20277 м2 парцел за балнеокурорт

€265000
Особенности
Площ
20277 м2
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

парцел за строителство на балнеокомплекс

с. Овча могила, Област Велико Търново

Описание на терен находящ се в зона с отреждане за рекреационни дейности в с. Овча могила, община Свищов
1. Местоположение
Предлаганият за продажба терен е собственост на фирма ООД и се намира в северната част на България в село Овча могила на 1 км. от международен път Е83, свързващ Гърция, Турция, Румъния и Русия.
Селото е разположено в централната част на Дунавската равнина.
Най-близките градове са Свищов, Левски и Павликени.
Районът е с надморска височина 78 метра и умерено континентален климат със средногодишна температура на въздуха около 12 градуса.
В селото живеят около 2 000 жители.
Село Овча могила е разположено на 30 км. южно от Свищов, на 50 км. източно от гр. Плевен, 35 км. от Велико Търново и на 80 км. от Русе.
В близост до Овча могила се намира град Белене, място където се очаква да има голям проект свързан с енергетиката. .
На около 30 км се очаква да мине и новата магистрала Истанбул – Русе Изграждането и съвместна инвестиция на България с катарски фондове и турското правителство. Според публичната информация магистралата на българска територия ще бъде с дължина 300 км и ще свързва Русе с Истанбул. По оценка на инвеститорите проектът ще струва около 1 млрд. евро, а срокът за завършване ще е 2016 г.
Село Овча могила е и на 60 км. от летище Горна Оряховица и на 90 км. от летище Русе. Двете летища са в списъка на гражданските летища за обществено ползване в България, обслужващи международни превози и са в процес на концесиониране.
В гр. Русе има изградено международно пристанище, което се ползва от много туристи пътуващи по река Дунав в кораби. Много европейски граждани основно от Германия и Австрия често използват този туристически маршрут. Създаването на балнеокомплекс за лечение може да бъде обвързано с използването му от пенсионни фондове от Европа за възстановяване и лечение на възрастни хора.
На 150 км се намира Букурещ с население от близо 4 милиона души. Село Овча могила се намира и на 220 км. от столицата на България с население 1.5 милиона жители.

В близост (1.5 км) до терена съществува термален извор - сондаж № Р-2хг, от който се добива минерална вода с температура 50о С и дебит 26 л/сек. В момента се използват едва 0.8% от дебита на извора. Водата е ПЪРВА КАТЕГОРИЯ (чл. 85 от наредба 1 на МОСВ от 07.07.2000г) и е умерено минерализирана с химичен състав, изключително благоприятстващ лечението на: заболявания на опорно-двигателния апарат, артрози, болест на Бехтерев, заболявания на костите и мускулите от травматично професионално, токсично и инфекциозно естество, контрактури от кожно-мускулен и ставен произход, всички заболявания на периферната нервна система и др. Разположението на селото и факта, че водата е с доказани лечителски качества гарантират целогодишно използване на курорта.
2. Общи данни за терена
Теренът е с обща площ от 20277м2 - УПИ с площ от 20 277 м2 . Теренът е равнинен и достъпен от изграден асфалтов път до него. За територията, в която попадат имотите и има влязъл с сила ПУП - ПРЗ. За имота са издадени визи за проектиране на курортни обекти по смисъла на чл. 27 от Наредба №7 за ПНУОВТУЗ.

Посещения: 91