Под Слънцето На Южна Италия

1225 лева
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

ДЕН - Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим – “център на света и град на светлината, към който водят всички пътища...”, императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Замъка на ангела – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; “Циркус Максимус”, сградата на ФАО, Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин - издигната в чест на победата над император Максенций; църквата "Сан Клементе" - с гроба на Константин-Кирил Философ; гара Термини, площада на Републиката - известен в миналото под името “Еседра”; “Виа Национале” - една от най-известните търговски улици на града, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и хълма Капитолия. посещение на църквата “Свети Петър” с местен екскурзовод на български език – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел и др. Пешеходна разходка до площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; Фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад "Навона". Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рим. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивлизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Неапол и Помпей. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод на български език: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод на български език: Катедралата; Кралският дворец; операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа. Свободно време. Настаняване в района на Неапол или Салерно. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Свободно време в Неапол или по желание целодневна екскурзия “крайбрежието на Амалфи”. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив; Позитано – живописно разположен на хълм над морето и Равело. Нощувка в района на Неапол или Салерно.

6 ДЕН - Закуска. Отпътуване с корабче до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Изкачване със зъбчата железница до „сърцето” на острова – площад Умберто и църквата „Св. Стефан”, построена между 1688 и 1695 г. Свободно време. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим. Нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси на авиокомпания “Bulgaria Air”;

транспорт с комфортен туристически автобус по описания маршрут;

посрещане на летището;

трансфер летище – хотел – летище;

4 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим;

2 нощувки със закуски в хотел ***/ * в района на Неапол или Салерно;

туристическа програма с местен екскурзовод на български език в Рим;

туристическа програма в Помпей с местен екскурзовод на български език;

панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод на български език;

пешеходна разходка на о-в Капри;

екскурзоводско обслужване български език по целия маршрут;

застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

туристическа такса в Рим: 2 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 3 EUR на турист на нощувка в хотел * (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване);

доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR);

доплащане за слушалки при посещение на Помпей (2 EUR);

входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR), Колизеума (15, 5 EUR), разкопките на църквата „Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ (5 EUR) в Рим;

входна такса за руините на Помпей (11 EUR);

корабче до о-в Капри (около 30 EUR в двете посоки);

цена на билет за градски транспорт или за зъбчата железница (1, 4 EUR - в една посока) на о-в Капри;

посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод;

целодневна екскурзия “крайбрежието на Амалфи”;

входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

ДОПЛАЩАНЕ:

единична стая: 259 лв

посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език при минимум 10 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод): 79 лв

корабче до о-в Капри на турист при минимум 15 туристи: 65 лв

целодневна екскурзия “крайбрежието на Амалфи” при минимум 15 туристи: 85 лв

За повече информация посетете http://www.globaltour-bg.com

Посещения: 17