Ира Тур - НОВА ГОДИНА ИНДИЯ - НЕПАЛ, Екскурзии в..., град Варна, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 961779

Ира Тур - НОВА ГОДИНА ИНДИЯ - НЕПАЛ

€2 545

Направи Тази Обява VIP

1 ден - ср. 28.12.11 София > Атина > Доха > Катманду

Полет  OA 308  на Оlymic  София - Атина  09.55 - 11.20 (1 ч. 25 м.). 

Полет  QR 477  на Qatar Airways Атина - Доха 18.25 - 23.25 (4 ч.).

 

2 ден- чт. 29.12.11 Катманду

Полет QR 352  на Qatar Airways Доха - Катманду 04.45 - 11.45 ч (4 ч. 30 м.).

Пристигане в Катманду. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела.  Кратка почивка и освежаване. 

Посещение на Сваямбунат (ЮНЕСКО) - будистки храм на 2500 г., по-стар от самия град, който е основан през 723 г. В превод Сваямбунат означава „цвят на лотоса, възникнал от небитието”. От тук се открива красива панорама към долината на Катманду и града, а привечер Катманду розовее... Вечеря. Нощувка.

 

3 ден - пт. 30.12.11   Катманду: Бактапур - Боднат - Патан

Закуска. Разглеждане на Бактапур (ЮНЕСКО) - един от най-старите градове в Непал, дом на средновековното изкуство и архитектура: площад Дурбар, кралския резидентски квартал със Златната врата и двореца на 55-те прозореца, площад Таумади с 5-етажната пагода и  храма Нитаполе. Посещение на Боднат (ЮНЕСКО) - най-голямата и красива ступа в света, известна като "Касти" (капки роса) с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. Вечеря. Нощувка. 

 

4 ден - сб. 31.12.11   Катманду

Закуска. Посещение на древния ниварски град Патан (ЮНЕСКО) - вторият по големина град в Непал, наричан „Лалитпур“ (град на красотата) в миналото център на будистката наука и култура, станал известен с филма на Бертолучи „Малкият Буда“. Разглеждане на историческия площад Дурбар и къщи с прекрасни дърворезби, храма Кришна Мандир (17 век), златния храм Махавихар (12 век), посветен на Буда и др. Разглеждане на Катманду (1350 м.) - площад Дурбар (ЮНЕСКО) - сърцето на стария град с 4-метровия релеф на бог Шива, покровителят на Непал, стария кралски дворец, храмовете Каштамандап, Хануман Дока, Дегутале, Парвати; свещения храм-дом на живата богиня Кумари Деви и др. Свободно време за пазар. Връщане в хотела. Подготовка за празничната Новогодишна вечер (заплаща се допълнително). Нощувка.

 

5 ден - нд. 01.01.12    Катманду - Читван

Закуска. Отпътуване с автобус (около 6-7ч.) за националния парк Читван (ЮНЕСКО) - бивш ловен резерват на непалските крале.Само на 185 км. югозападно от Катманду  попадаме в джунглата, където тревата е над 2 м. висока. По пътя се сменят невероятни пейзажи от алпийска до субтропическа растителност. Няма друга страна, където в един ден можете да сте в джунглата и пред хималайските върхове. Читван в превод означава “сърце на джунглата” и е убежище на белия носорог, бенгалския тигър, бизона, няколко вида елени, маймуни, крокодили, леопарди и над 450 вида птици.  Обяд. Мероприятия по програма на парка: сафари на гърба на слон или с джип, разходка из джунглата, наблюдаване на редки и екзотични животни, птици. Чай, кафе. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден - пн. 02.01.12    Читван - Баратпур - Нагаркот 

Рано сутринта ставане за мероприятие по програма на парка. Закуска. Отпътуване за Катманду (6 - 7 ч.) или за Нагаркот (още 1ч.).  Пристигане в Катманду или Нагаркот. Курортът е живописно разположен на върху хълм на 2195 м. и предлага изумителна панорама към долината и възможност да се наблюдава невероятния залез и изгрев над Хималаите. Вечеря. Нощувка. 

 

ден- вт.  03.01.12   Нагаркот - Катманду  > Варанаси

Рано сутринта наблюдаване изгрева над Хималаите. Закуска. Трансфер до летището. Полет AI 252 Катманду - Варанаси 14.25 - 15.05 ч. Пристигане във Варанаси - най-свещеният за хиндуистите град и един от най-старите обитавани градове в света, съвременник на Вавилон, бастион на индийската класическа музика. Посрещане. Трансфер и настаняване в хотела. Разходка с рикша и наблюдаване на вечерната религиозна церемония и ритуали на брега на река Ганг. Вечеря. Нощувка.

 

ден- ср.  04.01.12   Варанаси,  Сарнат

Разходка с лодка по свещената река Ганг и посрещане изгрева на слънцето с молещите се индуси, наблюдаване на кейовете с платформи за къпане, храмове и крематориуми от незнайни времена. Разглеждане на, храма Дурга, джамията на император Орангзеб, Златния храм и Хиндуисткия университет - най-големият в Азия с мраморния храм на бог Шива. Връщане в хотела за закуска. Кратка почивка. Посещение на храма Бхарат Мата Темпъл с огромната релефна мраморна карта на Индия Екскурзия до Сарнат - мястото, където Буда за първи път  проповядва преди 25 века, известно с руините на манастири отпреди 2000 г., ступите Дамок и Дармараджи ка, централното светилище и дървото на 

Буда. В Сарант е колоната на Ашока с глава на лъв, станала част от държавния герб на Република Индия. Разглеждане музея на Сарнат с превъзходни образци на древното изкуство. Посещение на фабрика с магазин за ръчно такане на сари и брокат. Варанаси е известен с най-качествената коприна. Вечеря. Нощувка.

 

 

9 ден - чт. 05.01.12    Варанаси  > Каджурахо

Закуска. Трансфер до летището. Полет 9W 723  Варанаси - Каджурахо 12.15 - 12.55 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Разглеждане на Източния  и Западния комплекс (ЮНЕСКО) от храмове с еротичното хинду изкуство. Много от тях са посветени на различни божества, но преобладава възхвалата на живота и прелестите на жените. От построените 85  храма по време на династията Чандела (950-1050 г.), днес са оцелели 25. Най-известни са Кандария Махадео, Читагрупта Парсванат и Тантай. Вечеря. Нощувка.

 

10 ден - пт. 06.01.12    Каджурахо - Орча - Агра

Закуска. Около 10.30 ч. отпътуване за Орча, средновековен град, разположен на брега на река Бетва. През 16-17 век е бил столица на империята на Раджпут, днес е малко селце. Почивка и обяд.  Продължаване за  Джанси.

Пътуване с влака NDLS Shatabdi от Джанси за Агра 17.55 - 20.25 ч. Посрещане на гарата в Агра, трансфер и настаняване в хотела. Не е включена вечеря в хотела. Нощувка.

 

11 ден - сб. 07.01.12  Агра

Рано сутринта посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО)  - едно от чудесата на света, “най-големият паметник на любовта, поема от мрамор и полускъпоценни камъни“ - Марк Твен. Дворецът е изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Строежът бил започнат през 1632 г., продължил 22 г. и почти 20 000 човека взели участие в построяването му. Връщане в хотела за закуска. Разглеждане на Итмад-уд-Даула - “Бебето Тадж”, първата гробница в Индия, построена изцяло от бял мрамор, разположена в красив парк. Посещение на крепостта Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Посещение на магазина за ювелирни изделия Кохинор, където може да се видят уникални картини, избродирани от коприна и с вшити полускъпоценни камъни, скулптури и бижута. Вечерта посещение на Калакрити и Тадж шоу” - спектакъл, пресъздаващ епохата на Могулската империя на фона на уникален декор - 3-метрова реплика на Тадж Махал, изработена от бял мрамор и полускъпоценни камъни  (предоставят се слушалки с превод, без доплащане). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

12 ден - нд. 08.01.12  Агра - Фатепур Сикри - Джайпур

Закуска. Отпътуване за Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) - „Град на победата“, основан през 1569 г. от император Акбар, бивша имперска и културна столица на империята на Раджпут (до 1728 г.). По незвестни причини градът е бил изоставен и го наричат „мъртвият град“, но е с прекрасно съхранени дворци, зали, джамии и гробницата на Селим Чишти. Пристигане в Джайпур, столица на щата Раджастан, известен като „Розовият град“ - в розов цят са боядисани сградите на стария град, известен с построения от махараджа Савай Пратап Синг през 1799 г. дворец на ветровете Хава Махал. По традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството в културата на Раджпут. Разглеждане градския дворец на махараджа Савай Ман Синг II, където са изложени колекции на изобразителното изкуство, костюми на бивши махарани и махараджи, килими, каляски, старинни оръжия, характерни само за раджастанските войни и др. Тук може да видите двата най-огромни сребърни съда, влезли в книгата на рекордите на Гинес. Посещение на обсерваторията Джантар Мантар, една от петте обсерватории, построени от Савай Джай Синг (1728-34 г.), чиято страст е била астрономията. Ще видите огромни инстументи, с които се правят съвсем точни наблюдения и изчисления.  Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

13 ден - пн. 09.01.12   Джайпур - Делхи

Закуска. Отпътуване от Джайпур. Фотопауза пред Хава Махал. Посещение на крепостта-дворец Амбър Форт - старата столица на империята на Раджпут (11 в.). Изкачването до крепостта е на гърба на слон.  Комплексът се състои от няколко дворци, построени в различни епохи. Най-впечатляваща е Джай Мандир - „Залата на победата“, изящно декорирана с мозайка от кристални огледала. Пътуване за  Делхи. Привечер пристигане и настаняване в хотела. Не е включена вечеря. Свободно време за пазаруване и вечеря по собствен избор. Нощувка.

 

14 ден - вт. 10.01.12   Делхи

Закуска. Панорамно разглеждане на Делхи: Стария Делхи: Джама Масджит - най-голямата джамия в страната, архитектурното чудо на Шах Джахан, оживения пазар Чандини Чок, крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО) - “Сърцето на Индия” и мемориала Радж Гат -  мястото, където е кремиран Махатма Ганди, „бащата на нацията“; Новия Делхи с хиндуисткия храм Лакшми Нараян (Бирла), посветен на богинята Лакшми - символ на благополучие и просперитет, мемориалната арка Индия Гейт, фото пауза при двореца на Президентството - в миналото дом на вицекраля, Секретариата, булеварда. Радж Пат, на който се провеждат парадите, бахайския молитвен дом - храма Лотос и 72-метровото минаре Китуб Минар (ЮНЕСКО) - архитектурен шедьовър от 13 век. Тук е и стълба от свръхчисто желязо. Време за последни покупки. Вечеря и сбогуване с Индия. Трансфер до летището.

 

15 ден - ср. 11.01.12  Делхи  > София

Полет  QR 233  на Qatar Airways Делхи - Доха 04.10 - 06.10 ч. (4 ч. 30 м.). 

Полет  QR 472  на Qatar Airways Доха - Атина 08.05 - 12.00 ч. (4 ч. 55 м.). 

Полет  OA 309  на Olympic    Атина  -  София  16.35 - 17.55 ч. (1 ч. 20 м.).

 

 

 

*** Ако групата желае да посети в Орча крепостта Джахангир Махал и храмовете с уникални фрески от 16 век, представящи школата на династията Бундела, тръгването от Каджурахо трябва да е преди 08.30 ч. - доплащане на място. 

 

 

Цена на човек в двойна стая: 2545 € / 4978 лв (без летищни такси) 

                                                       2794 € / 5465 лв Допълнителна информация

Ира Тур - НОВА ГОДИНА...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град Варна
 ИРА ТУР
 Изпрати И-мейл
961779

Обява №: 961779

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 15.11.2011

Разглеждания: 0

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Екскурзия до Индия и Непал
Индия и Непал 21.09 – 02.10.2011/14.03 – 25.03.2012 Самолетна програма 12 дни/10 нощувкиЦена:  1799 евро1 ДЕН (21.09.) Отпътуване с микробус за...
€1 799
град София
15.08.2011
Екскурзия до Индия: Делхи – Джайпур – Агра
ИНДИЯ – ЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯДелхи – Джайпур – Агра Дати: 24.03, 20.04.2017 г. Индия – калейдоскоп от пейзажи, исторически...
€1 296
град София
13.02.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори