Топлоизолация - www.fasadibg.com или на тел: 0898590195,..., град София, Услуги, Строителни, Обява № 1085498

Топлоизолация - www.fasadibg.com или на тел: 0898590195

По Договаряне

Направи Тази Обява VIP

 

При проевен интерес моля свържете с нас чрез сайта ни: WWW.FASADIBG.COM , къде може да научите повече за нас, както и да разгледате нашите завършени и текущи обекти, или позвънете на тел: Globul 0898590195, както и на тел: Mtel 0884847382.


Топлоизолация

Направата на качествена топлоизолация е не малка инвестиция, която обаче се отплаща само за няколко години, чрез намаляване на разходите за отопление през зимата и респективно за климатизация през лятото. Чрез правилното й полагане и чрез използването на висококачествени материали загубите на топлинна енергия могат да бъдат редуцирани с до 60% или иначе казано температурата в даденото помещение може да се повиши с до 10ºC . Друго предимство на санираните сгради е спирането на  конденза, както и спиране развитието на плесени и по-специално на мухъла, които са непременно опасни за здравето на човека. Освен това чрез направата на топлоизолация жилището Ви ще придобие един по красив, завършен вид, а и цената на сградата неимоверно ще се покачи.

 "Марибор - Строй" ЕООД разполага с висококвалифициран екип от монтажисти, който благодарение на дългогодишния си опит в сферата на топлоизолацията са способни да удовлетворят всяко Ваше желание. Фирмата работи с висококачествени материали на производители утвърдили името си на пазара, което гарантира постигането на желания резултат, както и дългия живот на крайния продукт.

При проявен интерес  от Ваша страна, екип от фирмата може да направи посещение на място и да Ви консултира, да Ви даде полезни съвети, както и да Ви помогне в избора на материали и то напълно безплатно. 

Технология за направа на топлоизолация 

Видове топлоизолации.

За постигането на желания ефект (изолиращ ефект, дифузност или дишане, водоплътност, якост, устойчивост, акустични качества) е важно не само правилното полагане, но и използването на правилния вид топлоизолация.

EPS (Експандиран полистирол), или така добре познатият ни "стиропор" е най-често използваният у нас изолационен материал, а причината се крие в това, че е доста по-евтин от останалите изолационни материали, а същевременно притежава много добри качества. Препоръчително е EPS плоскостите да не се използват на места, които ще бъдат подложени на голям натиск, тъй като тяхната плътност не е особено голяма. Именно това е един от главните недостатъци на този изолационен материал, макар че към днешна дата на пазара се предлага стиропор с доста висока плътност до 30kg/m³.

 

Предимствата на EPS плоскостите са: отлични топлоизолационни качества; по-ниска цена в сравнение с другите изолации; предотвратяване образуването на конденз и мухъл; много добра парапропускливост – позволява на изолираната сграда да "диша"; шумоизолира; не замърсява околната среда и не е крие никакви опасности за Вас и Вашето здраве.

 

 

НЕОПОР (Neopor) е революционен изолационен материал, който е все по-често предпочитан. Разликата между НЕОПОРА и останалите топлоизолационни плоскости е най-вече във вградените му графитени молекули. Вграден в изолационния материал, графитът отразява голяма част от топлинното лъчение, като чувствително намалява поглъщането на топлината. НЕОПОРА е и сигурен защитник от проникване както на  инфрачервени лъчи, така и на радиация в сградата.

 

Предимствата на НЕОПОРА са: много добра топлоизолация - графитните частици, с което са покрити експандираните полистиролни мехурчета, увеличават топлоизолационните качества на материала с над 20%, в сравнение със стандартния EPS; добра звукоизолация; класиран е в групата на трудногоримите материали; използването на НЕОПОР дава възможност за редуциране дебелината на плоскостите с 20% в сравнение с обикновения ESP; „дишащ” топлоизолационен продукт; висока устойчивост на всякакви атмосферни условия.

 

 

 

 

 

 

КАМЕННАТА ВАТА е неорганичен материал, който се използва за топлоизолация, шумоизолация и пожарозащита. КАМЕННАТА ВАТА се произвежда, като чрез специална технология се разтапя вулканична скала и други примеси, след което се изтеглят нишки, които се пресоват. Най-същественото качество на каменната вата е нейната пожароустойчивост, тя на практика е негорим материал. КАМЕННАТА ВАТА намира широко приложение - за фасади, подове и тавани, скосени и плоски покриви, леки преградни стени, тръбопроводи, външни комини и др. Тя на практика стои на върха на пирамидата на изолационните материали. Недостатък е по-високата цена в сравнение с другите изолационни материали. 

Предимствата на КАМЕННАТА ВАТА са: висока пожароустойчивост; отлични топлоизолационни качества; нишките на каменната вата са водоустойчиви; отлична шумоизолация; много висока устойчивост на стареене, и на различни атмосферни условия.

 

 

XPS (Екструдиран пенополистирол) или така познатия ни като “фибран”, е с най-висока устойчивост на натиск, което предполага използването му на места, подложени на по-интензивно натоварване, като подове и цокли. Освен това използването на фибран е много подходящо в мокри помещения, тъй като той на практика не абсорбира вода и е устойчив на киселини и основи.  XPS плоскостите имат отлична съвместимост с всички строителни материали като цимент, гипс, вар и пясък. Съществен недостатък на екструдирания пенополистирол е неговият по-нисък коефициент на паропропускливост, за разлика от останалите топлоизолационни материали.

Предимства на XPS плоскостите са: много висока якост на натиск; много нисък коефициент на топлопроводимост, което го прави един от най-добрите топлоизолатори; ниска водо - и влагоабсорбция; устойчив на киселини и основи; висока устойчивост на всякакви атмосферни условия; трудногорим материал.

 

 

ТЕХНОЛОГИЯ

 

Едно от най-съществените предимства на топлоизолационните плоскости е, че те могат да бъдат монтирани върху различни повърхности като: зидария от тухли, газобетон, бетонови блокчета, лят бетон, панели, минерална мазилка, органични бои и мазилки.

 

 

 

Етап 1 - Монтаж на скеле.

Скелето представлява съоръжение, чрез което работникът достига до набелязаното място. Скелето е специално предвидено за монтиране по фасади, което дава на работника по-голяма устойчивост и по-голяма сигурност. Направата на топлоизолация от скеле гарантира постигането на по-добри резултати, за разлика от санирането по алпийски способ. Освен това използването на скеле позволява на монтажистите да се предвижват много бързо по фасадите, което Ви гарантира завършване на обекта в по-кратък срок.

 

Етап 2 - Подготовка на фасадата.

Важно е преди започване на работа, стената върху която ще се полага топлоизолацията да бъде подравнена и обезпрашена, а старите и подпухнали мазилки да бъдат отстранени. При нужда фасадата може да бъде измита или предварително грундирана с дълбокопроникващ грунд, който ще предаде по-голяма здравина на старата мазилка.

 

 

Етап 3 - Залепване на топлоизолационните плоскости.

Топлоизолационните плоскости се залепват, чрез използването на специално лепило за топлоизолация. Лепилото за топлоизолация е прахообразно, минерално лепило на циментова основа. То е паропропускливо, не замръзва и не се влияе от влагата. 

Лепенето се извършва отдолу нагоре, като фугите на плоскостите се разминават на всеки ред с 1/2. Между плоскостите не трябва да остават отворени фуги, а е необходимо те да се редят една до друга, в противен случай има възможност за образуване на топлинни мостове.

Дюбелиране: Най-малко 24 часа след залепването на плоскостите, се пристъпва към дюбелиране. Дюбелирането представлява механично закрепване на топлоизолационните плоскости, посредством използване на специални за целта пластмасови дюбели. Според това каква е основата върху която се залепва топлоизолацията (тухла или бетон), се използват различни по вид дюбели. При монтиране на плоскости от каменна вата се използват специални дюбели с метален пирон, предвид по-голямата тежина на самите плоскости.

 

Етап 4 - Вграждане на стъклофибърна армираща мрежа.

След дюбелирането се пристъпва към вграждането на армиращата мрежа. То се извършва като върху топлоизолационните плоскости бъде нанесена на "гребен" специална високоякостна и еластична смес на циментова основа, модифицирана с минерални и целулозни пълнители, армиращи влакна и др. добавки. Стъклофибърната армираща мрежа предпазва от напукване на шпакловката, резпективно мазилката. След като бъде нанесена сместа по фасадата се закрепва стъклофибърната  мрежа, а най-накрая се заглажда повърхността.

 

Етап 5 - Шпакловане на топлоизолационните плоскости.

Шпакловането се извършва отново с специална шпакловъчна смес, обогатена с фибри. Чрез нея се изравнява и заглажда повърхността, като се постига финално покритие преди полагането на мазилката.

 

Етап 6 - Грундиране.

Нанасянето на  мазилка изисква задължително предварително третиране със специален  грунд за мазилки. Целта на грунда е да уеднакви попиващата способност на основата, да свърже праховите частици и едновременно с това да повиши сцеплението на мазилката към шпакловачния слой.

 

Етап 7 - Полагане на мазилка.

Мазилката придава на фасадата един естетически завършен облик, но същевременно тя служи като защитен слой. Топлоизолацията е подложена на най-различни атмосферни влияния, а задачата на мазилката е да предпази по-долните слоеве както от високите температури, така и от замръзване. Освен това мазилките не се влияят от вода, което позволява фасадите да бъдат измивани. Мазилката трябва да е здрава с добра пукантиноустойчивост, а същевременно и паропропусклива, за да не запечатва изолацията. Тя може да бъде с различна текстура, релеф или цвят.

 

 

 

Допълнителна информация
Топлоизолация - www.fasadibg.com...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
www.fasadibg.com
 Марибор - Строй ЕООД - Борислав Беширов
 www.fasadibg.com
 http://fasadibg.com/
 Изпрати И-мейл
1085498

Обява №: 1085498

Категория: Строителни

Публикувана: 14.06.2013

Разглеждания: 40

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Груб строеж. Ремонт и изграждане на покриви
Строителна фирма извършва всякакви строително-монтажни работи. Гаранции за качество. Най-добри цени. Възможност за разрочване на плащането.
Договаряне
град Русе
22.09.2017
Цялостни строителни ремонти
Строителна бригада предлага цялостни строителни ремонти за град Русе, вик и ел инсталации, къртене,фаянс и теракот, шпакловка и...
Договаряне
град Русе
13.09.2017
Строителни Ремонти,Окачени Тавани,Строителни Услуги,Шпакловка,Боядисване,Мазилки,Гипсокартон
ВРЕМЕ Е ЗА РЕМОНТwww.shpaklovka.com/ПРЕДЛАГАМЕ ИЗВЪРШВАНЕ НА СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ:ШПАКЛОВКАШпакловка с гипсово лепилоШпакловка с...
2 лв.
град Пловдив
24.09.2017
Universalstroy
Извършваме всякакъв вид вътрешни и външни ремонти 
1 лв.
град Велико Търново
10.09.2017
Строителни ремонти
Строителна бригада предлага следните услуги: цялостен ремонт на апартаменти и къщи, монтаж на гипсокартон, измазване и шпаковки,...
Договаряне
град Добрич
16.09.2017
Хидроизолация,ремонт На Покриви
ФИРМА "АНДЖИ БАРС" ЕООД гр.Шумен , предлага всякакъв вид строително - ремотни дейности. Хидроизолация,топлоизолация,Ремонт на...
Договаряне
град Шумен
11.09.2017
теракот, фаянс, каменни облицовки и настилки
теракот, фаянс, гранитогрес- бани, тоалетни, тераси, стьпала, малки и големи помещения, пана с камьк, каменни облицовки и настилки с...
Договаряне
град Плевен
04.09.2017
строителство
всички видове довършителни ремонти:-изолации (външни и вътрешни) по алпийски способ -скеле-мазилки(минерални и силиконови)...
1 лв.
град Пловдив
23.07.2017
Гипсаджия-София
 Майстор-БГ - София с 18г.практика в строителството!Извършвам качествени гипсови, фини,тераколени и др.шпакловки за Вашият дом или...
Договаряне
град София
14.08.2017
Вътрешни Строителни Ремонти
 Майстор-БГ - София с 18г.практика в строителството!Извършвам качествени гипсови, фини,тераколени и др.шпакловки за Вашият дом или...
Договаряне
град София
14.08.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори