ОАЕ и ОМАН - Великолепието на Изтока с директен чартърен полет до Дубай и водач от България! С посещ

ОАЕ и ОМАН - Великолепието на Изтока с директен чартърен полет до Дубай и водач от България! С посещ

Price
2399 lv
18.03.24
city of Sofia
Country
Hotel Category
Nights
5
Transport
Listing by
Business

София – Дубай – Абу Даби – Мускат – Вахиба – Низва – Мускат – Абу Даби – Дубай – София

Топ цена: 2399 BGN

6 дни

Екскурзия със самолет

ПРОГРАМА:

Ден 1 София - Дубай

Отпътуване от летище София с чартърен полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Дубай. Пристигане на летището в Дубай. Групов трансфер до хотела в Дубай. Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

Ден 2 Дубай - Абу Даби - Мускат

Закуска. Свободно време в Дубай или по желание панорамна обиколка на Дубай (срещу допълнително заплащане). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай, историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града: комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели - един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града; изкуственият остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Обиколката се движи по т.нар. „стъбло” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма; емблематичният 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Панорамният тур продължава с посещение на Рамката на Дубай, една от най-известните атракции на емирството. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“. Трансфер до летището на Абу Даби. Отпътуване за Мускат с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Мускат.Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 Мускат

Закуска. Туристическа програма в Мускат: посещение на красивата централна джамия на Мускат "Султан Кабус" - една от най-големите джамии в близкия Изток, която може да приюти около 20 000 поклонници с красиви произведения на изкуството и полилеи (за посещение на джамията се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата); фото пауза при резиденцията на негово величество Султан Кабус, дворецът "Ал Алам", който е ограден от построените от португалци укрепления Мирани и Ал Джалали; разходка през Сук Мутрах – най-големият пазар в Оман и един от най-старите такива, датиращ от преди повече от 200 години, пропит с мистичния аромат на сандалово дърво, където ще имате възможност да си купите ръчно изработени стоки и сребърни изделия; Кралската опера (посещение срещу заплащане), чиято архитектура отразява съвременната оманска култура. Свободно време. Възможност за разходка с лодка по залез слънце (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 4 Мускат - Вахиба - Низва

Закуска. Свободно време в Мускат или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии):

1. Екскурзия до пясъците на Вахиба - пътят минава през традиционното старо оманско селище Ибра. Пясъците на Вахиба представляват огромна маса от вълнообразно червено-бяло море от пясъци. Непрекъснато променящите се форми на дюните са наслада за истинския фотограф. В пустинята Вахиба могат да се видят различни видове флора и фауна, а местното бедуинско племе намира препитанието си в необятността на пустинята. Посещение на природния оазис Вади Бани Халид, който напълно контрастира с пустинята Вахиба. Разходка из Вадито или плуване( не е разрешено плуване по бански, а само с дрехи). Вечерно каране по пясъците. Връщане в Мускат.

ИЛИ

2. Екскурзия до Низва, древната столица на Оман. Отпътуване за Низва, едно от древните селища в Оман и център на търговията, културата, образованието и изкуствата. Посещение на красивата крепост Низва с нейната масивна кръгла оръжейна кула, което я прави една от най-впечатляващите крепости в страната, построена през 17 век. Крепостта се извисява над целия район, като качването до върха на крепостта е по тяснo, виещо се стълбище, което се затваря с тежка дървена врата. В крепостта се помещава музей, представящ историята, културата и развитието на района Низва. Разходка из традиционния сук в Низва – потопете се в тесните улички, изпълнени с аромат на подправки, арабски парфюми и други местни продукти; възможност да опитате и да се запознаете с различни видове фурми, произхождащи от различни райони на средния Изток. Посещение на Ал Хамра, оазисното селище в пустинята, заобиколено с бананови плантации и финикови палми. Продължаваме за Бахла, крепостта от кал която е най-старата крепост в Оман. Крепостта се смята, че е построена в предислямските времена и сега е обект от наследството на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 Мускат - Абу Даби

Закуска. Трансфер до летището в Мускат. Полет за Абу Даби на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане в Абу Даби. Полудневен тур на Абу Даби с включено посещение на президентския дворец Qasr Al Watan. Често споменаван като "Манхатън на Средния Изток" столицата на Емирствата предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки - световно известния хотел "Емирейтс Палас" и красивият район Корниш. Посещение на новия президентски дворец ''Qasr Al Watan'' (без включена входна такса). Следва посещение на впечатляващата джамия "Шейх Зайед" – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Трансфер до Дубай. Настаняване. Нощувка.

Ден 6 Абу Даби - Дубай - София

Закуска. Трансфер до летището в Дубай. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания ''Bulgaria Air''. Кацане на летище София. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

22.04.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места - 2499.00 лв.

07.05.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места - 2399.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за чартърен полет София - Дубай - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, 1 брой ръчен багаж до 10 кг и 1 брой чекиран багаж до 10 кг.

Самолетен билет Абу Даби - Мускат - Абу Даби на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)

Трансфери летище - хотел - летище според програмата

Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут

2 нощувки със закуски в хотел 4* в Дубай

3 нощувки със закуски в хотел 4* в Мускат

Oписаната туристическа програма, включена в цената, с местен екскурзовод в Оман

Панорамна обиколка на Абу Даби с местен екскурзовод

Входни такси за забележителностите, включени в програмата по време на престоя в Оман

1 бутилка минерална вода на ден на турист по време на панорамната обиколка в Мускат (3-тия и 4-тия ден от програмата)

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс " АД

Водач-преводач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 10 кг за полета Абу Даби - Мускат - Абу Даби

Съседни места в самолета

Такса "Туризъм дирхам" в Дубай: 10-20 дирхама (3-5$) на вечер, на стая( заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела)

Панорамна обиколка на Дубай

Разходка с корабче по залез в Мускат

Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не са споменати в програмата

Бакшиши за шофьора / екскурзовода (8 USD на турист на ден - заплащат се задължително на място, на водача на групата, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Вход за Кралската Опера в Мускат (8$)

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

22.04.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 2499 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 2499 лв.

Допълнително легло в двойна стая - 2499 лв.

Двойна стая за комбиниране - 2499 лв.

Единична стая - 3298 лв.

07.05.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 2399 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 2399 лв.

Допълнително легло в двойна стая - 2399 лв.

Двойна стая за комбиниране - 2399 лв.

Единична стая - 3198 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 395.00 лв.

Разходка с корабче по залез в Мускат при минимум 10 - 126.00 лв.

Доплащане за съседни места за полет София- Абу Даби-София ( отиване и връщане) - 90.00 лв.

Панорамна обиколка на Дубай - 200.00 лв.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

ОАЕ, Оман: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

ОАЕ: Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването.

Оман: Българските граждани, наред с гражданите на още 103 държави, с цел промотиране и улеснение на посещението на Оман с цел туризъм, могат да получат еднократни визи с валидност 14 дни на входния гранично-пропускателен пункт в Оман безплатно. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него НЕ трябва да има израелски печати.

Пътуването се провежда при минимум 14 записани туристи.

Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ЕООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София-24, ул. „Софийски герой” № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави


Views: 92