Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕННАТА ЗЕМЯ С УДИВИТЕЛЕН КЛИМАТ,..., град София, Туризъм / Екскурзии, Почивка на море, Обява № 1272382

Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕННАТА ЗЕМЯ С УДИВИТЕЛЕН КЛИМАТ, БОГАТО КУЛТУРНО...

€1 685

Направи Тази Обява VIP

София – Доха – Коломбо – Дамбула – Сигирия – Полонарува – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула - Канди – Нувара Елия – Индурува – Коломбо – Доха – София

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София - Доха

Отпътуване в 19:40 ч. от Терминал 2 на летище София за Доха с полет на авиокомпания  „Qatar Airways” (продължителност на полета: 4 ч. и 35 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България.

Ден 2 Доха - Коломбо - Дамбула

Пристигане на летището в Доха в 01:15 ч. Отпътуване за Коломбо в 02:25 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 25 мин.). Пристигане на летището в Коломбо в 09:20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до Дамбула. Настаняване в хотел „The Paradise Resort” 4* или подобен. Свободно време. Вечерта информационна среща. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Дамбула – Сигирия – Полонарува - Дамбула

Закуска. Отпътуване към Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Следобед отпътуване за Полонарува – вторият най-голям по значение и размери древен град и един от най-живописните археологически обекти, известен с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Посещение на руините на Кралския дворец, банята във форма на лотос и статуята на Полонарува. Посещение на Гал Вихара, където се намира  впечатляващата статуя на Буда, издялана от камък в скалата. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 пещерните храмове на Дамбула - Канди

Закуска. Отпътуване за пещерния храм на Дамбула, построен от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градини за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Настаняване в хотел „ Earl`s Regent” 4* или подобен в Канди. Следобед посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горния резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Канди

Закуска. Отпътуване за приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, която е само на 6 км от гр. Канди и привлича над 2 милиона посетители годишно. Градините датират от 14 в. – времето на Викрама Баху III, в тях можете да откриете голямо разнообразие от декоративни и пълзящи растения, от които се приготвят известните за Шри Ланка подправки. В колекцията на градините има над 4000 вида растения, включително орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Вечерта посещение на основните забележителности, в Канди: Горното езеро, занаятчийски магазини, градския пазар, работилница за скъпоценни камъни, където можете да видите как необработените камъни (най-вече известния цейлонски син сапфир) се полират по традиционен начин и се превръщат в истински бижута. Вечерта може да се насладите на фолклорно танцово шоу. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Канди - Нувара Елия

Закуска. Отпътуване за Нувара Елия, известен като „Малката Англия” – място, на което можете да видите планини, покрити с чаени храсти и каскадни водопади. Посещение на чаена плантация и фабрика за преработка, където се произвежда най-качествения чай в света. Машините, използвани във фабриката, са традиционни и някои от тях са на повече от 100 години. Процесът е стар и непроменен от векове, може да наблюдавате преработката на чая, сортирането и накрая най-хубавата част – дегустацията на чист цейлонски чай. Свободно време за обяд. Пешеходна разходка в Нувара Елия, известен със своите типични колониални сгради: Пощата, елитния "Hill Club", Голф клуба и Хиподрума. По желание и срещу допълнително заплащане – разходка с лодка по езерото Грегъри. Настаняване в хотел „Araliya Green Hills Hotel” 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Нувара Елия - Индурува

Закуска. Отпътуване за Индурува. Маршрутът преминава през изключително красив пейзаж и покрай най-широкия водопад в Шри Ланка "Сейнт Клеър". Преминаване през местността Китулгала, където е сниман наградения с Оскар филм „Мост на реката Куай”. Свободно време или по желание и допълнително заплащане – рафтинг от Киталгала по р. Келан – втората по дължина в Шри Ланка. Настаняване в хотел „Pandanus Beach Resort & Spa” 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Индурува

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Коломбо - Доха - София

Закуска. Трансфер до летището за полет до Доха в 10:50 ч. (продължителност на полета: 5 ч. и 15 мин.). Кацане на летището в Доха  в 13:35 ч. Отпътуване за България в 14:30 ч. (продължителност на полета: 5 ч. и 5 мин.). Пристигане  на летище София, Терминал 2 в 18:35 ч.

 

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: 06.12.2016, ПОТВЪРДЕНА - €1685

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Доха - Коломбо - Доха - София  на авиокомпания "Qatar airways" с включени летищни такси;

Всички трансфери по маршрута;

Транспорт с туристически автобус по маршрут;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Paradise Resort" 4* или подобен в Дамбула;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Earl`s Regent" 4* или подобен в Канди;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Araliya Green Hills Hotel" * или подобен в Нувара Елия;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Pandanus Beach Resort & Spa" 4* или подобен в Индурува;

Описаната туристическа програма в Сигирия, Полонарува, Канди и Матале;

Пешеходна разходка в Нувара Елия;

Панорамна обиколка на Канди;

Местен екскурзовод на английски език;

Фолклорна вечер на 6-ия ден от програмата;

Входни такси за скалната крепост в Сигирия, древните паметници в Полонарува, пещерния храм в Дамбула, свещенния Храм на зъба на Буда в Канди, кралската ботаническа градина в Перадения, приюта за слонове "Пинавела";

Местен екскурзовод на английски език;

Водач – преводач от България

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Шри Ланка;

Напитки по време на храненията;

Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод, шофьор, пиколо и се заплаща задължително на място;

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Рафтинг от Киталгала по р. Келан;

Разходка с лодка по езерото Грегъри;

Разходи от личен характер.

 

НАСТАНЯВАНЕ в Хотели 4*

 

06.12.2016 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - €1569

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -/ -€ 23

Единична стая -/ +€319

 

ДОПЛАЩАНИЯ:

Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) - $32

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 

Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи!

 

Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR)

 

Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR

 

Часово време: София - 12 ч; Коломбо - 15.30 ч.

 

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва пълно съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.

 


•Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039 /18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица „Отговорност на туроператора”  № 7500160000465 от Групама Застраховане ЕАД,  бул. „Цариградско шосе” № 47 А, бл. V, 1124 София, ЕИК 3131421443 със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2016 до 24:00 на 19.11.2017 г.


•ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 

 

Допълнителна информация
Шри Ланка -...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
ул. Лайош Кошут № 7
 ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД
 joulieta.klenovska
 http://www.flybg.bg
 Изпрати И-мейл
1272382

Обява №: 1272382

Категория: Почивка на море

Редактирана: 01.12.2016

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Вила под наем до морето-с.ВЕЛИКА
Вилата се намира в китното село. ВЕЛИКА на 3.5км западно от с.ЛОЗЕНЕЦ,в подножието на странджа .Вилата разполага с 2двойни,1 тройна стая,2бани с тоалетни, голяма...
Договаряне
село Велика
17.02.2017
Апартаменти и студия Елит 2 - краткосрочен наем - Слънчев бряг
Предлага студия, едностайни, двустайни апартаменти, с отлична локация на тихо и комуникативно място! Състоят се от просторен хол,...
100 лв.
град Бургас
17.02.2017
Къща на Халкидики
Крайбрежното селище Фурка се намира от западната страна на първия ръкав на полуостров Халкидики на около100 км от Солун. Разполага с...
€30
-
17.02.2017
На море в гр.Поморие сезон лято 2016г.Супер цена за м.Септември-50лв
ПРЕДЛАГАМ САМОСТОЯТЕЛЕН АПАРТАМЕНТ В гр.ПОМОРИЕ за сезон лято 2016.Намира се в стария град,близо до центъра и на 100м от плажната ивица....
70 лв.
град Бургас
05.05.2016
апартамент Мария
 Апартамент Мария, Поморие разполага с леглова база от 4 места. Промоция: От 01.05.2016 до 30.05.2016 цената на 1 нощувка е 40 лв./четиридесет...
60 лв.
град Поморие
27.05.2016
Апартамент с кухня за 2 семейства.40лв за целия апартамент през юни
За вашата почивка на море в Черноморец предлагам апартамент от 3 стаи,2 бани и кухня.Едната стая се преобразува в хол.200м от...
8 лв.
град Бургас
10.05.2016
Почивка в Поморие – атрактивни цени
Предлагам квартири в новата част на Поморие, на около 250 метра от плажа, в близост до автогарата, магазини и заведения за хранене....
12 лв.
град Поморие
18.05.2016
Апартамент под наем
Предлагам апартамент под наем в град Приморско.За повече информация-на 0882833041 и pri-morsko.com
Договаряне
град Бургас
28.07.2016
Апартамент с кухня в Черноморец за 2 семейства.40лв общо на ден през юни
За вашата почивка на море в Черноморец предлагам апартамент от 2 спални,2 бани,хол и кухня.На 200м от плажа,изглед към морето,кабелна...
6 лв.
село Черноморец
06.05.2016
Обзаведени апартаменти до морето
Предлагам обзаведени студиа и апартаменти в Поморие близо до морето. Цена за летен сезон 50-80 лв. на вечер за апартамент, през...
50 лв.
град Поморие
07.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори