Уникалната красота на Западни Балкани -..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 975533

Уникалната красота на Западни Балкани - Македония,Албания,Черна...

379 лв.

Направи Тази Обява VIP

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.01.12             379,50 лвЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.02.12          399,50 лв.

Дати на отпътуване: 02.03.,27.04.,23.05.2012г.

ПРОГРАМА

1 ден
Oтпътуване от София в 22,00 ч. от паркинга пред Централна жп гара ( бивш ”Трафик Маркет”, настояща „Автогара Сердика”),посока Драгичево, Кюстендил.

2 ден
 Пристигане в Охрид рано сутринта. Настаняване и кратка почивка.
* По желание - 08.30ч. - Екскурзия (с местен екскурзовод)до манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя -спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай Националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата "Св.Св Архангели Михаил и Гавраил”,където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.
(Осъществяване -при минимум 20 туристи) - Промо цена 11 евро /Стандартна цена - 14 евро на човек

* По желание - 12.30 ч. - Пешеходна разходка (с местен екскурзовод) в стария град Охрид (минимум 2 ч.): паметникът на Св.св.Кирил и Методий, паметникът на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, църквата "Света Богородица Перивлепта" от ХII в, която с автентичната си архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; манастирът "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, с невероятна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. (Осъществяване - при минимум 20 туристи) - Промо цена -6 евро/ Стандартна цена -8 евро  на човек

* По желание организирана македонска вечеря с панорама към Охридското езеро.  Менюто включва: ракия, плато салата според сезона, основно ястие -шарска плескавица, десерт, хляб, вода. Промо цена -14 евро / Стандартна цена -18 евро на човек. Нощувка.

3 ден,
БОНУС  08.30 ч. – допълнителна екскурзия до Струга - Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, , паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови(отвън)Продължаваме за Албания – страната на Скендербег и планинските орли. През Елбасан стигаме в Дуръс- древният римски Дурхациум, откъдето е започвал великият път Виа Игнация. Пешеходна разходка: Крепостта с Венецианската кула и Амфитеатърът. Настаняване в Дуръс. Нощувка.

* По желание : вечеря в хотела - Промо цена- 8 евро,Стандартна цена -10 евро,  или нощен тур до Тирана - (Осъществяване -при минимум 20 туристи) Промо цена -8 евро, Стандартна цена: -12 евро

4 ден. Закуска.
Продължаваме за Черна гора, в която влизаме  по поречието на река Бояна-реката, която отвежда водата на Охридското езеро в Адриатическо море и се явява граница между Албания и Черна гора. Екскурзията  продължава с панорама на Улцин, в чиято крепост Мигел де Сервантес е бил затворник цели 5 години.Именно там се ражда романът „Дон Кихот Де ла Манча”. Настаняване в  Улцин.
* По желание : Вечеря в хотела - Промо цена-9 евро / Стандартна цена- 12 евро

5 ден. Закуска.
Продължаваме по Черногорската и Хърватската Ривиера с панорамни обиколки на Бар,Будва (Районът около Будва е бил населен още от дълбока древност. Според местна легенда градът е основан от Кадмус- финикиец, който е бил заточен в Тива и след напускането й той и жена му Хармония намират подслон тук. Градът е бил част от Римската империя. Панорамна разходка из Стария град в Будва-средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, Котор, Херцег Нови. Пристигане в Дубровник.Нощувка в Млини.

* По желание: вечеря – Промо цена 9 евро / Стандартна цена- 12 евро, или нощна обиколка на Дубровник със свободно време за опознаване на нощния живот на града - 10 евро(Осъществяване -при минимум 20 туристи). 

6 ден. Закуска.
Панорамна обиколка на Дубровник - фонтанът на Онуфрий, дворците “Княжев двор” и “Спонза”, , градската камбанария, катедралата на Дубровник, и Дубровнишките крепостни стени. Продължаваме за Мостар, където ще разгледаме възстановеното от Юнеско културно наследство - Стария град, стария турски мост над река Неретва (построен през 16 в., мостът е в списъка за културно наследство на UNESCO, по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен, отново възстановен и открит през 2004 г.), джамията “Караджоз Бей” (построена през 16 в. от Мимар Синан), моста Крива Чуприя, къщата на Бишчевич, Епископството, Католическата църква, Старата чаршия. След разглеждането на Мостар – продължаваме за Сараево, където се настаняваме за нощувка.

* По желание: вечеря – Промо цена 12 евро / Стандартна цена – 14 евро

7 ден.Закуска.
Програма в Сараево – разглеждане на Стария град. Сараево е космополитен град. Тук се заселват изгонените шпаньолски евреи, които построяват своя синагога, изграждат се и православни църкви, а също и католически катедрали. Подобно на малко градове в Европа, Сараево побира в себе си всички четири световни религии, култури и цивилизации. Вековното съжителство на тези различни религии и култури довежда до сътворяването на една нова култура и цивилизация, която е издържала на всички исторически превратности. Рано вечерта следва преход към Белград (нощен преход).

8 ден
На сутринта - панорамна обиколка на Белград ( старата част на града - Калемегдан, многобройните укрепления, кули, мостове и тесни улички. Ще посетим Площада на Републиката и най-голямата православна църква на Балканите “Св. Сава”, разположена в сърцето на Белград, близо до Народната библиотека и паметника на Караджоржде- водачът на сърбите във въстанието им срещу Османската Империя.) Продължаваме към Ниш с кратка програма в града (Фото пауза при "Челе кула", построена на хълма Чегар, където войводата Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809г. са разгромени от многочислената турска армия. Пешеходна разходка в центъра на Ниш : ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площадът на Освобождението, в центъра на който е построен  Паметникът на Освободителите на града). Отпътуване за България. Привечер - пристигане в София.

*Цените за ранни записвания са актуални при внесен депозит на стойност от 150 лв на човек,до определените дати !!!

ПАКЕТЪТ НА КАРАДЖЪ ТУРС ВКЛЮЧВА:
• транспорт с лицензиран туристически автобус; 
• 1 нощувка в частни квартири в Охрид
• 1 нощувки, 1 закускa хотели** / *** в района на Черна гора;
• 1 нощувки, 1 закускa хотели** / *** в района на Албания, Дурас;
• 1 нощувки, 1 закускa хотели** / *** в района на Дубровник;
• 1 нощувки, 1 закускa хотели** / *** в района на Сараево;
• обиколки по програмата
• екскурзоводско обслужване по маршрута
• Представител от Караджъ Турс по време на пътуването
• Бонус: панорамна екскурзия до гр.Струга
• Бонус: панорамна екскурзия до гр.Мостар

ПАКЕТЪТ НА КАРАДЖЪ ТУРС НЕ ВКЛЮЧВА:
 - входни такси за музеи и платени обекти по програмата.
 -лични разходи
-Възможност за потегляне от Пловдив, Пазарджик и Ихтиман - срещу доплащане за двупосочен транспорт 36 лева (по желание).

-медицинска застраховка  ( за възрастни до 65 год. по 11.50 лв.; от 65 до 70 год.  -15,00 лв.; над 70 год. - 21 лв.)

 *Цената е калкулирана на база 40 туристи. При по-малко от 40 записали се туристи,пътуването може да се анулира или цената да претърпи промяна.

**Туроператора си запазва правото за промяна на програмата и последователноста на провеждането и.

Република Македония (на македонска литературна норма: Република Македонија), срещана също като Бивша Югославска република Македония или само Македония, е държава в Югоизточна Европа. На изток граничи с България, на юг — с Гърция, на север — със Сърбия и Косово, а на запад — с Албания. Площта ѝ е 25 713 км², от които 25 229 км² суша и 474 км² водна площ.

Република Албания (на албански: Shqipëria, изговаря се Шкипърия, в превод „Земята на орлите“) е държава в Югоизточна Европа. Граничи с Черна гора на север, Косово на североизток, Република Македония на изток и Гърция на юг. Има излаз на Адриатическо море на запад, както и на Йонийско море на югозапад. Площта ѝ е 29 176 км², от които 27 805 км² суша и 1 371 км² водна площ.

Черна гора (на сръбски: Црна Гора или Crna Gora, "Черна планина") е държава на Балканския полуостров. Граничи с Хърватия и Босна и Херцеговина на запад, Сърбия на североизток, Косово на изток и Албания на юг. Има излаз на Адриатическо море. Държавна и административна столица е Подгорица (130 хил. ж.), а историческата столица на страната е Цетине. Площта ѝ е 13 812 км², от които 13 605 км² суша и 207 км² водна площ.
Последният държавен глава( преди включването на Черна гора в състава на Югославия) е крал Никола I, който е прадядо на Симеон Сакскобургготски

Хърватия (също и Хърватска, рядко Хърватско, на хърватски: Hrvatska) е държава в Югоизточна Европа. Граничи със Словения и Унгария на север, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора на изток. На запад има излаз на Адриатическо море. Площта ѝ е 56 613 km2, от които 56 500 km2 суша и 113 km2 водна площ.
Хърватия е член на Обединените нации, Съветът на Европа, НАТО, Световната търговска организация и ЦЕФТА. Страната има желание да се присъедини към ЕС и се очаква това да стане най-рано през юли 2013 година. Хърватската икономика е класифицирана като развиваща се от Международния валутен фонд.

Босна и Херцеговина е планинска държава, разположена в западната част на Балканския полуостров. Столицата ѝ е Сараево. Граничи на север, запад и юг с Хърватия, на изток със Сърбия, а на югоизток с Черна гора. Първата страна в света, признала на 15 януари 1992 година независимостта на Босна и Херцеговина е България. Босна и Херцеговина е една от шестте федерални единици, образуващи бившата Социалистическа федеративна република Югославия. Републиката успява да извоюва своята независимост по време на войните в Югославия през 90-те години на 20 век и според Дейтънското споразумение в момента е протекторат на международната общност, който се администрира от Върховен представител, избиран от Европейския парламент. Страната е децентрализирана и в административен план е разделена на две части и един дистрикт (област), Федерация Босна и Херцеговина и Република Сръбска и Дистрикт Бръчко. Самите Босна и Херцеговина са историко-географски райони, които днес нямат политически статут.

Република Сърбия (на сръбски: Република Србија или Republika Srbija) е държава в Югоизточна Европа. На север Сърбия граничи с Унгария, на изток - с Румъния и България, на юг - с Република Македония и Косово, на югозапад – с Черна гора, а на запад - с Босна и Херцеговина и Хърватия. Столицата ѝ е Белград.

Сърбия започва да съществува като отделна държава под името Рашка през 768 година. През 9 век сърбите приемат християнството на мястото на славянския политеизъм. Най-голямото териториално разширение на Сърбия е през 14 век, когато Душановото царство завладява голяма част от западните Балкани. През 16 век сърбите попадат под османска власт, която с известни прекъсвания трае до 1817 година, когато след серия от въстания сръбската държава е възстановена под формата на конституционна монархия. Малко след освобождението си Сърбия става първата държава на Балканите, отхвърлила феодализма.През 1918 година към територията ѝ се присъединява бившето Хабсбургско владение Войводина. След края на Първата световна война се образува държавата Югославия, която просъществува под различни форми на управление и териториален обхват до 2006, когато и последната ѝ република — Черна Гора, обявява независимост от Сърбия.
Страната е членка на ООН, Съвета на Европа и ЦЕФТА, стреми се към членство в Европейския съюз и пази военен неутралитет.

Допълнителна информация
Уникалната красота на...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
 Kaраджъ турс Инт.
 Изпрати И-мейл
975533

Обява №: 975533

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 04.01.2012

Разглеждания: 60

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Екскурзия до Охрид, тръгване от Варна
4 Дни/3 Нощувки Тръгване : 21.09.2011 - от Варна - 23:00ч от ул Антим І Маршрут : Варна -Бургас - Стара Загора - София – Скопие –...
335 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265...
265 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас
 4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265 лвДати: 21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия Егейска Турция + Мармарис, от Варна и Бургас
8 Дни/7 Нощувки Тръгване: - 03:00 от Варна - ул. \"АНТИМ I\" - 05:00 от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв / Първи...
470 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция: КАВАЛА-СОЛУН-МЕТЕОРА, с тръгване от Добрич, Варна и Бургас
4 Дни/3 Нощувки         АвтобусЦена: 335 лвДати: 29.06.2016 г. 27.07.2016 г.02.09.2016 г. 21.09.2016 г. 26.10.2016 г.Тръгване: - 21:00 ч....
335 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Македония:ОХРИД- СТРУГА- СКОПИЕ с тръгване от Варна и Бургас
4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 335 лв                    Тръгване: 21.04.2011...
335 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия до Истанбул, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиТръгване всеки четвъртък от месецаТръгване: - 20:30 ч от гр.Варна - ул. “АНТИМ I“ - 22.30 ч от гр.Бургас -...
195 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция :Кавала-Солун-Метеора, от Варна и Бургас
4 Дни/3 НощувкиДати  20.05.2016, 29.06.2016, 27.07.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията...
335 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до остров Тасос, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиДати: 20.10.2016, 17.11.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу...
225 лв.
град Варна
09.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори