Ромел ЕООД


РОМЕЛ ЕООД   с офиси във ВАНА,СОФИЯ, ВРАЦА и ЕЛЕНА
е агенция за недвижими имоти, която има за цел да Ви помогне да реализирате вашата оферта, както и да намерите подходящата за вас оферта. Ние сме готови да Ви помогнем да изградите ясна представа за това което търсите, както и да направим невъзможното, за да останете доволни. Ние сме хора, поддържащи контакти с голям брой продавачи и купувачи на недвижими имоти, някои от които вече са се убедили в качествата на агенция "Ромел ЕООД"



Защо с фирма?

В България доскоро битуваше мнение, че покупко-продажбата на недвижим имот е по-добре да се извърши без посредник за да се спести комисионното възнаграждение. Все още някои клиенти си мислят, че работейки без посредник и спестявайки комисионна на посредника едва ли не са на голяма печалба. В повечето случаи това е доста спорно и илюзорно, а в повечето случаи и невярно. 

При сделки с имоти се използва специфична правна уредба и технология, за чието успешно прилагане са необходими специални познания и значителен практически опит. Определянето на реалните справедливи ценовите нива на имотите е деликатна и сложна задача, което е по силите само на изявените професионалисти и експерти в бранша.

Когато някой е тежко болен, ние не прибягваме до самолечение, а търсим най-добрия лекар. Каква е логиката тогава, когато стане въпрос за покупко-продажба на имот, което ще се случи един или два пъти в живота ни и когато става въпрос за значителни суми и голям риск, човек да се осланя само на себе си.

В последно време хората почнаха да променят мнението си по този въпрос и все по-често ползват услугите на агенции за имоти защото разбраха , че този начин на работа има доста предимства. Нека изброим какви са предимствата при работа с фирма за имоти:

1. Професионализъм, сигурност и максимална юридическа защита - фирмите се занимават ежедневно със сделки за имоти и с течение на времето са натрупали ценен опит. Персоналът на фирмите за имоти е с висок образователен ценз. Постоянна практика е повишаване на квалификацията и запознаване с промените в нормативно правната уредба чрез посещаване на курсове за брокери, където лектори са юристи, архитекти, икономисти, данъчни специалисти, строителни инженери, преподаватели от ВУЗ и др.

2. Комплексно обслужване на клиента, което пести време, нерви и пари. Големите фирми обслужват не само конкретната сделка , но предлагат и различни съпътстващи услуги безплатно или на минимални цени. Става въпрос за консултации по правни, финансови, строително- ремонтни, проектантски и др. въпроси. В повечето случаи самите фирми разполагат със съответните специалисти или имат сключени договори с професионалисти от конкретния бранш. Всички от екипа са заинтересувани клиентът да е максимално удовлетворен и когато се наложи пак да ползва услугите на същата фирма за имоти. Така клиентът плаща комисионно възнаграждение, за което получава качество, сигурност и спокойствие, като си спестява време, пари, нерви, измами и работа с мошеници и печалбари. В много случаи, когато се налага да се ползва кредит, да се прави ремонт, проект или да се ползва адвокат, фирмата за имоти може да спести на клиента доста средства. Например само от сполучлив избор на банка за ипотечен кредит за конкретен клиент могат да се спестят няколко хиляди евро, като точната сума зависи от размера на кредита и срока на изплащане. Това е възможно поради усложнените и подвеждащи условия за отпускане на кредити от банките. Реномираните фирми за имоти имат договори с банки и познават в детайли финансовите условия по кредитите.

3. Разбира се, че е много по-добре за клиента да осъществи сделка чрез фирма за имоти, но това е вярно само ако тя е реномирана, с история и авторитет и е доказала лоялността си през годините. Големите утвърдени фирми желаят и се стараят клиентите да се обслужвани максимално добре. Такива фирми не се стремят да правят измами или еднократни финансови 'ужилвания', а инвестират в доброто име на фирмата чрез професионализъм, лоялност и качество. Обратното важи за некоректните, непрофесионални фирми или работещите нелегално.

4. Лесно може да се познае на кои фирми, човек да се довери. Реномираната фирма трябва да:

- има регистрация по Търговския закон, да има поне един офис с добра локация и обзавеждане, документацията да е на ниво, да използва новите технологии, състава да притежава висок образователния ценз и езикова култура, отношението към клиента да е внимателно и вежливо, да има масирана реклама в печата и Интернет, да е известна сред посредническата гилдия като 'работеща' агенция. Да членува в една-две национални и/или международни браншови организации и отзивите от клиентите на фирмата да са добри.