Разходете се до Одрин с уникалното предложение на туристическа Monikatours за невероятно ниска цена

23 лева
Държава
Транспорт
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Подарете си приказен ден и вижте многовековният град Одрин...Отпътуване на 9ти юли от Пловдив

06:00 ч. Отпътуване от Пловдив -Асеновград, Хасково по маршрут Пловдив - Одрин - Пловдив
11:00 ч. Пристигане в Одрин. Туристическа програма - Музея на Балканската война, българската църква "Св. Георги", църквата „Св.Константин и Елена", Селимийе джамия, паметника на Мимар Синан, Юч Шерифели джамия, покрития базар "Бедестен", кервансарая "Рюстем паша", базара "Али паша чаршасъ", базара "Селимийе търговски център". Свободно време по интереси
17:30 ч. Отпътуване от Одрин
22:00 ч. Пристигане в Пловдив


Цената е за един човек и включва:

 • транспорт с автобус
 • екскурзоводско обслужване
 • туристическа програма /църквата "Св. Георги", Селимийе джамия, Ески джамия, покрития базар "Бедестен", паметника на Мимар Синан, Музея на Балканската война и др./
 • медицинска застраховка


Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти

* Цената е валидна при група от 45 туриста.
Деца до 18 г., пътуващи сами е необходимо пълномощно от двамата родители. Деца до 18 г., пътуващи с двама родители е необходим Акт за раждане на детето - оригинал.

Какво можем да си купим от Одрин?

 • Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
 • Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир;
 • Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира;
 • Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие;
 • Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
 • "Юфка", преведено на български- кори за баница. 1 кг = 1 лира;
 • Кожените изделия са изгодни;
 • Наргилета;
 • Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.


Какво не трябва да пропускаме да опитаме?

 • Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд- като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.

История на града и българските следи в нея

Историята на Едирне казано на турски, Адрианоуполис на гръцки, Адрианопол на румънски, или просто Одрин на български, е град с богата история, забележителности и атмосфера, съчетала в себе си духа на различни народи и епохи. Първите следи от население из земите на днешен Одрин са на тракийски племена, за по-късните страници от историята му и самото основаване като град има две предположения. От една страна, според преданията на гръцката митология, Орестес, син на Агамемнон- построява града и го нарича Орестиас, мястото е избрано заради сливането на реките Тунджа, Арда и Марица. От друга страна римската история разказва за римския император Адриан, основал днешния Одрин и кръстил го Адрианополис.
Стратегическо място, станало арена на много и все важни битки, Одрин познава вкуса на войната. Битката между Константин I ( известен още като Константин Велики, императорът наложил християнството в Римската империя, и превзел Цариград, преименован в негова чест на Константинопол) и Лициний се провежда там през 323 година.
Воените преврати и смените в управлението не свършват дотук, през 813 година хан Крум превзема Одрин и го прави част от Българската империя.. По време на Латинската империя, кръстоносците от Четвъртия кръстоносен поход биват разгромени в битката за Адрианопол, от българския император Калоян през 1205. Теодор Комнин, 22 години по-късно превзема града, но едва през 1230 година той е победен при Клокотница от цаар Иван Асен II, и земите му минават в българско владичество.
Накрая в историческата хронология на Одрин идва окончателното му превземане от султан Мурад I през 1365, оттогава до падането на Константинопол, градът е провъзгласен за столица на Османската империя. .

Посещения: 6