П Е Р У – ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ АНДИ,..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 974431

П Е Р У – ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ АНДИ

€3 225

Направи Тази Обява VIP

П Е Р У – ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ АНДИ

15 дни / 13 нощ.

30.03 - 13.04.2012 г

 

 

1 ден. 30.03.2012 г. София – Париж - Лима

06.55 Полет София - Париж. Кацане в Париж в 08.50 ч. 10.40 ч. Полет Париж – Лима. Кацане в Лима в 15.55 ч. Запознаване с местния водач, който ще Ви придружава и пътува с групата по време на цялата обиколка на Перу. Трансфер до хотела. Нощувка в хотел Faraona 3*. Лима – „Град на Кралете”, известен със своите барокови колониални сгради, великолепни музеи и кухня. Лима е всепризната като „Столица на Гастрономията” за Южна Америка и шедьоврите на нейната кухня са считани за конкуренти на френската кулинария.

 

2 ден. 31.03.2012 г. Лима (закуска, вечеря)

Туристическа обиколка на колониална и модерна Лима – Сан Мартин Плаза, гробът на Писаро, Плаца де Армас, дворецът на Губернатора, църквата Сан Франциско и нейните катакомби, модерните квартали Мирафлорес и Сан Исидро, бохемският квартал Баранко, където се качваме на старовремски трамвай, за разходка по тихоокеанското крайбрежие на Лима и археологическият комплекс Уака Пуклана. Нощувка в хотел Faraona 3*.

 

3 ден. 01.04.2012 г. Лима – Храмовете в Пачакамaк – Паракас (закуска, обяд)

Пътуваме на юг (3.30 ч) покрай чудното Тихоокеанско крайбрежие на Перу. Докосване до тайните на пре - инкската цивилизация и Храма на Боговете на Слънцето и Луната в Пачакамак, строен 800 – 1450 г. : 400 – години преди инките, народът на ишмай построява този церемониален център с улици, пирамиди - храмове и стенописи. Продължаваме 280 км на юг по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук, до Националния парк-резерват “Паракас”, 335 000 хектара полуостров - някога дом на древна индианска култура със същото име. Невероятни пейзажи и живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната, като Хумболтовите пингвини. Нощувка в хотел Хотел Hilton Double Three 4*

 

4 ден. 02.04.2012 г. Балестрови острови – Наска (закуска, обяд)

Трансфер до пристанището Чако и круиз до Балестовите острови (близо до бреговете на Паракас),най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, птици гуано, корморани, фламингота, пеликани, червеноглави лешояди и застрашените от изчезване Хумболтови пингвини. Скалистият остров Канделабро (някога убежище на пирати), известен като “Трите кръста”, е всъщност огромен геоглиф и се смята свързан с линиите Наска. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска. Следва 30-минутен полет над мистериозните пустинни линии на културата Наска -32 фигури- геоглифи, простиращи се на площ от над 350 кв.км. Много учени са посветили години от творчеството си над загадката Наска, без да могат и днес да дадат отговор на основния въпрос – защо и как са били създадени и кой е народът Наска? Сътворени през 2-ри век пр.Хр, времето не е могло да ги унищожи. Ще видите по-известните геоглифи – маймуната, колибрито, дървото, папагала, астронавта, кучето, кондора. Нощувка в Наска в хотел Casa Andina Classic 3* .

 

5 ден. 03.04.2012 г. Наска – Арекипа (закуска, вечеря).

Рано сутринта отпътуваме с частен автобус към втория по големина град в Перу – Арекипа, (7 часа). Следобяд - туристическа обиколка на града / Световно куртурно наследство – ЮНЕСКО/:Катедралата, бароковите църкви и хасиенди, Средновековните калдаръмени улички и Манастира Санта Каталина - наричан „Град в Града”, с вътрешни дворове и площадчета, аркади и фонтани и шедьоври на Испано – Американското колониално религиозно изкуство. След което продължаваме с обиколката на колониалния квартал Янахуара, откъдето се открива прекрасна гледка към вулкана и Андите. Очаква ви традиционенна вечеря. Нощувка в хотел CasaAndinaClassic от веригата.

 

6 ден. 04.04.2012 г. Арекипа – Колка Каньон /закуска,обяд/

Пътуваме 4 часа през недрата на “същинските Анди”, към Янкуе, като по пътя спираме в резервата Пампа Каняхуес, за да се срещнем отблизо с викуня, лама, алпака, фламингота, ибис, андински орел, продължаваме покрай величествените вулкани Ампато, Сабанкая, Хуалка и Мисти, секващи дъха гледки на планински езера и стръмни склонове и глетчери. Целта на днешното ни пътешествие е най-високата точка (4800 м) преди да се спуснем надолу към Янкуе. Обяд в хотела. След обяд – можете да се насладите на горещите термални извори или просто да се насладите на прекрасната гледка, която се открива от терасите на хотела EcoInn 3* към Величествените Анди и Каньона.

 

7 ден. 05.04.2012 г. Колка Каньон – Пуно – Титикака /закуска,обяд/

Много рано сутринта навлизаме в същинския каньон – вторият най-дълбок каньон в Света

Колка Каньон. Дълбоко долу, река Колка се вие в недрата на Каньона, секващи дъха гледки и 1 200 метрова бездна, в която изчезват буйните води на реката и стигаме до “Кръста на Кондорите”. Само в ранна сутрин имате уникалната възможност да наблюдавате отблизо “кралете на въздуха” – кондорите, обитаващи височини до 5000 метра, на фона на тяхното царство - Андите! Кратка разходка в Каньона, обяд на пикник! Продължаваме към Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в Света, Титикака! Пътьом се минава през малки планинскиселца, лагуни и езера, докато стигаме до впечатляващите 4 850 м. н.в. Нощувкав Пуно RoyalInn 4*.

 

8 ден. 06.04.2012 г. Пуно - Титикака – Тиахуанако Боливия /закуска,обяд/

Рано сутринта се качваме на такси – рикша, за да отидем до бреговете на най-високото сладководно плавателно езеро в Света – Титикака, 3 800 м. н.в. Посещение на плаващите острови - дом на народа на Урос, направени от тревата тортора, от която са направени и къщите, леглата, канутата и всичко, от което се нуждаят местните. Разходка с кану около островите.

Отпътуване към най-древният град в Америка – Тиахуанаку, (1,30 ч с кораб), разположен на 44 мили западно от боливийската столица Ла Паз. Тук ще имате възможност да се възхитите на величествените руини на Храма Каласасая и Вратата на Слънцето, Пирамидата Акапана и Двореца Каласасая. Връщане в Пуно и нощувка в хотела. (3800 м.н.в.)

 

9 ден. 07.04.2012 г. Пуно – Куско /закуска,обяд/

Отпътуваме много рано сутринта (около 7 ч.) през Андите към Куско (9 часа общо), покрай секващи дъха пейзажи и планински селца. Спирка в селцето Пукара, известно със своята керамика. Там на всеки покрив може да видите традиционните фигурки за два бика, за които се смята, че носят късмет. Продължаваме по “пътя на Виракоча”, през високите проходи на Андите, преминавайки през най-високия проход Ла Рая - на 4 300 м н.в., към “Пъпът на Света” на инките – имперската столица Куско. Ла Рая се намира на половината път от Пуно към Куско – спираме в Сикуани за обяд. Посещение на легендарния Храм на Виракоча в малкото планинско градче Рачи, считан от историците за един от най-значителните инкски храмове, построен от огромни 11-метрови каменни блокове. Посещение на църквата Андахуайлиляс, наричана Сикстинската Капела на Андите, поради невероятните стенописи от 16 / 17 век и златните си олтари. Пристигане към 17 ч. в Куско. Нощувка в хотел Munay Wasi 3*.

 

10 ден. 08.04.2012 г. Куско /закуска,вечеря/

Панорамна обиколка на Археологическата столица на Америка, най-дълго населявания град в западното полукълбо. Посещаваме шедьоврите на строителния гений на инките – Храма на Слънцето Кориканча – един от най-почитаните религиозни центрове в Империята, Церемониалния център Кенко, посветен на култа към Земята, военната крепост Сакскайхуаман - шедьовър на строителния гений на инките, все още е мистерия как са били придвижвани и така прецизно слепвани един за друг огромните каменни блокове, „Червената военна крепост” Пука Пукара. Финалната ни цел е Тамбомачай – Храма на водата, религиозен център, където инките отдавали почит на водата. И още: Катедралата (ЮНЕСКО), Пласа де Армас. Вечеря в битов ресторант, където ще се насладите на ритмите на тъжната и горда музика на перуанските индианци и на кулинарните шедьоври на Андите.

 

11 ден. 09.04.2012 г. Долината на инките /закуска,обяд/

Пътуване към Свещената Долина на Инките, през пролома на река Урубамба, който с всеки километър се стеснява и се спуска стръмно, заедно с пенещите се води на реката, за да достигне дълбочина почти 1000 м, посещение на индианския пазар в селцето Писак, чиито жители все още говорят единствено езика кечуа и където ще видите как се е търгувало още по времето на инките. Свободно време за разглеждане на многобройните изделия на индианско ювелирно изкуство и традиционни занаяти, и за пазарене с местните търговци. Обяд. Продължаваме към Олантайтамбо, едно от последните инкски убежища, строен като военна крепост и храмов комплекс едновременно – храм, акведукти, улици и тераси, административна и жилищна част. 50-тонните каменни блокове все още будят респект към строителния гений на инките. Олантайтамбо е наричана „Живият Град на инките” поради факта, че местните жители все още практикуват древни инкски ритуали и традиции, а местната архитектура и до днес е запазила много от чертите на инкската. Посещение на инкска къща – където ще видите как са живели и ще се докоснете до бита им. Посещение на Чичерия – където ще Ви демонстрират техниката на приготвяне на най-популярната напитка в Андите. Нощувка в Свещената Долина - хотел Casa Andina Private Collection 4*.

 

12 ден. 10.04.2012 г. Мачу Пикчу /закуска,вечеря/

Пътуване с влак от Олантайтамбо през долината Урубамба и Андите до Мачу Пикчу, “изгубената цитадела и град - светилище на инките”. Достигнал е до наши дни така добре запазен, благодарение на непристъпността на тази местност, на високо каменисто плато, заобиколено от джунглата и от потъналите сред облаци върхове на Източните Анди. Открит е едва през 1911г. От Хирам Бингам – съвсем случайно, невероятно доказателство за архитектурния и инжинерен гений на своите строители. Религиозният център бил тясно свързан с обредите към Инти, Слънцето. На неговите тераси и днес, както по времето на инките, по примитивен начин се отглеждат зърнени култури. Посещение на Храмовете на Слънцето и на Кондора. Ще научите интересни факти за свещените тераси на инките, техните къщи и аквадукти. Нощувка в AguasCalientes х-л Andina Luxury 3*.

 

13 ден. 11.04.2012 г. Мачу Пикчу - Куско /закуска,обяд/

Свободен предиобед. Може да посетите Мачу Пикчу отново или да се разходите по еко – пътеката към връх Хуайна Пикчу, откъдето се откриват секващи дъха гледки към Мачу Пикчу, или да откриете Мостът на Инките – Таен Вход към Портата на Слънцето, както и да станете от сън в 5.30 ч., за да се изкачите до Уайна Пикчу. Следобед –влак до Куско. Нощувка.

14 ден. 12.04.2012 г. Куско - Лима - Париж

Вътерешен полет Куско – Лима.

Свободен ден в Лима или по-желание и при възможност - посещение на “Златния музей” и неговите невероятни колекции от инкско злато, сребро и произведения на изкуството от инкския и прединкския период – бижута, погребални маски, скиптри, царемониялни купи, жертвени ножове, идоли. Трансатлантически полет Лима – Париж.

 

15 ден. 13.04.2012 г. Париж - София

Пристигане в София

 

Цена на възрастен в двойна стая: 3225 евро
Цена на възрастен в единична стая:
3595 евро
Цена на трети възрастен в двойна стая:
2990 евро

Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.

Забележка: пътуването по програмата може да се осъществи и при група от 10 туриста, при запазване на цената, с перуански тур ескорт на английски език, придружаващ групата по време на цялото пътуване.

Цената включва:
* двупосочни самолетни билети София-Париж - Лима
* вътрешен полет Куско – Лима
* трансфери
* 13 нощувки на база закуска
* всички обеди и вечери, посочени в програмата
* полет над платото Наска
* влак до Мачу Пикчу
* полет над платото Наска
* входни такси за всички обекти, описани в програмата
* англоговорящ екскурзовод – придружител на групата по време на цялото пътуване
* всички турове по програма с частен климатизиран автобус и с екскурзовод на английски език и превод на български /при група от мин. 15 души
* български водач/при група от 15 души
* медицинска застраховка

Цената не включва:
* летищни такси по международните полети - 390 евро / подлежат на препотвърждение /
* обеди и вечери, неописани като включени по програма

Необходими документи:
* международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
* попълнена резервационна бланка на туроператора за участие в организирано пътуване
* за деца под 18 г., пътуващи без 1 родител - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната.
Условия за записване:
* аванс в размер на 50% от пакетната цена 30 януари 2012 г.
* попълване на резервационна бланка и сключване на договор за организирано пътуване в офиса на уроператора
* пълно плащане до 28 февруари 2012 г.
*копие на паспорт

Допълнителна информация:
* всички цени се заплащат в лева по курс 1,96.
* плащането може да бъде направено в брой в офиса на туроператора или по банков път
* пълно плащане до 28 февруари 2012 г.
* при записване се подписва договор за организирано туристическо пътуване
* туроператора си запазва правото на промяна на указаните хотели с други равностойни хотели от същата или по-висока категория

Важно: туроператора предлага възможност за сключване на застраховка "Отказ от пътуване" на стойност между 1,5% и 3,5% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

 

Допълнителна информация
П Е Р У – ИМПЕРИЯТА НА...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
София, ул. Княз Борис I 94
 RSP Travel
 http://www.rsptravel.com
 Изпрати И-мейл
974431

Обява №: 974431

Категория: Екскурзии в Чужбина

Редактирана: 06.01.2012

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

ПЕРУ Гранд Тур
ПЕРУГранд Тур13.11.2016 г., 12.11.2017 г.16 дни / 14 нощувки 8478 лв.
8 478 лв.
град София
28.07.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори