Агрита ООД


Производство, преработка и търговия с плодове и зеленчуци. Производствената дейност се осъществява върху обработваема площ от над 300 дка. Фирмата е специализирана в отглеждането на специфични култури - брюкселско зеле, броколи, сладка царевица, бейби корн, малини.
Със съдействието на ACDI*VOKA - България, съвместно с "МАРИЦА-К" ЕООД Пазарджик е създадена технология за консервиране и замразяване на сладка царевица и зеленчукови смеси. "АГРИТА" ООД достави първата технологична линия за преработка и консервиране на сладка царевица от САЩ.
Дружеството е и дистрибутор на "МАРИЦА-К", като реализира продукция на най-големия консервен комбинат на Балканския полуостров, както и съвместно създадените продукти - стерилизирана сладка царевица, маринована царевица "бейби корн" и зеленчукови салати "Лото" и "Глобу" (смес от карфиол, брюкселско зеле, броколи, моркови и червена капия). Фирмата разполага с добре развита търговска верига в страната - мрежа от складове, чрез които обхваща основните географски бласти на страната.