Редене, циклене, фугиране и лакиране с полиуретанов лак Бургас, Поморие, Созопол, Несебър, Лозенец

Договаряне
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

Паркетът е най-старата позната настилка след камъка. В годините и времето е използвана в дървени бараки и къщи в студените страни. Северните народи първи почват да използват дървените подове , като изолация и от топло и от студено.По - популярен става паркета през 16 век, когато почва да се използва в френските кралски двор от където и идва думата „PARKUET”. C годините търсенето на паркет с големи размери повишава цената му.

Цената на паркета се определя от вида, размера, дебелината и не на последно място качеството му.

Тоест колкото е по голяма дъската, по-високо качество, по-дебела и от скъпа дървесина, например екзотичната толкова цената ще расте.

На българския пазар има няколко вида дървесина , като -дъб, бук, ясен, орех, акация, гледчия и др.

С годините един от най-наложените паркети е дъбът.

Дъбът минава за така наречената благородна дървесина.

Паркетът от дъб представлява голяма част от българските домове.Положителните качества на дъба са , че издържа дълги години, позволява многократно циклене и лесна поддръжка.

За да имате добър дъбов паркет във времето е необходимо:

  • Равна и здрава замазка
  • Суха замазка
  • Влажността на въздуха около 65%
  • Влажност на паркета 9 плюс минус 2%
  • Равнината на замазката да е не по-голяма от 2мм. на 2 метра мастар

Като здравина на паркета най-здрава си остава нареждане:рибена кост, перпендикулярна рибена кост и съответно по-слаба плетка си остава тип”дюшеме”, когато става въпрос за редене с лепене.

Нищо не може да замени естествената красота на дървото породена от растежа на дървесината.Както е известно няма два еднакви детайла , съответно паркета е не повторим във всеки един дом.

Качествено изпълнения паркет дава комфорт, уют и настроение във вашия дом.

Качествата на дъба го правят много подходящ за лакиране , омасляване или оцветяване.

Тъй като той се раздува и разсъхва и с годините, на дъба утихват вътрешните напрежения в дървото.Тоест колкото по-стар става толкова е по-издържлив на изкривяване и усукване.

Различни са мненията , колко трябва да стои паркета в помещението , преди да се залепи за замазката.

Eстественно, че око го монтираме за пода и паркета е стоял преди това във влажно помещение – например в мазе, той с времето ще се разсъхне и няма да има приемлив вид заради отворените фуги.Или ако паркета е прекалено сух, а замазката е влажна съответно дървесината ще се разшири и паркета ще се надуе.Всички тези параметри, трябва да се вземат предвид преди да се монтира настилката.

На въпроса дали с лак или с масло, искаме да изкажем нашето мнение.

Лак химичен – силно отровен, отлична покривност, силна защита на дървото даже и за обществени сгради.Недостига е , че химичните лакове с времето се изпаряват и създават отровна среда в помещението , където живеете.Трудно се нанасят , винаги остават следи от валяци , от замърсяване , боклуци и разлика във оцветяването на дървесината.

Лаковете на водна основа – предимството е отлични резултати, лесна работа, равномерно оцветена дървесина , бързото изсъхване на лака, екологично чистите материали.

И двата вида лак запечатват дървото и порите остават затворени.

Маслата за дърво – предимството е , че при маслото дървото е пожалено, защото това е естествената му среда, порите на дървото са отворени, паркета и дъските са по-пъстри изпъква повече фладера на дървото и на допир е по-приятно като „коприна”.

Поддържане – вашия под е уникален сам по себе си.

Не трябва да нанасяме каквито и да е препарати през първите две седмици от финализирането на вашия дървен под.

Вземете предвид всички столове, маси, гардероби и други мебели, които са в помещението, че трябва да се изолират с филцови накрайници.

За да избегнете всички неудобства , като разсъхване, изкривяване и деформиране на пода спазвайте необходимата влажност в помещението.

И помнете най-ниско качествения масивен паркет изглежда много по-добре от най-красивия ламинат.

http://burgasparket.com/

Посещения: 269