Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕННАТА ЗЕМЯ С УДИВИТЕЛЕН КЛИМАТ,..., град София, Туризъм / Екскурзии, Почивка на море, Обява № 1272382

Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕННАТА ЗЕМЯ С УДИВИТЕЛЕН КЛИМАТ, БОГАТО КУЛТУРНО...

€1 685

Направи Тази Обява VIP

София – Доха – Коломбо – Дамбула – Сигирия – Полонарува – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула - Канди – Нувара Елия – Индурува – Коломбо – Доха – София

 

 

ПРОГРАМА: 

Ден 1 София - Доха

Отпътуване в 19:40 ч. от Терминал 2 на летище София за Доха с полет на авиокомпания  „Qatar Airways” (продължителност на полета: 4 ч. и 35 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България.

Ден 2 Доха - Коломбо - Дамбула

Пристигане на летището в Доха в 01:15 ч. Отпътуване за Коломбо в 02:25 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 25 мин.). Пристигане на летището в Коломбо в 09:20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до Дамбула. Настаняване в хотел „The Paradise Resort” 4* или подобен. Свободно време. Вечерта информационна среща. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Дамбула – Сигирия – Полонарува - Дамбула

Закуска. Отпътуване към Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Следобед отпътуване за Полонарува – вторият най-голям по значение и размери древен град и един от най-живописните археологически обекти, известен с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Посещение на руините на Кралския дворец, банята във форма на лотос и статуята на Полонарува. Посещение на Гал Вихара, където се намира  впечатляващата статуя на Буда, издялана от камък в скалата. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 пещерните храмове на Дамбула - Канди

Закуска. Отпътуване за пещерния храм на Дамбула, построен от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градини за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Настаняване в хотел „ Earl`s Regent” 4* или подобен в Канди. Следобед посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горния резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Канди

Закуска. Отпътуване за приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, която е само на 6 км от гр. Канди и привлича над 2 милиона посетители годишно. Градините датират от 14 в. – времето на Викрама Баху III, в тях можете да откриете голямо разнообразие от декоративни и пълзящи растения, от които се приготвят известните за Шри Ланка подправки. В колекцията на градините има над 4000 вида растения, включително орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Вечерта посещение на основните забележителности, в Канди: Горното езеро, занаятчийски магазини, градския пазар, работилница за скъпоценни камъни, където можете да видите как необработените камъни (най-вече известния цейлонски син сапфир) се полират по традиционен начин и се превръщат в истински бижута. Вечерта може да се насладите на фолклорно танцово шоу. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Канди - Нувара Елия

Закуска. Отпътуване за Нувара Елия, известен като „Малката Англия” – място, на което можете да видите планини, покрити с чаени храсти и каскадни водопади. Посещение на чаена плантация и фабрика за преработка, където се произвежда най-качествения чай в света. Машините, използвани във фабриката, са традиционни и някои от тях са на повече от 100 години. Процесът е стар и непроменен от векове, може да наблюдавате преработката на чая, сортирането и накрая най-хубавата част – дегустацията на чист цейлонски чай. Свободно време за обяд. Пешеходна разходка в Нувара Елия, известен със своите типични колониални сгради: Пощата, елитния "Hill Club", Голф клуба и Хиподрума. По желание и срещу допълнително заплащане – разходка с лодка по езерото Грегъри. Настаняване в хотел „Araliya Green Hills Hotel” 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Нувара Елия - Индурува

Закуска. Отпътуване за Индурува. Маршрутът преминава през изключително красив пейзаж и покрай най-широкия водопад в Шри Ланка "Сейнт Клеър". Преминаване през местността Китулгала, където е сниман наградения с Оскар филм „Мост на реката Куай”. Свободно време или по желание и допълнително заплащане – рафтинг от Киталгала по р. Келан – втората по дължина в Шри Ланка. Настаняване в хотел „Pandanus Beach Resort & Spa” 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Индурува

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Коломбо - Доха - София

Закуска. Трансфер до летището за полет до Доха в 10:50 ч. (продължителност на полета: 5 ч. и 15 мин.). Кацане на летището в Доха  в 13:35 ч. Отпътуване за България в 14:30 ч. (продължителност на полета: 5 ч. и 5 мин.). Пристигане  на летище София, Терминал 2 в 18:35 ч.

 

БАЗИСНИ ЦЕНИ: €1685

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Доха - Коломбо - Доха - София  на авиокомпания "Qatar airways" с включени летищни такси;

Всички трансфери по маршрута;

Транспорт с туристически автобус по маршрут;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Paradise Resort" 4* или подобен в Дамбула;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Earl`s Regent" 4* или подобен в Канди;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Araliya Green Hills Hotel" * или подобен в Нувара Елия;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Pandanus Beach Resort & Spa" 4* или подобен в Индурува;

Описаната туристическа програма в Сигирия, Полонарува, Канди и Матале;

Пешеходна разходка в Нувара Елия;

Панорамна обиколка на Канди;

Местен екскурзовод на английски език;

Фолклорна вечер на 6-ия ден от програмата;

Входни такси за скалната крепост в Сигирия, древните паметници в Полонарува, пещерния храм в Дамбула, свещенния Храм на зъба на Буда в Канди, кралската ботаническа градина в Перадения, приюта за слонове "Пинавела";

Местен екскурзовод на английски език;

Водач – преводач от България

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Шри Ланка;

Напитки по време на храненията;

Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод, шофьор, пиколо и се заплаща задължително на място;

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Рафтинг от Киталгала по р. Келан;

Разходка с лодка по езерото Грегъри;

Разходи от личен характер.

 

НАСТАНЯВАНЕ в Хотели 4*

 

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - €1569

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -/ -€ 23

Единична стая -/ +€319

 

ДОПЛАЩАНИЯ:

Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) - $32

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 

Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи!

 

Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR)

 

Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR

 

Часово време: София - 12 ч; Коломбо - 15.30 ч.

 

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва пълно съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.

 

•Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039 /18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица „Отговорност на туроператора”  № 7500160000465 от Групама Застраховане ЕАД,  бул. „Цариградско шосе” № 47 А, бл. V, 1124 София, ЕИК 3131421443 със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2016 до 24:00 на 19.11.2017 г.

 

•ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 

 

Допълнителна информация
Шри Ланка -...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
ул. Лайош Кошут № 7
 ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД
 joulieta.klenovska
 http://www.flybg.bg
 Изпрати И-мейл
1272382

Обява №: 1272382

Категория: Почивка на море

Редактирана: 07.08.2017

Разглеждания: 40

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

къща за гости Галина Созопол
Къща за гости Галина е уютна къща в Созопол, разположена в новата част на града, на 300 м от центъра, 350 м от Централния плаж и на около 400...
15 лв.
град Бургас
24.07.2017
стаи за гости
Отлични условия-Добри цени.Ние Ви предлагаме:Самостоятелен етаж от къща в гр. Балчик. Комфорт и приятна обстановка. Стаите са с 2, 3 и 4...
10 лв.
град Балчик
30.05.2016
2-ни и 3-ни стаи, къща - гр. Приморско
Елате на море в Приморско! Предлагаме стаи под наем в къща, намираща се на 100-150м.от Северния плаж. Всички стаи разполагат с тераса,...
10 лв.
град Приморско
12.07.2016
На море в Приморско-къща Милеви
Къща Милеви се намира на 2 мин. от северният плаж в Приморско. На тиха улица е, близо до центъра,морската градина, морето.Наблизо има...
20 лв.
град Приморско
25.05.2016
Във ВАРНА до МОРЕТО и ПЛАЖА - ЛУКС и КОМФОРТ в ТОП ЦЕНТЪРА
В ТОП ЦЕНТЪРА под хотел „ЧЕРНО МОРЕ”, на 50 м. от морето, плажа и Морската градина. Две отлично обзаведени самостоятелни стаи,...
50 лв.
град Варна
19.09.2017
За компании от 8-10 души:апартамент от 3 стаи,2 бани и кухня в Черноморец
Цената е за целия апартамент на ден!!В периода 2-4 юли и 10-13 юли цената е само 50лв.На 200м от плажа,изглед към морето от 3 тераси,кабелна...
80 лв.
село Черноморец
24.07.2017
Лято, почивка, море - Слънчев бряг това е Елит 2
Слънчев бряг - CacaoКомплекс Елит 2 - топ цени на най - посещаваната дестинация по южното черноморие - модерен комплекс, всичко...
80 лв.
к.к. Слънчев бряг
26.07.2017
НА МОРЕ във комфортни СТУДИЯ за ДВАМА- кухня+пералня, TV, Wi-Fi, лятна градина, барбекю
Ваканционни  АПАРТАМЕНТИ – СТУДИО за  почивка на море , нощувки, уикенд или само за пренощуване в град Варна.  СТУДИЯТА са...
50 лв.
град Варна
24.08.2017
Почивка в Поморие – атрактивни цени
Предлагам квартири в новата част на Поморие, на около 250 метра от плажа, в близост до автогарата, магазини и заведения за хранене....
12 лв.
град Поморие
25.05.2016
Апартаменти под наем в к.к. Слънчев бряг
Апартаменти под наем в к.к. Слънчев бряг, в комплекс "Меркурий 3", които са в близост до хотел Кубан и ресторант Джани, на 15 минути от...
60 лв.
к.к. Слънчев бряг
30.07.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори