Пулсоксиметър, Други - град Пловдив - Обява №1253630, град Пловдив, Медицина / Козметика, Други, Обява № 1253630

Пулсоксиметър

89 лв.

Направи Тази Обява VIP

ПУЛСОКСИМЕТЪР - ПОРТАИВЕН

 

Пулсоксиметърът измерва кислородното насищане на артериалният хемоглобин (Sp02) и пулса.
С размер малко по-голям от палец, пръстовият пулсоксиметър Ви позволява да измерите точно кислородното съдържание в кръвта навсякъде и по всяко време за няколко секунди посредством вкарването на пръста в уреда.
Високото качество на изработка на пулсоксиметъра, позволява точно измерване дори и при екстремални условия.
LCD дисплей осигурява лесното прочитане на резултата при всякаква обстановка.

Принцип на действие на пулсоксиметъра:

Пулсовият оксиметър се защипва на пръста и го заснема с инфрачервени вълни. Хемоглобинът абсорбира инфрачервената светлина, когато в него няма кислород. Колкото по-малко кислород има в кръвта, толкова по-малко светлина прониква в пръста и съответно достига до сензора на пулсоксиметъра.

Портативният пулсов оксиметър е подходящ за употреба от физиотерапевти, домашния лекар ( мама ), хора учащи медицина, здравни работници, пилоти, фитнес зали и т.н.

Пулсоксиметърът е устройство, което трябва да притежава всеки човек, занимаващ се активно със спорт или дейности свързани с висока надморска височина.

Дори да не сте планували да изкачите връх Еверест, Вие може да използвате Пулсовият оксиметър за да проверите нивото на сърдечния си ритъм, след едночасов джогинг. 
Еднакво удобен за деца и възрастни.

 

Пулсоксиметърът измерва и показва:

 • Пулса – PR /bpm,

 • Кислородното съдържание в кръвта – SpO2 %

 

Технически характеристики:

 • Цветен светещ LED дисплей
 • Автоматичто изключване при липса на пациент
 • Размери : 6 х 3 х 3 см.
 • Тегло: 50гр.
 • SpO2 обхват на стойностите: 0%- 100%
 • Обхват на стойностите, на измерване на пулса – 30Bbpm-250bpm2   
 • Захранване : 2 x 1.5 V AAA алкални батерии, 2.6V – 3.6 V

Комплектът съдържа:

 • Портативен пулсоксиметър
 • Верижка за окачване на врата
 • Защитен калъф за носене на колан
 • Инструкция за употреба на английски език
 • Инструкция за употреба на български език

Гаранция: 12мес.

Произход: КНР                                                                                                         Преносим пулсов оксиметър /Пулсоксиметър/
 
 Пулсовата оксиметрия е неинвазивен метод, който позволява наблюдение на нивото на кислорода в кръвта.
 Пулсовият оксиметър (Сатурометъра) е устройство, което косвено наблюдава наситенността на кислорода в кръвта на пациента ( за разлика от изследването директно, чрез кръвна проба).
  Пулсоксиметърът обикновенно се поставя върху някоя от по-тънките части от тялото, като върха на пръстите, меката част на ухото или в случай, че се извършва замерване на пеленаче, сензора може да се постави на крачето.

Светлината от две различни по-големина вълни преминава през тялото към фотодетектора на пулсоксиметъра. Измерва се променливото ниво на поглъщане на всяка от вълните, което позволява определянето на нивото на абсорбацията им в следствие на пуслиращата артериална кръв.
  Двата LED диода, единият  червен(red)  дължина на вълната 660nm, a  другият инфрачервен (infrared) с дължина на вълната 905nm, 910nm или 940nm, разположени срещу фотодиод, през някоя от полупрозрачните части на тялотo (върха на пръстите, меката част на ухото) излъчват светлинни вълни. Нивото на абсорбация на тези вълни от оксигенирания хемоглобин значително се различава от това при деоксигенираните му форми. Ето защо нивото на оксигенирания или деоксигенирания хемоглобин може да бъде определно, в зависимост от нивото на абсорбация на тези вълни.
 Портативният пулсоксиметър е устройство, което е много лесно за употреба. Просто поставяте пулсовият оксиметър на върха на пръста и натискате бутона за стартиране. След което на монитора на пулсоксиметъра ще се появят данни за Вашия сърдечен ритъм и нивото на кислорода в кръвта.

Всичко това Вие може да направите удобно настанени в дома си, без да се налага да посещаватe личния си лекар.
  Преносимият пулсов оксиметър е подходящ за употреба от физиотерапевти, домашния лекар ( мама ), хора учащи медицина, здравни работници, пилоти, фитнес зали и т.н.

Пулсоксиметърът е устройство, което трябва да притежава всеки човек, който се занимава активно със спорт или дейности свързани с висока надморска височина.

Дори да не сте планували да изкачите връх Еверест, Вие може да използвате пулсовият оксиметър за да проверите нивото на сърдечния си ритъм, след едночасов джогинг.

Пулсоксиметър - характеристика:

 • Подходящ за възрастни и деца
 • Цветен LЕD дисплей
 • Лесен за използване, пренасяне и поддръжка
 • Граници на измерване на SpO2: 0 - 100%
 • Пулсова честота Обхват: 15 - 254bpm

Работи с 2 AAA батерии.

Гаранция: 12 мес.

Произход: КНР

Пулс - всичко, което трябва да знаете за пулса:

Когато се говори за нормален пулс, се има предвид онази честота на сърдечната дейност, която се установява при оптимални микро-климатични условия, в сутрешните часове, в легнало положение. Стойностите, които се смятат за нормални у възрастни хора, се движат в широки граници. По време на разнообразни изследвания на голям брой американски пилоти на възраст 20 – 30 години честотата на пулса им се е движела от 38 до 110 удара в минута, докато средната стойност за цялата група мъже била 65 удара.
Мъжете, които не спортуват, имат пулс най-често 60 – 70 удара в минута, докато при жените той е 70 – 80 удара. Следователно полът влияе върху стойностите на нормалния пулс. Макар че още при момичетата на 11 – 12-годишна възраст се забелязват различия в честотата на пулса им в сравнение с момчетата на тяхната възраст, тези разлики са подчертани едва след стабилизиране честотата на сърдечната дейност –  към края на двадесетата година. Смята се, че честотата на пулса при жените е средно със 7 – 8 удара в минута по-голяма, отколкото при мъжете.
Пулсът е най-бавен при легнало положение на тялото, при седящо положение нараства с 4 – 5 удара в минута, а при изправен стоеж с около 10 – 15 удара.

Трябва да се знае, че пулсът на пушачите е по-учестен от този на непушачите.
Възрастта също влияе много върху честотата на пулса.
Възниква въпросът влияе ли конкретното време от деня върху пулса.

Честотата на пулса в покой се променя в течение на 24 часа. Най-бавен е той между 2 и 4 часа след полунощ, а сутрин се поддържа на ниво, близко до най-малката честота. Поради това най-добре е пулсът в покой да се измерва рано сутрин преди ставане от леглото. През деня честотата на пулса расте и тогава, когато тялото е в покой, като стига максимума си между 12 и 16 часа. След това постепенно намалява. Смята се, че тези промени имат условно рефлекторен произход и са във връзка с дневния ритъм на живота.
Пулсът варира и по време на сън. Честотата му прогресивно намалява с 2 – 10 удара в минута по време на първите часове, а след това нараства във фазата, която предхожда събуждането.
Температурата на външната среда променя значително пулса. Когато човек се къпе в топла вода или изобщо, когато времето е много топло, честотата на пулса нараства с 10 – 15 удара в минута. През лятото сърцето работи по-бързо, което обуславя и по-голямата консумация на кислород, а следователно и по-големия енергоразход.
Определено влияние върху редица физиологични функции, на първо място върху честотата на сърдечната дейност и скоростта на настъпване на умората, има и промяната в атмосферното налягане. Ниското атмосферно налягане ускорява честотата на пулса в покой.
Поради влиянието, което метеорологичните фактори (температура, влага, студ, атмосферно налягане) имат върху сърдечната дейност и другите физиологични функции, не трябва да се учудваме на промените на човешката работоспособност, които настъпват при промяна на тези условия. Впрочем можем да посочим много примери от спортни състезания, когато поради тези причини се е стигало до поражения и в срещи, които вече са изглеждали спечелени.
Психичните преживявания значително влияят върху темпото на сърдечната дейност. Неочакваният страх забавя пулса, а възбудата, гневът и въодушевлението го ускоряват. В спорта е известно бързото ускоряване на пулса преди старт, т. нар. стартово състояние. Самата мисъл за предстоящото състезание и разговорът за него предизвикват промени във физиологичните функции, на първо място в пулса, макар че организмът в това време се намира все още в състояние на покой. При тези емоционални състояния и в зависимост от тяхната сила и продължителност може да се стигне до нерационално изразходване и нецелесъобразно изморяване.
Умствената работа ускорява честотата на пулса с 2 – 3 удара в минута. Интересно е, че до тази промяна се стига само при отворени очи. Ако очите на умствения работник са затворени, такава промяна на пулса не се установява.

Пулсоксиметър
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град Пловдив
 tehnomarket
 http://tehnomarket.eu/product/811/pulsoksi...
 Изпрати И-мейл
1253630

Обява №: 1253630

Категория: Други

Редактирана: 18.01.2016

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Мини Фриматор-Ултразвуков Пилинг-Кd-8020
МИНИ ФРИМАТОР-УЛТРАЗВУКОВ ПИЛИНГ-КD-8020 за домашна употребаТози апарат е специално разработен за почистване на петна и заглаждане на...
270 лв.
град Пловдив
17.02.2017
Лимфопреса - Апарат за Пресотерапия (Лимфен дренаж
Лимфопреса - Апарат за Пресотерапия (Лимфен дренаж) Лимфотронът е подходящ, както за СПА центрове, козметични салони, здравни...
1 080 лв.
-
21.02.2017
kupuvam humira купувам хумира енбрел enbrel
купувам хумира на 1700 лв ако е с перфектна кутия и последен срок   и по договаряне   ако има леки забележки или е по стара...
1 700 лв.
град София
20.02.2017
Флудрекс Хот Дринк - при простуда и грип
Флудрекс Хот Дринк се прилага за краткосрочно симптоматично лечение на висока температура, главоболие, болки в гърлото, хрема,...
Договаряне
град София
17.02.2017
Сенки за очи 120 цвята за 34лв
Експресна доставка за 1 ден!Професионална палитра сенки за очи 120 цвята на Lollipop Cosmetics USA. Палитрата е разделена на две части по 60 цвята....
34 лв.
град София
08.05.2016
Сенки за очи Палитра 120 цвята на Lollipop Cosmetics
Експресна доставка за 1 ден!Професионална палитра сенки за очи 120 цвята на Lollipop Cosmetics. Палитрата е разделена на две части по 60 цвята....
34 лв.
град София
08.05.2016
Палитра 32 цвята червила за 39лв
За повече информация и още продукти на Lollipop Cosmetics посете сайта www.lollipopcosmetics.com
39 лв.
град София
08.05.2016
ЦПО - Център за професионално обучение към МОМН. Лицензирани курсове за квалификация в София
ЦПО - Център за професионално обучение към Министерство на Образованието и Младежта и Науките /МОМН/. Лицензирани курсове за...
Договаряне
град София
07.05.2016
Професионални масажи
Квалифицирана масажистка с опит предлага:класически или спортен масаж на цяло тяло 25 лв.,лечебен масаж:  Лечебният масаж на гръб,...
25 лв.
град София
21.02.2017
Няма Снимка
Софарма АД е един от водещите фармацевтични производители в България, известен със създаването на висококачествени лекарствени...
Договаряне
град София
11.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори