Ранни записвания, почивка в Гърция:остров Тасос, от Варна и Бургас

450 лева
Настаняване
Брой Нощувки
6
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

7 Дни/6 Нощувки

Тасос – „зеленият диамант на Егейско море”. Векове наред този „господар” на Егейско море не спря за миг да предлага удоволствия и красиви мигове. Неговите брегове са от светло синьо до тъмно зелено. Неговите гори са с благословена прохлада. Гостоприемни са и хората, които обожават своя роден край и почитат гостите. Щастието, покоят, почивката, удоволствието и развлеченията превръщат Тасос в предпочитана дестинация и човек не може да му се насити колкото и пъти да го посети!


Тръгване:
- 04:00 ч. от Варна – ул. „Антим І”
- 06:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /

Маршрут: Варна - Бургас - Свиленград – Керамоти – о-в Тасос

Първи ден
Пристигаме ранния следобед в Гърция. Отправяме се към малкото рибарско селище Керамоти, откъдето с ферибот отпътуваме за остров Тасос. Пристигаме в столицата на острова Лименас или град Тасос. От там се отправяме към селището Трипити . Настаняване в хотел Blue Dream Palace Hotel 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Възможност за допълнителна екскурзия . Вечеря . Нощувка.

Пети ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Седми ден
Закуска. Отпътуване за Керамоти. Оттам за България, пристигане във Бургас и Варна късно вечерта на същия ден.

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 6 нощувки , 6 закуски и 6 вечери в хотел Blue Dream Palace Hotel 4* http://bluedreampalace.gr
- Медицинска застраховка
- Водач от Агенцията

Пакетната цена не включва:
- Фериботни такси / задължително се заплащат /
- Посещение на таверна (по желание) – 25 евро
- Допълнителните мероприятия

Допълнителните мероприятия:

Полудневна екскурзия до столицата Лименас и Панагия – 10 евро
Описание:
9:30ч отпътуване от хотела. Разглеждаме гр. Тасос / Лименас /- старата агора, амфитеатъра, светилището на Артемида и Дионисий, крайбрежната улица с магазини за сувенири, малки кокетни хотели, магазини и уютни кафенета. Около обяд се отправяме към Панагия – старата столица на острова, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи вместо керемиди. Селището датира от около три века и разходката из криволичещите улички е истинско пътуване във времето. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Свободно време за разглеждане на града. Отправяме се за Трипити, като по пътя се любуваме на прекрасни заливи, малки маслинови гори и селца с китни градини.

Полудневна екскурзия до манастира Свети Архангел Михаил, селището Теологос, магазин Ирис голд и градчето Лименария – 10 евро
Описание :
9:30ч отпътуваме от хотела. Отправяме се към манастира Свети Архангел Михаил, свързан с историята на остров Тасос и съхраняващ частица от пирона, който е бил забит в дясната ръка на Исус Христос. Посещаваме Теологос- старо селище, сгушено в планините на острова. По време на Тюрко-Египетското надмощие е било седалище на местната власт. Доскоро Теологос е бил едно от най-важноте селища на острова. Някои архитектурни паметници ни подксазват за бита на хората там от дълбока древност. Отправяме се за Лименария. По пътя посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис”. Възможност за плаж и обяд в Лименария – втори по големина град на остров Тасос, известен с активния си нощен живот.

Посещения: 25