За стрес, мигрена, болки в ставите: Акупресура, рефлексология, кранио-сакрална терапия

За стрес, мигрена, болки в ставите: Акупресура, рефлексология, кранио-сакрална терапия

Цена
60 лв
07.06.19
град София
Обява от
Частно Лице

Аз съм професионален терапевт и масажист, ямайка съм по народност, работя в лечебен и релакс център в кв. Лозенец и за първи път в България представям коктейл от терапии, за лечение на мускулите, органите и на енергийно ниво. Цена за час - 60 лв, намален от 80 лв.

Акупресурата е, медицинска процедура, която е заимствана от древнокитайската медицина. Тя се състои в упражняване на натиск върху определени точки, които са част от меридианни пътища. Тези меридианни пътища се простират по протежението на цялото тялото. Всеки от тези меридиани е съставен от определени енергийни точки, които са отговорни за регулацията на един или няколко органи.

Енергийните точки са много чувствителни при промяна на вътрешната или външната среда. Според китайската медицина тези точки използват жизнената енергия "ци", за да регулират всички процеси в човешкото тялото. При различни болестни състояния, при стрес, преумора се нарушава нормалното циркулиране на енергията в организма, което води до стоп на енергията и невъзможност тези енергийни точки да изпълнят регулаторната си функция. Обикновено в някоя от точките има натрупана отрицателна енергия, която блокира точката и й пречи да функционира нормално.

Лечението чрез акупресура довежда до възстановяване нормалното протичане на енергията ци през цялото тяло и до уравновесяване на всички процеси в тялото.

Ползи от акупресурата: повишаване на защитните сили на организма; укрепване на вътрешните органи; тонизиране;

стимулиране и поддържане на добро общо състояние; намалява пренапрежението и стреса, чрез повшаване на хормоните на доброто настроение - допамин и серотонин.

Акупресурата може да се използва за повлияване на:

- главоболие, повръщане, нарушения в съня, запек, високо и ниско кръвно налягане, диария, депресии, повишена тревожност, хронична умора, заболявания на НС – неврити, плексити, радикулити, невралгии; заболявания на ОДА – артрози, артрити, атрофия на мускулите; алергии; простудни заболявания;

Акупресурата има благоприятно въздействие върху сексуалния живот като има благотворно действие при:

- преждевременна еякулация, сексуална фрустрация.

Противопоказаная за приложението на акупресурата: тумори; остри възпалителни процеси с температура над 38°; инфекциозни заболявания, при някои кожни заболявания; туберкулоза; хемофилия; други кръвотечения; при бременност; на деца до 1 год; кахексия и др.

Рефлексология - мануална терапия, при която се въздейства на точно определени зони и точки на стъпалата и дланите, съответстващи на различни вътрешни органи и системи. Терапевтичният ефект се изразява в подобряване на кръвообращението, ускоряване на процеса на детоксикация на организма, балансиране на енергията, намаляване на стреса и напрежението.

Методът, който отблокира енергийната система на човека чрез техника за „дишане” се нарича кранио-сакрална терапия.

Кранио-сакралната терапия представлява комбинация от лечебните традиции на Изтока и Западната кинезитерапия. Тя използва цялостен подход към лечението и взаимовръзката между ума, тялото и духа, като е ефективна форма на лечение на широк спектър от заболявания, помага да се създадат оптимални условия за здраве, насърчава жизнеността и чувството за благосъстояние.

Кога може да се прилага кранио-сакрална терапия?

Може да се прилага при широк диапазон от медицински проблеми, свързани с болка и дисфункция, включително: главоболие, мигрена, болка в гърба и врата, хронична умора, фибромиалгия, болести и нарушения на дихателния апарат: астма, синузит, заболявания и увреждания на опорно-двигателния апарат: артрит, ишиас, ставни заболявания ортопедични проблеми, сколиоза, синдром на темпоромандибуларната става, нарушение в ЦНС: депресия, хиперактивност, разстройства с дефицит на вниманието, аутизъм, безсъние, напрежение, тревожност, зрителни смущения, невроваскуларни и имунни нарушения, съединително-тъканни заболявания, следоперативна дисфункция и други.


Посещения: 97