Продавам римска лайка- Flore Pleno

Цена
Договаряне
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Римската лайка е многогодишно растение . Добивите са около тон цвят на декар. Прибирането става с най-обикновена косачка за люцерна, като за да намали ръчния труд на големите площи, трябва да намерим сламоприбиращи ремаркета. На ден едно ремарке и една косачка, спокойно могат да приберат средно по 50 дка, което е добър резултат. При римската лайка добивът на масло е от порядъка на 500-600 г от декар, при добро гледане добива може да достигне между 800 и 1000 г от дка. Предлагания от нас разсад е римска лайка Flore Pleno.

Цената на маслото от римска лайка е 1200 евро за кг. Римската лайка най-добре се отглежда чрез разсад. Цвета на римската лайка е тип маргаритка и е характерно, че не вързва семе, защото е хибрид. Това на практика означава, че изцъфтява и дава всички активни съставки, но размножаването става само със разсад

В един декар има 4000 коренчета. Тя цъфти през юни и до края на август. Непретенциозно за отглеждане растение и най-добре се развива на слънце, като понася и леко засенчване. се отглежданай-добре при поливни условия. Нашите наблюдения сочат, че най-добре е чрез оросяване или чрез капково напояване. Може да се предпочете първият способ, защото вторият е по-скъп. Грижите по време на вегетация са нормалните - от 2 до 4 окопавания. Първата година може да се наложи да направи и ръчно окопаване, ако не е изведена добре борбата с плевелите. Правим торене с минерални торове преди да засаждането. Вкарваме комбиниран тор МПК в рамките на 25-30 кг на дка, но трябва да се направи почвен анализ, за да знаем колко точно да използваме. Характерното е, че през вегетацията трябва през поливка да вкарваме много малко – от 2 до 4 кг азот на декар.

Цената на разсада е 16 ст. за коренче.

http://mellisaoil.com/

Посещения: 335