Планинска занималня Дивите козлета

149 лева
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

Първи стъпки в планината за най-малките туристи!Седмичният детски крайградски лагер е подходящ за деца от 6 до 12 години. В програмата са включени пешеходни преходи съобразени с натовареността за децата, ролеви игри, практически занимания по ориентиране, първа помощ в планината, приготвяне на обяд, пречистване на вода, строене на бивак.
Основна цел на програмата е запознаване на децата с възможностите за практикуване на пешеходен туризъм в нашата Родина. Разбира се, всяко едно хлапе запалено към този спорт е положителен успах за нашата работа. Примерна програмаПОНЕДЕЛНИК

Планините в България – разказваме за планинското богатство на нашата Родина. Ще се спрем по конкретно на Рила, Пирин, Стара планина, Родопите и накрая Витоша … Дендрариумът на Витоша – запознаване с дърветата в България. След като хапнем – първа тема за планинарството – темп на ходене в планината, преодоляване на различни терени при планински преходи. Ама разбира се – туристически преход, е ще има време и за игри!

ВТОРНИККаква е маркировката в планината – къде трябва да се движим, за да е безопасно … Туристически преход, по време на който ще търсим маркировката. Обяд – вкусна изненада от нашето детство… След обяд също важна тема – ориентиране в планината – по слънцето, по обекти в природата, по обекти в града. Разбира се има време за игри!СРЯДА

Как, защо и къде да изградим бивак в планината – избор на място, видове биваци. Бивак от подръчни материали. Разпъване на палатка – класика! Обяд – около бивака. След малко забавни туристически игри, ще направим и подарък за Мама и Тати от растения, дърва, мъх и шишарки… или каквото сме си намерили в гората.

ЧЕТВЪРТЪКДо обяд ще учим какви опасности крие планината и как трябва да се справяме с тях. Туристически преход. След обяд – алпийски възли – къде и как да ги използваме! Ще научим няколко възела, а след това преминаване на различни терени с помощта на алпийските възли и други туристически хитрини Няма как да минем без игри с туристическа тематика!ПЕТЪКПроверка на знанията до тук. Важен поход – маркировка, ориентиране, начин и темп на ходене. Всяко хлапе ще бъде водач на групата за кратко време. Приготвяне на празничен обяд сред природата. Туристически игри. Връчване на Диплом за Млад планинар!

Дати: 5 - 9.06; 12 - 16.06; 19 - 23.06; 26 - 30.06; 3 - 7.07; 10 - 14.07; 17 - 21.07; 24 - 28.07

Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 годишна възраст .Цена за седмичен лагер: 149, 00 лева
Отстъпка за 2-ро дете: 30, 00 лева
При записване на група от и над 5 деца: -10%Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран автобус
– инструктори по туризъм
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– обяд по меню кетъринг
– обяд в хижа (резервен ден при над 65% вероятност за дъжд :-))
– продукти за самостоятелно приготвяне на обяд в деня с биваците
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Диплом за Млад планинар

Посещения: 59