Шоколадовата Швейцария

875 лева
Държава
Категория на Хотела
Брой Нощувки
7
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

ШОКОЛАДОВАТА ШВЕЙЦАРИЯ

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

Дати: от 16 юли до 23 юли 2011 г.

от 31 юли до 07август 2011 г.

от 04 септември до 11 септември 2011 г.

от 18 септември до 25 септември 2011 г.

По маршрут: СОФИЯ – ЗАГРЕБ - ИНСБРУК – ЛИХТЕНЩАЙН – ЦЮРИХ – ЛЮЦЕРН - ИНТЕРЛАКЕН - ЛАУТЕРБРУНЕН – ЮНГФРАЙОХ - БЕРН - ЛОЗАНА – ЖЕНЕВА - ВЕВЕ - МОНТРЬО – ЛУГАНО – МИЛАНО - БЕРГАМО - СОФИЯ

1 ден – София -Загреб

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане в Загреб. Ако времето позволява, вечерна разходка из Старата част. Нощувка.

2 ден– Загреб - Инсбрук

Закуска. Отпътуване за областта Тирол и нейната столица Инсбрук. Пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл (“Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Вадуц - Цюрих – Люцерн - Интерлакен

Закуска. Отпътуване за Цюрих. Попътна спирка във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Пристигане в Цюрих – сърцето на Швейцария.Туристическа програма: Кейовете, Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа, гордостта на нейните жители, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Продължаване следобяд за Люцерн, малко очарователно градче, въплатило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото "Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Отпътуване за Интерлакен – център на Бернезе Оберланд, разположен между най – чистите езера Тун и Брийнц сред впечатляващ планински пейзаж. Нощувка.

4 ден – Лаутербрунен – Трюмелбах - Юнгфрау – Гринденвал - Берн – Лозана/Женева

Закуска. Възможност за запомнящо се пътешествие (изисква се предварителна резервация) до най – високата жп станция в Европа – изкачване от Лаутербрунен, наричан “страната на лавините” през Трюмелбах, където ще ви очарова феерията на най – недостъпните и скрити ледникови водопади в Европа, до Юнгфрайох – комплекс от съоръжения, предлагащ разнообразни атракции и посещение на Ледниковия дворец. Обратният маршрут преминава през долината Гринденвал (UNESCO). В ранния следобяд продължаване за Берн (UNESCO), емблема на който е мечката, свързана с легендата за основаването на града. Туристическа програма - Старият град, улиците Марктгасе и Крамгасе, Кметството, Часовниковата кула, Катедралата Свети Винсент, домът на Айнщайн, Розовата градина, сградата на Парламента. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в Лозана/Женева. Нощувка.

5 ден – Лозана - Женева

Закуска. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей. Отпътуване за Женева.

Разходка из Стария град – булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството,

паметникът на Реформацията. Обиколката продължава из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче поЛеманското езеро или по – известно за нас Женевско езеро или посещение на Музея на изкуството и историята. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – Веве – Монтрьо – Лугано

Закуска. Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие. Продължаване за Монтрьо - перлата на Швейцарската ривиера.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон.Продължаване през прохода Симплон за езерото Лаго Маджоре, величествено разположено между последните разклонения на Алпите. Пристигане в Лугано – швейцарски град с италиански привкус, разположен на едноименното езеро. Разходка из аристократичния крайезерния парк, стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Настаняване в хотел в Милано или околностите. Нощувка.

7 ден – Милано – Бергамо

Закуска. Туристическа програма в Милано, столицата на областта Ломбардия: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. На обяд отпътуване за Бергамо. Посещение на Горния град: Пиаца Векиа – историческият център на града с Палацо дела Раджоне и Часовниковата кула. Интерес представляват Пиаца Дуомо, Капела Колеони и Базиликата Санта Мария Маджоре. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч.

ЦЕНИ: 870 лв.- за дата на тръгване 16.07.

875 лв. - за дата на тръгване 31.07.

885 лв. - за дата на тръгване 04.09.

865 лв.- за дати на тръгване 18.09.

Пакетната цена включва:транспорт с автобус 3***, 7 нощувки със закуски, от които 1 – в Загреб в хотел 3***, 1 – в Инсбрук/околности в хотел 3***, 1 – в Интерлакен/ околности в хотел 2**, 2 – в Лозана/Женева в хотел 3***, 1 - в Милано/околности в хотел 3***, 1 – в Словения в хотел 3***, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията до Юнгфрау с влак, разходката с корабче по Женевското езеро.

За информация предоставяме следните музейни такси:

Инсбрук - кулата Шадтурм – 2, 50 EUR, Голденес Дахл – безпл.; вход за музея – 3.60 EUR; Интерлакен

Изкачване с железницата до връх Юнгфрау. *Пътуването е с продължителност над 1 ч. и 40 мин. в едната

посока. Цени отиване и връщане само 2-ра класа: Лаутербрунен (796 м) – Клайне Шайдег (2061 м) – Юнгфрау

– Клаъне Шайдег – Гринделвалд – 138 CHF (изисква се предварителна резервация - минимум 10 туристи);

Берн Парламента – безплатен, Катедралата Св. Винсент- безплатен; изкачване до платформата –

възрастен – 4CHF; Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 4 CHF, Мезон

Тавел – безплатно, Музей на изкуството и историята – безплатно; Лозана - Олимпийски музей – 15

CHF;Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана(Старият Епископски дворец ): 8 CHF; Монтрьо

Шато де Шийон: 10 CHF; Цюрих – Катедралата Гросмюнстер: безплатно; за изкачване до кулата– 2 CHF,

Църквата Фраумюнстер:безплатно; Бергамо – Капела Колеони: безплатно, Базилика Санта Мария

Маджоре:безпл; Палацо делла Раджоне и Часовниковата кула: 1.05 EUR..

Доплащане за: медицинска застраховка – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.

единична стая: общо за целия престой – 190 лв.

Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 110 лв.

дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна

полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, ул. „ П. Евтимий” 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

Посещения: 14