Тази обява не е активна! Намери подобни обяви в Екскурзии в Чужбина, град Варна, град Окръжна Болница.

Прага-Виена и Будапеща 08.10-14.10.2019 от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и София

Цена
474 лв
03.07.19
град Варна
Държава
Категория на Хотела
Брой Нощувки
4
Транспорт
Обява от
Фирма

Будапеща- Кутна Хора – Прага -Виена

Маршрут: * Добрич-Варна –Велико Търново - София – Будапеща – Кутна хора-Прага-Виена

Дати :

4 нощувки със закуски хотели 3 *

Дата : 08.10.2019 – 14.10.2019 г.

1 ден 08.10.2019 /Варна- София – Будапеща

Отпътуване от Варна в 18:00ч от ул.Антим I.

От Шумен / пред хотел “Шумен” – при минимум 10 човека, при по малка бройка от 5 – ти километър / в 19:00ч.

Отпътуване от Велико Търново 21:00 ч. Автогара Юг

2 ден 09.10.2019 /София – Будапеща

Отпътуване от София в 01:00ч. От пл. Александър Невски по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Будапеща .Пристигане в унгарската столица около обяд.

* По желание около 13:30ч. Панорамна и пешеходна разходка на града с местен лицензиран екскурзовод на български език в Будапеща – Площадът на героите, булевард Андраши, Oперата, сградата на Парламента, Рибарските кули , Катедралата Матияш, Кралският дворец, хълмът Гелерт, крабрежният булевард Дунакорзу, Катедралата Св.Стефан. Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария.

Свободно време за разходка по известните булеварди Ракоци и Ваци в сърцето на Будапеща.

Вечерта около 19:00ч.* По желание Нощна разходка с корабче по р. Дунав – Светлините на Будапеща / Около 1ч.30мин с парче торта и чаша шампанско/ .Връщане в хотела .Нощувка.

• Мероприятието се провежда ако метереологичните условия позволяват.

3 ден 10.10.2019/ Будапеща- Кутна Хора – Прага

Закуска.Около 08:30ч.Отпътуване за Чехия.Около обяд пристигане в град Кутна хора –Готическото бижу на Чехия. Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение в Бохемия след Прага. Неслучайно е попаднал в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Сред забележителностите на града са прочутите сребърни мини, открити през XIV в., както и изобилието от великолепни готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата "Света Варвара".Тук се намира уникалната по рода си и единствена в цял свят църква, чийто интериор е изработен от човешки кости и черепи. На думи звучи доста зловещо, но първото живо съприкосновение с този шедьовър буквално спира дъха.Пешеходна разходка в историческия център на града с посещение на катедралата „Света Варвара“ и църквата костница.

Отпътуване за Прага .Настаняване в хотел.Нощувка.

4 ден 11.10.2019/ Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод : Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка и Черната кула. Мала страна с бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния астрономически часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция.Свободно време в града.Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава . Връщане в хотела .*По-Желание Възможност за посещение на най-старата Пражка бирария “U Fleki “ датираща от 1499 г. Нощувка.

5 ден 12.10.2019 /Прага – Виена

Закуска.Около 08:00ч. Oтпътуване за Австрия.Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език –Малкият ринг „ Рингщрасе“ , изграден на мястото на старата крепостна стена със статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, паметникът на Мария Терезия с разположените в близост Природонаучен и Исторически музеи, сградата на Парламента, Кметството , Бургтеатър, Университета, Цветните и причудливи къщи на Хундертвасер / с кратко посещение за разглеждане/, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере /отвън/, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера. Обиколката ни завършва с Пешеходна разходка в историческия център на Виена (под егидата на UNESCO) с местен лицензиран екскурзовод н български език / около 1 час/ - Готическата Катедрала Св.Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Дворецът на Хофбургите, Операта, позлатената Статуя на Моцарт и Цветният Часовник. Възможност да усетите красотата и неповторимостта на града по търговската улица Марияхилферщрасе, да посетите най – старата Виенска сладкарница със собствено производство на оригинална торта Сахер, да опитате прочутото виенско кафе и виенски щрудел. Свободно време в центъра на града.Отпътуване за хотела.Настаняване.Нощувка.

6 ден 13.10.2019/ Виена-двореца Шонбрун –България

Закуска. * По-желание посещение на двореца Шонбрун

Закуска. Сутринта посещение на двореца Шьонбрун – лятната императорска резиденция, разглеждане на двореца отвътре и разходка из неговите красиви градини / с местен лицензиран екскурзовод на български език .Отпътуване за България.Пристигане на следващия ден 14.10.2019 .

Отпътуване от На човек в двойна /тройна стая

Варна /Шумен 499 лв

Търговище/Търново / Севлиево 484 лв

София 474 лв

Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки

Пакетната цена включва

• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.

• 1 нощувки със закуски в хотели 3* в Будапеща

• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага / периферно разположен/

• 1 нощувка със закуски в хотел 3* във Виена / периферно разположен/

• водач представител от агенцията през цялото пътуване

• медицинска застраховка за лица до 65год.

• пътни такси , гранични такси и такси за паркинг

• Посещение и разглеждане на Кутна хора с местен екскурзовод на български език

• Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език

• Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език

Пакетната цена не включва

• Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща – 15 евро. /29лв /

• Разходка с корабче по р. Вълтава в Прага – 15 евро

• Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език- 10 евро

• Посещение на императорския дворец Шьонбрун - 20 евро / включена входна такса за двореца, слушалки , местен лицензиран екскурзовод на български език през цялото време /

• Посещение на най-старата Пражка бирария „ У Флеки“ – 20 евро /препотвърждава се до 15 дни преди отпътуване/

• Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка - 250 CZK, аудио гид – 350 CZK

• Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR);

• Билети за градски транспорт , входни такси на музеи за посещение в свободното време,

• Разходи от личен характер

• Медицинска застраховка за лица над 65год. доплащане – 10 лв за целия период.

* Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 20 туриста .

* Желателно е заявяване и заплащане на допълнителните мероприятия от България .

• Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в евро в автобуса.

• Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.

• Програмата е предварителна и може да претърпи промени в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите , които се посещават !

• Във Будапеща и Виена големите хранителни хипермакети не работят в Неделя и Агенцията не носи отговорност.

• Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване/сключване на договор и внасяне на капаро/

• Желателна е обмяната на местна валута в посещаваните държави:

Унгария - парична единица – унгарски форинт: 1 лев около 159 HUF

Австрия – Евро / Чехия – Чехска крона

Необходими документи: валиден документ за самоличност на всички пътуващи , включително деца: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за

съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

НираМар Травел ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „ЕВРОИНС " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с

№ 03700100001681


Посещения: 69