Трети Март Във Виена - 02.03.2018 Австрия, 3 звезди, Самолет - град София | Екскурзии в Чужбина

Трети Март Във Виена - 02.03.2018

Цена
699 лв
Държава
Категория на Хотела
Брой Нощувки
3
Транспорт
Обява от
Фирма

УИКЕНД ВЪВ ВИЕНА - 02.03.2018

ТРЕТИ МАРТ

самолетна екскурзия с обслужване на български език


Подарете си свежа емоция...с аромат на Виенско кафе и ябълков щрудел...


Дата: 02.03.-05.03.2018ПРОГРАМА


1 ден – 02.03.2018 (петък)

Среща на летище София /Терминал 2/. Отпътуване за Виена с директен полет на България Ер в 19:10 ч.

Трансфер до хотела. Настаняване.

Нощувка.


2 ден – 03.03.2018 (събота)

Закуска.

Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница" с екскурзовод на български език. Разходката включва разглеждане на основните забележителности, разположени в Стария Град на Виена. Централните пешеходни улици Кертнер Щрасе и Грабен, които се пресичат при символа на Виена - катедралата Щефансдом, ще ни изведат до впечатляващия комплекс Хофбург, състоящ се от паркове и сгради от историческо значение - дворцовата градина с къщата на пеперудите и паметника на Моцарт, Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета и испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус. Дворцовият комплекс "Хофбург" е разположен в сърцето на Стара Виена и е бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент. Ще посетим Императорската съкровищница в „Хофбург“, където се съхранява най-значимата колекция от светски и църковни съкровища, свързани с повече от хиляда години от историята на Европа - короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света.

По желание /с доплащане/: Класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в една от големите концертни зали на Виена. (Начало: 20.15 ч.)

Нощувка.3 ден – 04.03.2018 (неделя)

Закуска. Свободно време.

Нощувка.4 ден - 05.03.2018 (понеделник)

Закуска. Освобождаване на стаите.

По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с екскурзовод на български език - Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът в двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани. Към комплекса принадлежат още панорамната площадка на Мария Терезия - “Глориет”, Къщата на палмите и най-старата в света зоологическа градина. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, Шьонбрун е включен от 1996 година в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Императорската резиденция впечатлява с величието си, със запазената атмосфера от времето на Хабсбургите, както и с огромния си парк, в градините на който често се провеждат класически концерти или тематични сезонни базари. След приключване на тура, можете да посетите самостоятелно и Vienna Zoo - най-старата и красива зоологическа градина в света, разположена в парка на двореца.

Трансфер от хотела до летището за директен полет на България Ер до София в 20:40 ч.
Полетно разписание (към 03.01.2018):

FB 409 02MAR SOFVIE 1910 1950

FB 410 05MAR VIESOF 2040 2305


Цената включва:
Самолетен билет София - Виена - София (директен полет) с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг;
3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3* (или подобен);
Пешеходен тур "Стара Виена: Хофбург и Императорската съкровищница"*;
Трансфери летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро
Цялостна организация с обслужване на български език

*За посещение на Съкровищницата на място се заплаща входна такса: 9 € - при над 10 пълноплащащи туристи или 12 € - при под 10 плащащи туристи. За деца и младежи до 19 години входът е безплатен;

Посещения: 98