BIZ Industrial Ltd.


BIZ Industrial Ltd.

Печелете супер изгодно от всякаква отпадъчна и нискокачествена дървесина!

BIZ Industrial Ltd. е единствена в България компания, произвеждаща инсталации за производство на дървени въглища.

Нашите висококвалифицирани проектанти ще Ви консултират според индивидуалните нужди за производство, ще проектират и изработят Вашата инсталация на най-ниски на пазара цени. Въглищата, които се произвеждат с нашите инсталации са с качество „Супер елит” и са изключително търсени в държавите от Европейския съюз, особено в Гърция, а също така и в Турция, където пазара на дървени въглища за барбекю е практически необятен.

За контакти:

biz_industrial@abv.bg

На вниманието на Г-н Иван Иванов

+359-88-7301642 

ПАРАМЕТРИ НА ИНСТАЛАЦИЯТА

Инсталацията за производство на дървени въглища е на ретортен принцип, поради което е изцяло екологична и минава към класа на възобновяемите енергетични източници.

Параметри на инсталацията:

- за призводството на 1 тон дървени въглища са необходими 8 куб. м. дървесина. За сравнение при стария (вече забранен) метод са необходими 11 m3, а през зимния период 14 m3 дървесина.

- Инсталацията може да работи на непрекъснат (24 часов) цикъл, или на смени. Това качество позволява работа съгласно заявките.

- Не изисква квалифициран персонал, тъй като процесът е автоматизиран.

- Инсталацията позволява управление на качеството на въглищата относно съдържанието на въглерод. Дадените параметри са валидни за 90% въглерод. Пазарът допуска ниво на въглерода до 75%. При това положение за призводството на 1 тон дървени въглища са необходими 6.5 куб. м. дървесина.

- Предимство на инсталацията е, че няма дребна фракция.

- За разлика от стария метод, влажността на дървесината няма значение.

- Методът е приложим и за изрезки от дървопреработващи предпрития. По стария метод това е невъзможно.

- При пилетиране или производство на еко брикети, инсталацията може да се използва за подобряване на калоричността на продукта, тъй като корите могат да се карбонизират.