Никелови аноди

Цена
Договаряне
20.12.19
град Пловдив
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага
Състояние
ново
Доставка
купувача, продавача, лично предаване

Никел (Ni 58, 71; Z=46)

Среща се в земната кора главно свързан под формата на минералите хлоанит NiAs2, герсдорфит NiAsS и други. Получаването му е доста трудно. Рудата се подхвърля на предварителна разработка с HCl, H2S, Co(ClO)2 и други, като се цели да се получи NiO, който след това се редуцира с въглерод.

Сребърнобял метал с бледожълт оттенък, твърд, жилав с относителна плътност 8, 8, температура на топене 1450 градуса по Целзий и температура на кипене 2900 градуса по Целзий. Парамагнитен. На въздуха блясъкът се запазва. Фино диспергиран проявява пирофорни свойства. При повишение на температурата се окислява и сивее. Бавно реагира с неокислително действащи киселини. HNO3го пасивира. Водните разтвори на основите не му действат, но стопилките им го разяждат. При подходящи високи температури реагира с халогеннит еелементи сяра, фосфор, арсен и прочие. Оклюдира водорода до 100 обема.

Има значително приложение в практиката – металургията за никелова стомана, използвана за брони, бронебойни снаряди, обвивка на куршуми и прочие. По-важните никелови сплави са платинит нихромово сребро (алпака, аргентан), никелин, монел-метал и други. Част от никела се използва в галванотениката и прочие. Всички соли на никела са зелено оцветени за разлика от кобалтовите, които са виолетово до розово оцветени. Безводните никелови соли обикновено са жълти.Използват се в галванотехниката за никелиране.
Фирма КРАСХИМ ЕАД е вносител на никелови аноди /валцовани/ и разполага с количество на склад.
Произход:Норвегия, Германия, Франция, Италия
Формула: Ni
CAS No.: 7440-02-0
опаковки: валцовани плочи
размери: 1х1 ; 10/200/500 ; 10/200/600

Посещения: 131