Безплатно.net
Портал за безплатни обяви

Конвенционална дентална хирургия във Ведра Дентал

Договаряне
25.07.23
град София, град Банишора
Конвенционална дентална хирургия във Ведра Дентал
Конвенционална дентална хирургия във Ведра Дентал Конвенционална дентална хирургия във Ведра Дентал
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага
Състояние
ново

Конвенционалната дентална хирургия е важна област от стоматологията, която обхваща различни хирургически процедури, извършвани в устната кухина. Това включва диагностика, лечение и превенция на различни стоматологични проблеми и усложнения. Конвенционалната дентална хирургия предоставя решения за множество стоматологични проблеми, които включват зъбни импланти, апикални резекции, изваждане на мъдрецови зъби и коренови операции.

Зъбни импланти

Зъбните импланти са едно от най-революционните открития в стоматологията. Те представляват малки титаниеви винтове, които се поставят в челюстта, където заместват изгубени зъби. Процедурата за поставяне на зъбен имплант включва правене на малка операция в синусната мембрана или челюстната кост, след което се поставя имплантатът. След заздравяване на костта около импланта, на него се прикрепва корона, която да имитира изгледа и функцията на естествения зъб. Зъбните импланти предоставят забележителни резултати и подобряват качеството на живот на пациентите, като им предоставят удобство, увереност и функционалност при хранене и говорене.

Апикални резекции

Апикалната резекция е процедура, при която се премахва върха на зъбния корен, обикновено при зъб, който е подложен на инфекция или е с проблеми в кореновата система. Тази процедура се извършва, когато други методи за лечение, като например коренов канал, не са достатъчни. Хирургът премахва върха на корена и почиства инфекцията, след което коренът се запечатва. Тази процедура спасява зъба и предотвратява необходимостта от изваждане.

Изваждане на мъдрецови зъби

Мъдрецовите зъби, известни още като "осемки", са последните зъби, които се появяват в устата. Поради ограниченото пространство и несъответствие на размерите им с челюстта, мъдрецовите зъби често могат да предизвикат проблеми. Когато мъдрецовите зъби остават застрани в челюстта или излизат неправилно, те могат да предизвикат болка, възпаление, изместване на съседни зъби и други орални проблеми. Хирургическата процедура за изваждане на мъдрецови зъби се използва, за да се предотвратят тези проблеми и да се запази оралното здраве.

Коренови операции

Кореновите операции са необходими, когато стоматологичен проблем в кореновата система не може да бъде решен по традиционен път. Процедурата се извършва като хирургът прави малка секция в челюстта, за да достигне зъбната коренова система и да я ремонтира. Кореновите операции са последен вариант, след като другите методи за лечение не са довели до успешни резултати.

© 2007-2024 Безплатно.net