Великден в Гърция-Метеора-Солун-Едеса с автобус от Варна, Добрич, Шумен, Велико Търново

Price
200 lv
15.11.19
city of Varna
Country
Hotel Category
Nights
2
Transport
Listing by
Business

Метеорите ! Да посрещнем Великден Там ,

където небето среща земята

Метеора – долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун

Дата: 17.04.2020 – 20.04.2020 г.

2 нощувки със закуски

Отпътуване от * Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

Маршрут : * Добрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун

1 ден / 17.04.2020 /- Варна – Шумен

Отпътуване от Варна около 22.00 ч //

От Шумен * 23:00ч./ За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА , за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /

2 ден /18.04.2020/–Търговище-Велико Търново-Севлиево – София – Вергина – Едеса

От Велико Търново Автогара Юг – в 01.00 ч. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:00ч. / От София пл.Александър Невски около 05:00ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон.

Водния град – Едеса .Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време . Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски .Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Паралия Катерини .Настаняване в хотела.Вечерта Посещение на Великденска литургия. Нощувка

3 ден / 19.04.2020/–Паралия Катерини – Метеора – Празнична великденска вечеря

Закуска.* По-желание Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори- Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест , но не всички са отворени за посещение.Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон , съчетаващи природна красота и вековни християнски традиции. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство.Ще имате възможност да се насладите и да усетите Великденския дух сред величието и красотата на издигащите се в небето манастири. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на Големия метеор « Преображение Господне « и още един от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир /Надвечер връщане в хотела.

* По желание Вечерта Празнична Великденска вечеря с гръцка програма, танци , типичната Гръцка супа « Магерица « , вечеря с традиционни гръцки ястия, »ципуро»-гръцката ракия и неограничено количество вино. Нощувка.

4 ден 20.04.2020– Паралия Катерини – Солун – България

Закуска. Отпътуване за Солун около 09:00ч. Пристигане в пристанищния град .Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /

Ранни записвания 02.03.2020 г.

Отпътуване от : На човек в двойна стая /Тройна стая

Варна /Шумен 215 лв

Търговище/Велико Търново / Севлиево 208 лв

София 200 лв

• Възможност за отпътуване от Добрич при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в

две посоки

• Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:

• транспорт с лицензиран автобус за международни превози

• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Паралия Катерини

• медицинска застраховка за лица до 65 год.

• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя

• Панорамна обиколка на Солун

• Посещение на Вергина-гробницата на Филип Македонски/без включена входна такса/ и водния град Едеса с водопадите му

Цената не включва:

- Екскурзия до Метеора – 15 евро / 30 лв /- без включена входна такса за манастирите.

- Празнична великденска вечеря с гръцка програма, бутилка вино за двама , червени яйца и козунак, вода – 25 евро/50 лв / – заплаща се предварително от България !

- Стандартна вечеря в ресторанта на хотела - 8 евро на човек / 16 лв / –тристепенно меню без напитки. – заплаща се предварително от България !

- входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);

- входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);

- доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв

- Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018/– 0.5 евро/ 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването /

Забележка :

- Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите или да отпадат обекти.

- Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.

- Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /

- Празничната вечеря на Великден и стандартната вечеря се заявяват и заплащат предварително от България !

- Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.

- Резервации с невнесено капаро до 3 дни след датата на резервацията се анулират автоматично!

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: 30% при сключване на договор за организирано пътуване.Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

НираМар Травел ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с

№ 13061910000331

.


Views: 38