Майски празници в Южна Африка, Екскурзии в Чужбина -..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1058922

Майски празници в Южна Африка

4 276 лв.

Направи Тази Обява VIP

Кейп Таун – Йоханесбург – Претория – Сън Сити – Пиланесбърг

 

Дати: 27.04.2013 г.

 

1 ден – Отпътуване от летище София, терминал 2 с полет за Кейп Таун.

2 ден – Пристигане в Кейп Таун. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Портсвуд”4* (или подобен). Кратка почивка. Панорамна обиколка за запознаване със забележителностите на града с екскурзовод на български език: търговски развлекателен център „Уотър фронт”,Старата крепост, Градската градина и Президентския дворец. Посещение и дегустация на вино в първата ферма износител на вина в ЮАР – „Хрут Констанша”, от която са купували вино известни личности като Наполеон Бонапарт, Чърчил, Марк Твен, всички крале от Европа. Фермата е била собственост на първия губернатор на Кейп Таун – Саймон фон дер Стел. Вечеря в ресторант с типична африканска кухня, музика и танци (напитките се заплащат допълнително). Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – Закуска. Изкачване на „Тейбъл Маунтин” – Плоската планина (ако времето не е мъгливо) – планината символ на града, извисяваща се на 1086 метра надморска височина, от където се открива изключителна панорама. Изкачването става съсспециална въжена линия с въртяща се кабина. Посещение на аквариума на двата океана в Уотърфронт, дълга крайбрежна ивица в Кейп Таун, осеяна с паркове, кейове за яхти, заведения и магазини. Аквариумът е най-големият в Южното полукълбо, където могат да се видят над 3000 вида обитатели на двата океана – Атлантическия и Индийския, включително акули, тюлени и южноафрикански пингвини. Разглеждане на Националната ботаническа градина „Кирстенбош”, която е под егидата на ЮНЕСКО – една от седемте най-големи в света, където на площ от 528 хектара са разположени повече от 2800 растения и цветя – музей на открито на южноафриканската флора, сред ливади, потоци и езера. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Нос Добра Надежда – най-югозападната точка на континента Африка, мястото където се срещат Атлантическия и Индийския океан. Круиз до острована тюлените; посещение на колонията от пингвини „Булдерс” и нос „Добра Надежда”. По желание обяд в ресторант с морски дарове. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

5 ден – Закуска. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург – градът на златото. Посрещане от представител-партньор. Панорамна обиколка на Йоханесбург за запознаване със забележителностите на града: централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкуства, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора и скелет на динозавър от преди 130 мил. години. Фото-пауза в новия център на Йоханесбург в район Стандтон, където се извисява 6-метрова статуя на Нелсън Мандела. Посещение на парк Голд Рийф Сити – реконструираният град на златотърсачите, в който времето сякаш е спряло завинаги такова, каквото е било по времето на „златната треска”. (Посещението е само над земята. Желаещите да слязат в галериитепод земята трябва да доплатят 220 ранда.) Настаняванев хотел „Меркури” 3*.Свободно време с възможност за вечеря в близкия до хотела търговски център, разполагащ с различни ресторанти. Нощувка.

6 ден – Закуска. Полудневна екскурзия до Претория. Панорамна обиколка на столицата на Южна Африка, на галено наричана Джакаранда Сити заради многобройните цъфтящи в лилаво дървета джакаранда. По време на обиколката се акцентира на паметника Воортрекер (паметника на Първопроходците) върху чиито 93-метров фриз е разказана историята на „Великото преселение“, на сградата на правителството и президента, на Държавния театър и опера и на Трансвалския природонаучен музей, който съхранява историята на Земята от преди 3,5 милиарда години до днес и пред чийто вход са експонирани огромни скелети на динозаври, а в него са изложени фосили от развитието на природата и човечеството, на изчезнали растения и животни, както и на праформи /предци/ на човека. Посещение на диамантената мина "Кълинан" – третата по големина диамантена мина в Южна Африка, известна като единственото място за добив на сини диаманти. (Посещението е само над земята. Желаещите да разгледат подземната мина трябва да доплатят 490 ранда.) Вечеря в ресторант „Карнивор”, който предлага богато меню месни ястия, вт.ч. 13 вида месо от местен дивеч като: жираф, различни видове антилопи, щраус, крокодил, диво прасе и др. Различните видовемесо, овкусено много добре и изпечено на грил с дървени въглища на дълги шишове,сепредлага непрекъснато и съгласно регламента на ресторанта,клиента може да яде докато не се предаде, т.е. докато не свали знамето на ресторанта, което показва, че повече не желае. Ресторантът също така предлага и много необикновено вкусни африкански вегетариански ястия. Вечерята приключва с прекрасен десерт и кафе или чай по желание. Връщане в хотела в Йоханесбург. Нощувка.

7 ден – Закуска. Отпътуване за Сън Сити – Град на Слънцето, световно известен център за развлечения: голф, водни атракции (включително басейн с изкуствени вълни), кина, ресторанти, нощни завединия, разкошни дворци и хотели. Сън Сити е и Меката на казината в Африка. В центъра на града някога имало царски палат на древна африканска цивилизация, който бил разрушен, а населениетопрогонено от силно земетресение, превърнал се в преданията в "Изгубения град". Отпътуване за Пиланесбърг, третият по големина Национален природен парк в страната. Настаняване в Бакубунг Лодж. Кратка почивка.Фото-сафари с открити джипове, по време на което могат да се видят “THEBIG 5” (петте най-големи) животни на Африка – лъв, леопард, бивол, носорог, слон и много други диви животни и птици. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на Бакубунг Лодж. Нощувка.

8ден– Фото-сафари на зазоряване. Закуска. Отпътуване за Йоханесбург. По пътя, посещение на етноселище „Леседи”, където е показан бита на най-големите южно-африкански племена с богата фолклорна програма; на Люлката на човечеството – пещерите Стеркфонтейн в Маропенг, провинция Гаутенг, чийто главен град е Йоханесбург. Тази уникална пещерна система е изградена от много подземни галерии, реки и зали с пещерни езера. Формированието й датира от преди 2 милиарда години, но е открита едва през 1936 г. При разкопки, откривателят йД-р Робърт Бруум намира тук през 1940 г. череп на Астралопитек от мъжки пол, на възраст около 2,5 мил. години. Разглеждане на музея и разходка с въртяща се лодка по буйна река в изкуствена пещера. Трансфер до летището в Йоханесбург. Отпътуване за България в 21:35 часа.

9ден – Пристигане в София в 13:30 часа.

 

Брой туристи

 

Цена на човек в

двойна стая

Доплащане за единична стая

от 06 до15

2316EUR / 4540 лв.

345 EUR / 676 лв.

от 15 до25

2186EUR / 4285лв.

345 EUR / 676 лв.

Ценатавключва:

 • 6 нощувки със закуски: 3 в Кейп Таун в хотел 4*, 2 в Йоханесбург в хотел 3* и 1в Пиланесбърг в хотел4*;
 • самолетни билети – София – Кейптаун – Йоханесбург – София;
 • трансфер в Кейп Таун – летище –хотел – летище;
 • 1 вечеря в фолклорен ресторант;
 • екскурзия до „Хрут Констанша” и дегустация на вино;
 • изкачване на „Тейбъл Маунтин”;
 • екскурзиядо Нос Добра Надежда;
 • круиз до острова на тюлените;
 • посещение на Ботаническа градина „Кирстенбош”
 • панорамна обиколкав Йоханесбург;
 • посещение с включен вход в парк ГолденРийф Сити;
 • панорамна екскурзия на Претория;
 • посещение на диамантената мина "Кълинан";
 • 1 вечеря в ресторант „Карнивор”;
 • екскурзия до Национален парк Пиланесбърг;
 • 2 фото-сафари с английско говорящ рейнджър;
 • 1 вечеря в ресторанта на Бакубунг Лодж;
 • посещение на етноселище „Леседи”;
 • посещение на Люлката на човечеството – пещерите Стеркфонтейн;
 • лицензиран местен екскурзовод на български език в Кейп Таун;
 • местен екскурзовод на английски или руски език в Йоханесбург и Претория;
 • всички входни такси за посещаваните туристически обекти, включени в програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 20 000 EUR;

 

Цената не включва:

 • летищтни такси за международни и вътрешни полети – 425 EUR (подлежат на препотвърждение) ;
 • виза за ЮАР - 84.00 лв.и такса за обработка на документи – 50 лв;
 • обяди и вечери не включени в програмата;
 • напитки по време на хранене;
 • бакшиши;
 • пари за лични разходи;


Необходими документи за издаване на Туристическа виза за ЮАР:

 • Паспортът трябва да има най-малко 2 свободни страници за визи;
 • 2 снимки паспортен формат;
 • Визов формуляр попълнен на английски език;
 • Доказване на финансови средства под формата на банкови сметки,извлечения от заплата, стипендии, медицинска застраховка, включително кредитни карти или пътнически чекове, които да могат да обезпечат разноските по време на планираното пребиваване на територията наЮжна Африка.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия ро
 • Валиден международен паспорт минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родителнотариално заверена декларация, преведена и легализирана на английски език.

 

Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.


Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, Роял Травел Светимекс си запазва правото да коригира цената на екскурзията.

Допълнителна информация
Майски празници в Южна...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
бул.
 РОЯЛ ТРАВЕЛ СВЕТИМЕКС
 svetimex
 http://www.royaltravelbg.com
 Изпрати И-мейл
1058922

Обява №: 1058922

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 22.01.2013

Разглеждания: 0

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

СОЛНИТЕ МИНИ НА РУМЪНИЯ: Букурещ – Дворецът Могошоая – Солна Мина „Униря“
СОЛНИТЕ МИНИ НА РУМЪНИЯ: Букурещ – Дворецът Могошоая – Солна Мина „Униря“Маршрут:  Ямбол – Сливен - Русе - Букурещ...
135 лв.
град Ямбол
17.02.2017
Екскурзия до Охрид, тръгване от Варна
4 Дни/3 Нощувки Тръгване : 21.09.2011 - от Варна - 23:00ч от ул Антим І Маршрут : Варна -Бургас - Стара Загора - София – Скопие –...
335 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265...
265 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас
 4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265 лвДати: 21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция: КАВАЛА-СОЛУН-МЕТЕОРА, с тръгване от Добрич, Варна и Бургас
4 Дни/3 Нощувки         АвтобусЦена: 335 лвДати: 29.06.2016 г. 27.07.2016 г.02.09.2016 г. 21.09.2016 г. 26.10.2016 г.Тръгване: - 21:00 ч....
335 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Македония:ОХРИД- СТРУГА- СКОПИЕ с тръгване от Варна и Бургас
4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 335 лв                    Тръгване: 21.04.2011...
335 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия до Истанбул, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиТръгване всеки четвъртък от месецаТръгване: - 20:30 ч от гр.Варна - ул. “АНТИМ I“ - 22.30 ч от гр.Бургас -...
195 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция :Кавала-Солун-Метеора, от Варна и Бургас
4 Дни/3 НощувкиДати  20.05.2016, 29.06.2016, 27.07.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията...
335 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до остров Тасос, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиДати: 20.10.2016, 17.11.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу...
225 лв.
град Варна
09.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори