Тази обява не е активна! Намери подобни обяви в Доктори / Кабинети, град София, град Център.

Зъбен Камък. Премахване с Ултразвук.

Цена
30 лв
19.10.18
град София
Специалност
Работа със Здравна Каса
Обява от
Частно Лице

Почистването на зъбен камък е профилактична процедура, при която се отстраняват твърдите отлагания в междузъбните пространства.

Зъбният камък представлява минерализирана (втвърдена) зъбна плака с грапава повърхност, която благоприятства задръжката на хранителни остатъци и микроби. Това води до подуване, зачервяване и кървене на венците. Това са и характерните белези на венечното възпаление. При натрупване на по-големи количества е налице неприятен дъх от устата.

Количеството на зъбният камък е в пряка връзка със състава на соли в слюнката, нейния вискозитет(гъстота) и количество, както и от хигиенните навици на самия пациент. Ортодонски аномалии (напр. сгъстени зъби) също благоприятстват натрупването му.

Почистването се извършва с помощта на ултразвуков скалер, който посредством създаваните вибрации спомага за раздробяването на зъбния камък. След премахването му зъбите се полират с цел създаване на по-гладка повърхност.

Защо Зъбният Камък, трябва Редовно да се Почиства?

Така поддържаме доброто здраве на венците си. Натрупването на Зъбен Камък, води до отдръпване на венците, стопяване на алвеоларната кост, която поддържа стабилността на зъбите. Тези поражения водят до развитие на пародонтоза, което заболяване се характеризира с разклащане на зъбите и преждевременната им загуба.

Цена 20-80лв.

Посещения: 141