Почивка на остров Санторини, самолет от София

1248 лева
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
7
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Почивка на остров Санторини, самолет от София

Скъпоценният камък на Егейско море

5 нощувки на база All Inclusive на острова

2 нощувки със закуска в Атина

ПРОГРАМА:

1-ви ден

Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Атина. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. ( при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане групата се качва в друг автобус). Пристигане на пристанището в 14.55 ч. Настаняване в хотел в курорта Камари, известен с плажовете с черен пясък. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. По желание посещение на таверна с фолклорна програма. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Свободен ден за плаж или полудневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще разгледате градчето Пиргос, манастира Пророк Илия, типичното градче Мегалохори, световно известното праисторическо селище Акротири /датира от преди 3600г. / и смайващо красивият Червен плаж. На връщане спирка на „ръба” на калдерата за снимки /продължителност 5 ч./. Нощувка.

4-ти ден

Свободен ден за плаж или полудневен обиколен тур на южната част на острова. При тази екскурзия ще имате възможност да посетите църквата Панагия Епископи, която датира от 11 век с чудотворната икона на Света Богородица, градчето Емборио с типичаната за цикладите архитектура. Разглеждане на Периса, където може да видите ранно християнската църква Агия Ерини, по-късно преименувана от венецианците Санта Ирини, откъдето и произлиза името на остров Санторини. Свободно време за плаж в Периса.

/продължителност 5 ч./. Нощувка.

5-ти ден

Свободен ден за плаж или екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./ Вечерта екскурзия до световно известният град Ия, от където може да наблюдавате най-красивия залез / продължителност 3ч./ Нощувка.

6-ти ден

Свободен ден за плаж или екскурзия до столицата Фира + дегустация на вино. По време на екскурзията ще може да посетите столицата на о-в Санторини – Фира, да се разходите из тесните улички на градчето Фиростефани. Ще посетите единствения подземен музей на виното в Европа и ще имате възможност да дегустирате 4 качествено селектирани вина /продължителност 5 ч./ Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка Скарос / продължителност 3 ч./ Нощувка.

7-ми ден

Свободно време до обяд. Напускане на хотела в 12:00ч. Отпътуване за Атина в 15.30 ч. ( при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане групата се качва в друг автобус). Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Настаняване в хотел в Атина. Нощувка.

8-ми ден

Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на историческите забележителности в центъра на Атина – арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Академията, Университета, Библиотеката. Свободно време за посещение на Акропола. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Хотел по програмата:

Хотел Makarios Beach 3*

www.makarios-hotel.gr

Цената включва:

Самолетен билет с АК Bulgaria Air с включени летищни такси

Пътни и магистрални такси;

Билети за ферибот Пирея – Санторини – Пирея;

5 нощувки на база All Inclusive в хотел Makarios Beach 3*, Санторини

2 нощувки със закуски в хотел в Атина

Туристическа обиколка на Атина

медицинска застраховка за периода на пътуването

Водач-екскурзовод от агенцията през цялото време;

Цената не включва:

Разходите от личен характер

Допълнителни екскурзии

Входни такси за посещаваните обекти

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:

екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR

екскурзия до столицата Фира + дегустация на вино – 19 EUR

залеза в Ия – 18 EUR

полудневен обиколен тур на острова – 25 EUR

полудневен обиколен тур на южната част на острова – 20 EUR

екскурзия до Имеровигли - 10 EUR

таверна с фолклорна програма – 15 EUR

вечерна разходка до Фира и Фиростефани – 8 EUR

Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:

Екскурзия до столицата Фира + дегустация на вино

По време на екскурзията ще може да посетите столицата на о-в Санторини – Фира, да се разходите из тесните улички на градчето Фиростефани. Ще посетите единствения подземен музей на виното в Европа и ще имате възможност да дегустирате 4 качествено селектирани вина.

Продължителност: 5 ч. Цена: 19 евро

Екскурзия с корабче до Вулкана и горещите извори

През 1600 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират на съседния остров Палеа Камени. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.

Продължителност: 3 ч. Цена: 28 евро с включен автобусен трансфер + корабче

Залеза в Ия

Вечерно посещение на световно известния град Ия, мястото с най-красивия залез в света, заради който всички идват на Санторини.

Продължителност: 3 ч. Цена: 18 евро

Полудневен обиколен тур на южната част на острова

При тази екскурзия ще имате възможност да посетите църквата Панагия Епископи, която датира от 11 век с чудотворната икона на Света Богородица, градчето Емборио с типичаната за цикладите архитектура. Разглеждане на Периса, където може да видите ранно християнската църква Агия Ерини, по-късно преименувана от венецианците Санта Ирини, откъдето и произлиза името на остров Санторини. Свободно време за плаж в Периса.

Продължителност: 5 ч. Цена: 20 евро

Полудневен обиколен тур на острова

При тази екскурзия ще разгледате средновековния град Пиргос, манастира Пророк Илия, който е на най-високото място на острова, от където се вижда целия остров. Ще посетите типичното градче Мегалохори, световно известното праисторическо селище Акротири /датира от преди 3600г. / и смайващо красивият Червен плаж. На връщане спирка на „ръба” на калдерата за снимки.

Продължителност: 5 ч. Цена 25 евро

Екскурзия до Имеровигли

Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка Скарос.

Продължителност 3 ч. Цена 10 евро

Таверна с фолклорна програма

Цена 15 евро с включена ½ вино + плодова салата + вода

Вечерна разходка до Фира и Фиростефани

Продължителност: 3 ч Цена 8 евро

All inclusive концепция на хотел Makarios beach

Закуска – от 08:00 до 10:00

Обяд – от 13:00 до 14:30

Вечеря - от 19:30 до 21:00

Снаксове се сервират на басейна от 11:00 до 12:30 преди обяд и от 15:00 до 18:00 след обяд. Те включват – сандвичи и три вида сладолед. От 10:00 часа до 22:00 часа се сервират алкохолни и безалкохолни напитки : бира, бяло вино, натурални сокове, узо, раки, кафе, чай и вода.

Посещения: 84