This listing is not active! You can find similar listings in Excursions abroad, city of Varna.

Коледни базари във ВИЕНА и БУДАПЕЩА от София и Пловдив, 2 нощувки - 13.12.2018

Price
205 lv
03.12.18
city of Varna
Country
Hotel Category
Nights
2
Transport
Listing by
Business

Предколедни Базари - Будапеща и Виена

отпътуване от София и Пловдив


4 дни / 2 нощувки със закуски


Дати: 13.12.2018 и 20.12.2018


Цена на човек в двойна стая: 205 лв. от гр. София/ 225 лв. от гр. Пловдив

Дете до 12 год. настанено с двама възрастни: 185 лв.


ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване в 19.00 от гр. Пловдив Дом на Културата (срещу доплащане), 21.00ч. от стадион ”Васил Левски” в гр. София, транзитно преминаване през Сърбия, посока Будапеща.


ВТОРИ ДЕН

Пристигане в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български - забележителните мостове на р. Дунав, разглеждане на Парламента, Площада на героите, Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион, Църквата Свети Матияш, разходка по най - красивата улица на града Ваци. По желание на групата разходка с корабче по Дунав с торта и шампанско - една атракция, която ще ви покаже красотите на града от друг ъгъл под съпровода на класическа музика. Свободно време, в което ще имате възможност да се насладите на традиционните коледни базари в града. В този период от годината градът е украсен изключително празнично, разходката из града ще ви накара да се почувствате като в истинска коледна приказка, може да опитате местните специалитети с чаша греяно вино с аромат на канела, ще почувствате истинския дух Коледа. Настаняване в хотела в Будапеща. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Целодневна екскурзия до Виена. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български: площад Мария Терезия, разглеждане на дворците ”Белведере”, един от най-хубавите барокови образци в света построен по поръчка на принц Савойски и дворецът ”Хофбург” - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил, Виенската Опера, катедралата ”Свети Стефан”, Университета. Факултативно посещение на лятната резиденция на Хабсбургите двореца Шьонбрун и свободно време за разглеждане на двореца отвън из неговите градини, ще имате възможност да се насладите на коледните базари пред двореца, както и да опитате от многобройните лакомства, които предлагат. По желание и срещу доплащане посещение на двореца отвътре с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език. Посещение на Пратера и свободно време за атракциите му около 2 часа. Отпътуване за Будапеща. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив.


Цената включва:

- 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Будапеща.

- Водач от фирмата по време на пътуването

- Автобусен транспорт с лицензиран автобус за международни превози

- Медицинска застраховка за лица до 65г.


Цената не включва:

- Доплащане за тръгване от Пловдив 20 лева.

- Панорамна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език 10 евро, 5 евро за дете до 12 години

- Целодневна екскурзия до Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език 15 евро, 10 евро за дете до 12 години

- Посещение на двореца Шонбрун - 25 евро /входен билет и беседа с местен екскурзовод/

- Разходка с корабче по Дунав в Будапеща - 20 евро ( с торта и шампанско ) 10 евро за дете до 12 години

- Медицинска Застраховка за лица над 65 години - 8 лева

- Доплащане за посещение на унгарски ресторант ”Бор Катакомба”- 35 евро ( при минимум 20 човека). Цената включва: 3 степенно меню, 2 чаши вино (бяло или червено), вода, кафе и безалкохолно; типична шоу програма, с жива музика; екскурзоводско обслужване на български език, транспорт от и до хотела.

Views: 87