Вили Бетц ООД и Ко. КД Балкан Стар


Фирма "Вили Бетц ООД и Ко. КД Балкан Стар" присъствa от 10 години на българския пазар.
Дружеството, което е част от Групата Бетц една от най-големите европейски компании в областта на спедицията, логистиката и управлението на недвижими имоти, започва своята успешна дейност като генерален представител на Mercedes-Benz през 1992 г. и разраства дейността си с изключителното представителство на Komatsu Europe International през 1995 година.
От юли 1999 година, само няколко месеца след сливането на Daimler-Benz AG и Chrysler Corporation в DaimlerChrysler AG, Балкан Стар разширява своята дейност с изключителното представителство в страната на марките Chrysler и Jeep, а от юни 2002 година поема и представителството на Mitsubishi Motor Corporation вследствие от стратегическия алианс между DaimlerChrysler AG и японския производител.
Наред с модерния продажбено-сервизен комплекс в столицата, в интерес на своите клиенти Балкан Стар работи и с партньори в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Благоевград в областта на продажбата и сервизирането на леки и лекотоварни автомобили, а в сервизирането на тежкотоварни автомобили фирмата сътрудничи с партньори в Пазарджик, Видин, Бургас и Русе.
Освен в търговията и сервизирането на пътнически и товарни автомобили, присъствието на Балкан Стар на българския пазар е свързано и с активна дейност в областта на логистиката и управлението на недвижими имоти.
В момента личният състав на фирмата наброява около 250 служители в офиса в София и около 100 служители в търговската и сервизна мрежа в страната.