СИЦИЛИЯ – САРДИНИЯ – КОРСИКА, Екскурзии в Чужбина -..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 905366

СИЦИЛИЯ – САРДИНИЯ – КОРСИКА

1 565 лв.

Направи Тази Обява VIP

СИЦИЛИЯ – САРДИНИЯ – КОРСИКА

Защо не! И трите непознати острови посетени наведнъж....

       

 

По маршрут: СОФИЯ – ИГУМЕНИЦА /ферибот/ -  БРИНДИЗИ – ВИЛА САН ДЖОВАНИ /ферибот/ – МЕСИНА - ТАОРМИНА – ЕТНА - КАТАНИЯ - СИРАКУЗА – АГРИДЖЕНТО - ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ - /ферибот/ - КАЛЯРИ – БАРУМИНИ – ОРИСТАНО – ТОРЕ ГРАНДЕ  – ТЕМПИО ПАУСАНИЯ – САСАРИ – АЛГЕРО – КОСТА СМЕРАЛДА – САНТА ТЕРЕЗА ГАЛУРА – /ферибот/ - БОНИФАЧО –АЯЧО – БАСТИЯ - /ферибот/ - ЛИВОРНО – БОЛОНЯ - СОФИЯ

 

13 дни / 10 нощувки със закуски в хотели / 2 нощувки – на ферибот

 

Дати:  от 27 септември до 09 октомври 2011 г.

САPUTMUNDI

1 ден София – Игуменица – ферибот - Бриндизи

Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. “Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Вечерта пристигане в Игуменица и в 23.30 ч. пътуването продължава на ферибот за Италия настаняване на разтегателни фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ден – Вила Сан Джовани – ферибот - Месина - Таормина

Акостиране на пристанището на Бриндизи в 06.00 ч. Продължаване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина и отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Таормина – Етна - Катания – Сиракуза

Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Отпътуване за Сиракуза със спирка за фото-пауза в подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва кратък престой в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Агридженто –- Палермо

Закуска. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм Храмът  на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Продължаване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

 

 

5 ден – Монреале - Палермо – ферибот - Каляри

Закуска. Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XIIв. и XIII в./. Връщане в Палермо. Туристическа обиколка: Катедралата с гробниците на  норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XIIв./. Свободно време. Вечерта отпътуване с ферибот (настаняване в каюта за 2-ма) за Сардиния - вторият по големина италиански остров в Средиземно море.

6 ден – Каляри - Барумини

Сутринта акостиране в пристанище Каляри. Туристическа програма в столицата още от римско време на Сардиния. Градът предлага учудваща смесица от малки улички, идващи от старото пристанище,  тук се намират римски амфитеатър, чудесна катедрала и археологически музей. Свободно време. Продължаване за Барумини (UNESCO) – малко селище в сърцето на Сардиния, добре познато не само със своите естествени природни красоти, но също така и с типичните за него постройки наречени нураги, символът на острова, датиращи още от Бронзовата епоха. Целият комплекс, прилича на масивен замък, в последствие била издигната огромна стена за негова защита. По този начин бива създадено нещо подобно на селце с жилища, места за поклонение и общуване, изоставено и опустошено, малкото селце отново бива съживено през Финикийския, Картагенския и Римския период. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

7ден – Ористано – Торе Гранде - Темпио Паусания

Закуска. Отпътуване от хотела и първа спирка в средновековния град Ористано, където прави впечатление кулата на Св. Христофор  - най-забележимата част от крепостните стени. Следваща спирка е за разходка и плаж в курортното селище Торе Гранде, разположено на Ористанския залив. Пристигане в Темпио Паусания, град, разположен в сърцето на историческата област Галура, в подножието на планината Лимбара. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Сасари – Алгеро

Закуска. Отпътуване за Сасари – вторият най-голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най-важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, Дворецът Джордано, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, Арагонците (а по-късно и Каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намираща се в околностите Пещера на Нептун - една от най-големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган” със стълбище от 654 стъпала, водещи до скала, наречена „Козята стълба”. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден – Коста Смералда – Санта Тереза Галура – ферибот - Бонифачо

Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена и отпътуване следобяд с ферибот от Санта Тереза Галура за острова на красотата - Корсика. След кратко пътуване се акостира на пристанище Бонифачо. Градьт е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

10 ден – Бонифачо - Аячо

Закуска. Бонифачо е звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна.Отпътуване за Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г. е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи.Настаняване в хотел на западното крайбрежие. Нощувка.

11 ден –  Бастия

Закуска. Отпътуване за Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария, старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Свободно време за разходка. Нощувка.

12 ден – Бастия – ферибот - Ливорно - Болоня

Закуска. Сутринта отпътуване с ферибот за Ливорно. Пристигане и продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване вечерта в хотел в Словения. Нощувка.

13 ден – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч.

 

ЦЕНА: 1565 лв.

     

Пакетната цена включва: транспорт с автобус категория 3*** , 10 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Таормина/околности/района на Джардини Наксос, 1 – в Сиракуза/ околности; 1– в Палермо, 3 – на остров Сардиния, 3 – на остров Корсика, 1 – в Словения, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, фериботни билети Игуменица – Бриндизи – Игуменица (тип автобусни седалки), фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани, фериботни билети и настаняване в каюта за 2-ма Палермо – Каляри, фериботни билети Санта Тереза – Бонифачо, фериботни билети Бастия – Ливорно, водач от агенцията.

 

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.

Доплащане за: медицинска застраховка – 15 лв., над 65 г. – 18 лв., над 70 г. – 30 лв.

                            единична стая  за хотелското настаняване – 395 лв;

                           за настаняване на ферибота Игуменица - Бриндизи в каюта: вътрешна/ душ, тоалетна с 2 легла – 60 лв, с 3 легла – 45 лв., с 4 легла – 40 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 70 лв, с 3 легла – 50 лв., с 4 легла – 40 лв. Забележка: Цените са на турист в едната посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение.

Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая  – 200 лв.

Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая  – 100 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.

Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата  по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна

полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

 

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

 

Гр. София, 1000, ул. „ П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail:office@globus-tours.net ; globus_tours@yahoo.com

Допълнителна информация
СИЦИЛИЯ – САРДИНИЯ –...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
бул.Патриах Евтимий 58
 globustours
 rumiangelova82
 http://www.globus-tours.net
 Изпрати И-мейл
905366

Обява №: 905366

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 04.07.2011

Разглеждания: 40

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

От Рим до Барселона и Френската ривиера с автобус, круиз и самолет
От Рим до Барселона и Френската ривиера с автобус, круиз и самолет10 Дни/8 Нощувки Автобус, Круиз, Самолетдати:02.09.2011 г....
1 190 лв.
град Бургас
30.06.2011
ВЕНЕЦИЯ – ВЕРОНА – ПАДУА
ВЕНЕЦИЯ – ВЕРОНА – ПАДУА Дати: 02.09.11 – 06.09.11 ; 21.09.11 – 26.09.11 1 ден: Отпътуване от гр. София. Транзитно преминаване по...
225 лв.
град София
04.07.2011
Превоз на пътници и багаж италиа kalabria българия varna (светослав тодоров
predlagam prevos na patnici koleti balgaria italiq kalabria varna na izgodni sqka sedmica se patuva  raspolagam s mercedes vito klimatik xladilni kojen salon si4ki ekstri 
€100
-
13.07.2011
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера
ИТАЛИЯ – очарованието на италианските езера По маршрут: СОФИЯ  – ЛЮБЛЯНА -  ЛАГО ДИ ГАРДА – ЛАГО ИСЕО - ЛАГО ДИ КОМО –...
635 лв.
град София
04.07.2011
Няма Снимка
ИталияПомпей– Соренто - Капри - Неапол – Рим  –Ватикана –Пиза -  Монтекатини Терме – Флоренция – Римини – Сан...
830 лв.
град София
04.07.2011
Карнавал в Ница, Мантон и Венеция
Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка със закуска в района на Лидо ди Йезоло или района на Тревизо, 3 нощувки със закуски в...
665 лв.
град София
22.06.2011
Няма Снимка
www.silviatours.com - богат избор от екскурзии до Венеция, с Флоренция, Класическа с Рим, цяла Италия с Неапол и съчетани с други държави -...
380 лв.
град София
23.06.2011
Paket V Rim
Paket V Rim03.07-06.07Apartament 4 Zvezden Do Kolizeumat+ Transferi Ot Leti6Te V 2 Posoki+Ekskurzovod Na BalgarskiZena Na 4Ovek 108 EvroZa Info Skype Zlatina Foteva, Tel.00393200148720
€108
град София
26.07.2017
Венеция - Флоренция за 5 дни с тръгване от Пловдив
Предлагаме Ви 5-дневна програма с дати на заминаване от 18.06.2011 г. до 14.12.2011 г. Тръгване от Пловдив и София. Маршрут: Венеция - Верона -...
369 лв.
град София
28.06.2011
Венеция – Самолетна екскурзия на ексклузивна цена
Венеция – Самолетна екскурзия на ексклузивна цена !!!Дати: от 04.09.2011 до 08.12.2011г.Eкскурзия до Венеция-Верона !!! Офертата е валидна за...
450 лв.
град Благоевград
08.07.2011

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори