика, етерични масла и други. Подарете си едно уникално преживяване в сърцето на Розовата долина.

С течение на годините, и на базата на натрупания опит, в нас се зароди идеята да направим известно за повече хора традиционното за страната ни производство на Българско розово масло. С много ентусиазъм и вдъхновение изградихме собствен комплекс, където уникално се преплитат духът на старите традиции с магията и красотата на съвременното розопроизводство.


Комплекс „Дамасцена“ отвори врати през 2007 година и вече е сред водещите туристически дестинации в България. Годишно Комплексът се посещава от над 50 000 туристи от цял свят. По време на екскурзоводската обиколка нашите гости ще имат възможността да изживеят магията на розобера, да проследят отблизо технологията на розоварене в съвременната ни дестилерия, както и да се докоснат до традициите на старинното производство.


Тук нашите гости могат да опитат известното сладко от рози, мед от рози, розов ликьор и гюлова ракия, да тестват различни етерични масла и да научат интересни факти за тяхното приложение.


Много български и чуждестранни туристи посещават Комплекса по време на розобера през май и юни. В традиция превърнахме честването на Празника на розата. Стотици туристи посещават Комплекса в дните на Празника, който се състои всяка първа събота и неделя на месец юни.


Посетителите имат възможността да се разходят и да отдъхнат в прохладните градини на комплекса, където ще се насладят на красотата на над 150 вида рози.


В ресторанта на Kомплекса нашите гости ще опитат уникалните ни авторски блюда и прочутите ни десерти с розова вода, приготвени по традиционни за нашия край рецепти.


В „Дамасцена“ целогодишно посрещаме с внимание и любов всеки наш гост, вдъхновен от историята и традицията!


Тук можем да организираме вашата сватба или друг семеен празник, служебни тържества или семинари.


На територията на Комплекса ще откриете и нашия фирмен магазин, където ще намерите етерични масла и различни видове продукти подходящи за вашата ароматерапия.


https://www.damascena.net/

туризъм