Нова къща с два гаража и красива панорама близо до морето

€199000
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Акцент Инвест представя на Вашето внимание новопостроена къща, разположена в едно от най-девстените места по Българското Черноморие –село Емона. Къщата е построена през 2007г. И се намира на около 1км. от морския бряг. Обща жилищна площ на имота – 200кв.м.

Разпределение: хол с кухня, спалня с баня и тоалет към нея, тоалет за гости на партера, веранда отпред с BBQ. На втория етаж са разположени две спални с баня и тоалет. Къщата разполага с два отделни гаража и двор с прекрасна морска гледка. Големина на дворното място – 660 кв.м.

Вода, сондаж, ток, напоителна система. Къщата е полуобзаведена, баните са оборудвани, поставени подови настилки.

Къщата е термоизолирана и хладна през лятото. Мястото е уникално – едно от малкото незастроени места на нашето море.

Иракли е едно от малкото незастроени места по нашето Черноморие. През 1996г. местността е обявена за Защитена територия. Целта е запазването на типичните крайбрежни хабитати, както и редки и застрашени растителни видове. В сегашния залив на Иракли в древни времена е имало пристанище, което е играло важна роля в стопанския живот и търговския обмен.

Предполага се, че пристанището е възникнало преди римляните да завладеят крайбрежието. Очарованието на Иракли се допълва от невероятната бадемова гора, която е разположена в близост до плажа, от красивата река Вая, в чиито води до скоро можеха да се видят видри, от невероятния див плаж, който през лятото приютява множество хора с палатки и където човек може да се отърси от забързания градски живот и да се доближи отново до природата. Плажът на Иракли е най-дългият плаж на нашето Черноморие.

На 7км от Иракли нагоре в планината по стръмен и изровен път се стига до нос Емине и до село Емона. Гледките, които се разкриват при достигане на селото буквално спират дъха. Емона е едно малко очарование. Местните жители са около 12 човека, всичките са възрастни и винаги са готови да разказват интересни истории за своето любимо място. Емона е пристан и на множество влюбени.

Емона се намира на около 1.5 км от едноименния нос, с който завършват източните склонове на Стара планина. Селото и прилежащите му земи са защитена територия, с цел запазване на геоложки форми и важни местообитания.

Посещения: 45