Топлоизолация - www.fasadibg.com или на тел: 0898590195,..., град София, Услуги, Строителни, Обява № 1085498

Топлоизолация - www.fasadibg.com или на тел: 0898590195

По Договаряне

Направи Тази Обява VIP

 

При проевен интерес моля свържете с нас чрез сайта ни: WWW.FASADIBG.COM , къде може да научите повече за нас, както и да разгледате нашите завършени и текущи обекти, или позвънете на тел: Globul 0898590195, както и на тел: Mtel 0884847382.


Топлоизолация

Направата на качествена топлоизолация е не малка инвестиция, която обаче се отплаща само за няколко години, чрез намаляване на разходите за отопление през зимата и респективно за климатизация през лятото. Чрез правилното й полагане и чрез използването на висококачествени материали загубите на топлинна енергия могат да бъдат редуцирани с до 60% или иначе казано температурата в даденото помещение може да се повиши с до 10ºC . Друго предимство на санираните сгради е спирането на  конденза, както и спиране развитието на плесени и по-специално на мухъла, които са непременно опасни за здравето на човека. Освен това чрез направата на топлоизолация жилището Ви ще придобие един по красив, завършен вид, а и цената на сградата неимоверно ще се покачи.

 "Марибор - Строй" ЕООД разполага с висококвалифициран екип от монтажисти, който благодарение на дългогодишния си опит в сферата на топлоизолацията са способни да удовлетворят всяко Ваше желание. Фирмата работи с висококачествени материали на производители утвърдили името си на пазара, което гарантира постигането на желания резултат, както и дългия живот на крайния продукт.

При проявен интерес  от Ваша страна, екип от фирмата може да направи посещение на място и да Ви консултира, да Ви даде полезни съвети, както и да Ви помогне в избора на материали и то напълно безплатно. 

Технология за направа на топлоизолация 

Видове топлоизолации.

За постигането на желания ефект (изолиращ ефект, дифузност или дишане, водоплътност, якост, устойчивост, акустични качества) е важно не само правилното полагане, но и използването на правилния вид топлоизолация.

EPS (Експандиран полистирол), или така добре познатият ни "стиропор" е най-често използваният у нас изолационен материал, а причината се крие в това, че е доста по-евтин от останалите изолационни материали, а същевременно притежава много добри качества. Препоръчително е EPS плоскостите да не се използват на места, които ще бъдат подложени на голям натиск, тъй като тяхната плътност не е особено голяма. Именно това е един от главните недостатъци на този изолационен материал, макар че към днешна дата на пазара се предлага стиропор с доста висока плътност до 30kg/m³.

 

Предимствата на EPS плоскостите са: отлични топлоизолационни качества; по-ниска цена в сравнение с другите изолации; предотвратяване образуването на конденз и мухъл; много добра парапропускливост – позволява на изолираната сграда да "диша"; шумоизолира; не замърсява околната среда и не е крие никакви опасности за Вас и Вашето здраве.

 

 

НЕОПОР (Neopor) е революционен изолационен материал, който е все по-често предпочитан. Разликата между НЕОПОРА и останалите топлоизолационни плоскости е най-вече във вградените му графитени молекули. Вграден в изолационния материал, графитът отразява голяма част от топлинното лъчение, като чувствително намалява поглъщането на топлината. НЕОПОРА е и сигурен защитник от проникване както на  инфрачервени лъчи, така и на радиация в сградата.

 

Предимствата на НЕОПОРА са: много добра топлоизолация - графитните частици, с което са покрити експандираните полистиролни мехурчета, увеличават топлоизолационните качества на материала с над 20%, в сравнение със стандартния EPS; добра звукоизолация; класиран е в групата на трудногоримите материали; използването на НЕОПОР дава възможност за редуциране дебелината на плоскостите с 20% в сравнение с обикновения ESP; „дишащ” топлоизолационен продукт; висока устойчивост на всякакви атмосферни условия.

 

 

 

 

 

 

КАМЕННАТА ВАТА е неорганичен материал, който се използва за топлоизолация, шумоизолация и пожарозащита. КАМЕННАТА ВАТА се произвежда, като чрез специална технология се разтапя вулканична скала и други примеси, след което се изтеглят нишки, които се пресоват. Най-същественото качество на каменната вата е нейната пожароустойчивост, тя на практика е негорим материал. КАМЕННАТА ВАТА намира широко приложение - за фасади, подове и тавани, скосени и плоски покриви, леки преградни стени, тръбопроводи, външни комини и др. Тя на практика стои на върха на пирамидата на изолационните материали. Недостатък е по-високата цена в сравнение с другите изолационни материали. 

Предимствата на КАМЕННАТА ВАТА са: висока пожароустойчивост; отлични топлоизолационни качества; нишките на каменната вата са водоустойчиви; отлична шумоизолация; много висока устойчивост на стареене, и на различни атмосферни условия.

 

 

XPS (Екструдиран пенополистирол) или така познатия ни като “фибран”, е с най-висока устойчивост на натиск, което предполага използването му на места, подложени на по-интензивно натоварване, като подове и цокли. Освен това използването на фибран е много подходящо в мокри помещения, тъй като той на практика не абсорбира вода и е устойчив на киселини и основи.  XPS плоскостите имат отлична съвместимост с всички строителни материали като цимент, гипс, вар и пясък. Съществен недостатък на екструдирания пенополистирол е неговият по-нисък коефициент на паропропускливост, за разлика от останалите топлоизолационни материали.

Предимства на XPS плоскостите са: много висока якост на натиск; много нисък коефициент на топлопроводимост, което го прави един от най-добрите топлоизолатори; ниска водо - и влагоабсорбция; устойчив на киселини и основи; висока устойчивост на всякакви атмосферни условия; трудногорим материал.

 

 

ТЕХНОЛОГИЯ

 

Едно от най-съществените предимства на топлоизолационните плоскости е, че те могат да бъдат монтирани върху различни повърхности като: зидария от тухли, газобетон, бетонови блокчета, лят бетон, панели, минерална мазилка, органични бои и мазилки.

 

 

 

Етап 1 - Монтаж на скеле.

Скелето представлява съоръжение, чрез което работникът достига до набелязаното място. Скелето е специално предвидено за монтиране по фасади, което дава на работника по-голяма устойчивост и по-голяма сигурност. Направата на топлоизолация от скеле гарантира постигането на по-добри резултати, за разлика от санирането по алпийски способ. Освен това използването на скеле позволява на монтажистите да се предвижват много бързо по фасадите, което Ви гарантира завършване на обекта в по-кратък срок.

 

Етап 2 - Подготовка на фасадата.

Важно е преди започване на работа, стената върху която ще се полага топлоизолацията да бъде подравнена и обезпрашена, а старите и подпухнали мазилки да бъдат отстранени. При нужда фасадата може да бъде измита или предварително грундирана с дълбокопроникващ грунд, който ще предаде по-голяма здравина на старата мазилка.

 

 

Етап 3 - Залепване на топлоизолационните плоскости.

Топлоизолационните плоскости се залепват, чрез използването на специално лепило за топлоизолация. Лепилото за топлоизолация е прахообразно, минерално лепило на циментова основа. То е паропропускливо, не замръзва и не се влияе от влагата. 

Лепенето се извършва отдолу нагоре, като фугите на плоскостите се разминават на всеки ред с 1/2. Между плоскостите не трябва да остават отворени фуги, а е необходимо те да се редят една до друга, в противен случай има възможност за образуване на топлинни мостове.

Дюбелиране: Най-малко 24 часа след залепването на плоскостите, се пристъпва към дюбелиране. Дюбелирането представлява механично закрепване на топлоизолационните плоскости, посредством използване на специални за целта пластмасови дюбели. Според това каква е основата върху която се залепва топлоизолацията (тухла или бетон), се използват различни по вид дюбели. При монтиране на плоскости от каменна вата се използват специални дюбели с метален пирон, предвид по-голямата тежина на самите плоскости.

 

Етап 4 - Вграждане на стъклофибърна армираща мрежа.

След дюбелирането се пристъпва към вграждането на армиращата мрежа. То се извършва като върху топлоизолационните плоскости бъде нанесена на "гребен" специална високоякостна и еластична смес на циментова основа, модифицирана с минерални и целулозни пълнители, армиращи влакна и др. добавки. Стъклофибърната армираща мрежа предпазва от напукване на шпакловката, резпективно мазилката. След като бъде нанесена сместа по фасадата се закрепва стъклофибърната  мрежа, а най-накрая се заглажда повърхността.

 

Етап 5 - Шпакловане на топлоизолационните плоскости.

Шпакловането се извършва отново с специална шпакловъчна смес, обогатена с фибри. Чрез нея се изравнява и заглажда повърхността, като се постига финално покритие преди полагането на мазилката.

 

Етап 6 - Грундиране.

Нанасянето на  мазилка изисква задължително предварително третиране със специален  грунд за мазилки. Целта на грунда е да уеднакви попиващата способност на основата, да свърже праховите частици и едновременно с това да повиши сцеплението на мазилката към шпакловачния слой.

 

Етап 7 - Полагане на мазилка.

Мазилката придава на фасадата един естетически завършен облик, но същевременно тя служи като защитен слой. Топлоизолацията е подложена на най-различни атмосферни влияния, а задачата на мазилката е да предпази по-долните слоеве както от високите температури, така и от замръзване. Освен това мазилките не се влияят от вода, което позволява фасадите да бъдат измивани. Мазилката трябва да е здрава с добра пукантиноустойчивост, а същевременно и паропропусклива, за да не запечатва изолацията. Тя може да бъде с различна текстура, релеф или цвят.

 

 

 

Допълнителна информация
Топлоизолация - www.fasadibg.com...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
www.fasadibg.com
 Марибор - Строй ЕООД - Борислав Беширов
 www.fasadibg.com
 http://fasadibg.com/
 Изпрати И-мейл
1085498

Обява №: 1085498

Категория: Строителни

Публикувана: 14.06.2013

Разглеждания: 30

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Груб строеж. Ремонт и изграждане на покриви
Строителна фирма извършва всякакви строително-монтажни работи. Гаранции за качество. Най-добри цени. Възможност за разрочване на плащането.
Договаряне
град Русе
23.05.2017
Строителни ремонти
Шпакловка  , Боя,Обръщане пвц врати и прозорци,Гипсокартон,Изолация вътрешна и външна,Зидане с итонг,рязане...
Договаряне
град Русе
21.05.2017
Строителни Ремонти,Окачени Тавани,Строителни Услуги,Шпакловка,Боядисване,Мазилки,Гипсокартон
ВРЕМЕ Е ЗА РЕМОНТwww.shpaklovka.com/ПРЕДЛАГАМЕ ИЗВЪРШВАНЕ НА СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ:ШПАКЛОВКАШпакловка с гипсово лепилоШпакловка с...
2 лв.
град Пловдив
24.05.2017
Строителни ремонти
Строителна бригада предлага следните услуги: цялостен ремонт на апартаменти и къщи, монтаж на гипсокартон, измазване и шпаковки,...
Договаряне
град Добрич
22.05.2017
nie predlagame nov stil savremeno stroitelstvo toplo izolacii hidro izolacii knauf gips karton shpakovane boqdisvane terakot faqns pretursvane izgrajdane na konstrukcii za nov pokriv dvoina skara za montash na narejdane na keramidi postavqne...
Договаряне
град Пловдив
22.05.2017
Полагане на подова замазка
Полагане на машинна подова замазка.                                                  ...
1 лв.
град София
24.05.2017
Строителна фирма
строителна фирма извършва, саниране, покриви, пвц дограма, ремонт на бани- ВиК и Ел.инсталации, Гипсокартон и  всякакъв вид...
Договаряне
град Велико Търново
14.05.2017
Строителни ремонти
Строителни ремонти за Вашия дом или офис. Основен ремонт и Освежаване. За мен качеството и бързината на работа са стил и задължение.....
Договаряне
град София
25.04.2017
Гипсаджия-София
 Майстор-БГ - София с 18г.практика в строителството!Извършвам качествени гипсови, фини,тераколени и др.шпакловки за Вашият дом или...
Договаряне
град София
26.05.2017
Вътрешни Строителни Ремонти
 Майстор-БГ - София с 18г.практика в строителството!Извършвам качествени гипсови, фини,тераколени и др.шпакловки за Вашият дом или...
Договаряне
град София
26.05.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори