Божана ЕООД


През 1919 година в Малмьо, Швеция една малка компания започва да произвежда продукти за подръжка на паркетни подове. Ето защо фирмата получава името BONA – шведската дума за полирам, излъсквам.Оттогава BONA е сред специалистите в света, които се занимават с развитието на екологични продукти за повърхностна обработка на паркет.
Във всяка държава има много и различни местни производители на лакове за паркет, но фирма Bona е интернационален производител - номер едно в света. Продуктите и се продават в повече от 50 държави.
От 1973 година фирмата се занимава интензивно с изследвания на водни лакове за дървени подове и в момента разполага с отлично обучен екип и прецизно лабораторно оборудване за работа в това направление. Сегашните продукти представят резултата от дългогодишните изследвания и практическия опит в повърхностната обработката на дървени подове.
Мисията на компанията е да доставя най-доброто за дървени подове. Предлагат се продукти, които да изпълнят това изискване. Освен лакове и лепила, диапазона на продуктите обхваща масла, шкурки, препарати за подръжка и машини за шлайфане и полиране.
Всичко от което се нуждаете за да получите великолепни резултати.ПокритияБона е световният лидер в производството на лакове за дървени подове. Те гарантират първокласен резултат, дължащ се на нова технология, която минимизира лошия ефект върху околната среда и увеличява дела на подновяемите суровини. Бона предлага най-доброто решение за Вашите клиенти и за Вашия бизнес.ЛепенеЗа полагането на изцяло нови подове нашата продуктова линия предлага лепила за всеки вид под. Базирайки се на повече от 20 години опит, ние разработихме и подобрихме нашите висококачествени лепила, които днес са важна част от Bona System. Нашата гама от продукти за лепене включва също аксесоари и оборудване.Машини за шлайфанеПрез 2003 Бона пусна на пазара в Европа линия от машини за шлайфане. През 2005 линията беше подобрена. Например беше пусната по-мощна машина Bona Edge, но направена със ергономичния дизайн на Bona Mini Edge. По-големите машини за шлайфане имат някои нови технически характеристики. Bona Belt и Bona Flexi Drum вече имат нови мотори, които могат да бъдат стартирани и при по-слаби ел. предпазители.Bona почистваща система за подовеДървото е един от най-добрите материали за подови повърхности, придавайки топла атмосфера. Ако искате да запазите добре вида му, трябва да използвате системата за дървени подове Bona Care.
Фирмата предлага богата гама от продукти за цялостен монтаж и поддръжка на дървени подове:
ЛаковеГрундове за лакАбразивни консумативиПродукти за поддържанеЛепилаМаслаМашиниСистема за спортни подовеСистема за прахоулавяне