Екскурзия до Южна Индия, Гоа и Бомбай, Екскурзии в..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1048280

Екскурзия до Южна Индия, Гоа и Бомбай

€1 376

Направи Тази Обява VIP

1 ден - петък 18.01’13 София >
Полет QR 944 София – Доха 15.50 – 23.10.

2 ден - събота 19.01’13 Кочин
Полет QR 266 Доха – Кочин 01.25 – 08.10.
Пристигане в Кочин - „Перлата на Арабско море”, открит от Васко де Гама.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотелa. Почивка.
Hotel Travancore Court (www.travencorecourt.com) / Hotel Gokulam Park (4 star) www.sarovarhotels.com
Следобед разглеждане (екскурзовод от Кочин) на забележителностите:
Дворецът Матанчери е построен 1557 г. от португалците и е подарен на Раджа Вера Керала Варма от Кочин, по-късно, през 1663 г. е реновиран и разширен от холандците, след което започват да го наричат холандският дворец. Архитектурата му е в типичния за Керала стил „налукети” и е известен с едни от най-красивите фрески в стила на храмовата архитектура, изобразяващи сцени от Рамаяна, живота на Кришна, Вишну, Шива и Парвати. Днес е галерия, където са изложени портрети на раджите на Кочин от 1864 г. насам, има техни костюми, бижута и оръжия. Обявен е за национален паметник.
Форт Кочин е известен като „Старият Кочин” или „Западният Кочин” . Той е дом на 11 общности и е първият град, построен от португалците през 1660-3 г., превърнал се във важна военна база, голям корабостроителен, търговски, културен и религиозен център. Керала става първата европейска колония в Индия и част от голямата световна мрежа на холандската Източно Индийска Компания.
Китайските риболовни мрежи (чинавала) са уникално явление за Кочин и единственото място извън Китай, кадето може да се видят. Счита се, че са донесени от търговците от двора на Хубилай Хан и до днес много рибари си изкарват прехраната с тези огромни мрежи. Те са по цялото крайбрежие на Форт Кочин и Випин, а изгледа към тях по залез слънце е много красив.
Църквата “Св. Франциск” е най-старата църква в Индия, построена от европейците. По време на трето си посещение на Керала, Васко де Гама се разболява, умира и е погребан тук. По-късно останките му са пренесени в Португалия, но в църквата е съхранено мястото, където е би погребан.
Еврейската улица с магазинчета с антични предмети, резбовани дървени мебели, бронзови и медни скулптори, бижута и др. Магазинерите са потомци на евреите, които са се заселили в Кочин през 52 г. Еврейската синагога Парадези, наричана още Синагогата на Матачери дели обща стена с храма Матачери. Тя е единствената функционираща от седемте синагоги и се посещава всеки ден от стотици хора (в събота е затворена). Първата синагога е била разрушена от холандците. Парадези е втората синагога, построена през 1568 г. върху земя, предоставена от раджата на Кочин на евреите от Малабари (Керала) под покровителството на холандците.
Посещение на спектакъл Катакали. Вечеря. Нощувка.

3 ден - неделя 20.01’13 Кочин – Перияр
Закуска. Отпътуване за Перияр (180 км./5 ч.) (шофьор).
Пристигане и настаняване в хотела. Hotel Tree Top ( http://hoteltreetop.com/index.htm )
Следобед фотосафари с лодка и наблюдаване на дивия живот около езерото Перияр. (натуралист).
Територията на парка е 777 кв. км., той се простира до склоновете на планинската верига Западен Гат и е национален парк и резерват за тигри от 1934 г. Негови обитатели са дивите азиатски слонове, глигани, диви кучета, тигри, леопарди и лангури.
Вечеря. Нощувка.

4 ден - понеделник 21.01’13 Перияр - Алепей - кетувалам
Закуска. Отпътуване за Алепей (140 км./3-4 ч.) (шофьор).
Обиколния круиз с климатизиран „кетувалам“ из живописните “бекуотърс” (взаимосвързани реки, езера и канали на щата Керала, сред рибарски селца, кокосови горички и гъста тропическа растителност). На борда на лодката се приготвя свежа храна за обяд и вечеря, вечерта се предлага чай. *Ако желаете напитки по време на круиза, трябва да помолите шофьора да си купите бира или каквото желаете докато сте в града. * Климатикът на лодката работи от 21 ч. до 06 ч.
„Кетувалам” (лодка с възли) – изработена е от дъски на джаково дърво, завързани с влакна от кокосов орех, без нито един гвоздей
Обяд, вечеря и нощувка на лодката.

5 ден - вторник 22.01’13 Алепей - Канякумари (270 км./5 ½ ч. )
Закуска.
08.00 отпътуване за Канякумари.
13.30 пристигане в Канякумари (старото име е остров Коморин) – най-южната точка на Индия.
Настаняване в хотел Sparsa Resort 4* (www.sparsaresort.com)
Посещение на Мемориала Вивеканда е посветен на индийския философ и социален реформатор Суами Вивеканда и е издигнат върху легендарната скала, където той е медитирал. Говори се, че през 1892 г. той е доплувал до тази скала и е получил просветление за правилния път за реформите. Храмовият мемориал Вивеканда Мандап е построен в негова чест през 1970 г. и съчетава различни образци от храмовата архитектура на цяла Индия, в централната зала е статуята на Суами Вивеканда, има и специ-ална зала за медитация, където всеки може да остане сам със себе си.
Канякумари е известна в цял свят със скалата Вивеканда, дом на мемориала на Вивеканда, който се състои от две части – Вивеканда Мандап и Срипада Мандап, разположени върху двете скали. По-малката скала „Срипада Пари” се счита за свещено място, където богинята Каня Кумари е медитирала. Скалата наподобява отпечатък от човешки крак, който вярват, че принадлежи на Каня Кумари – пазителката на индийските брегове. Според легендите самата скала е благословена, а от нея може да се види как се сливат три морета: Бенгалският залив, Арабско море и Индийският океан.
Разглеждане отвън на храма Канякумари, известен още като храмът Кумари Аман. Посветен е на Парвати като Деви Каня. Според хиндуистката митология именно тук Девата Богиня решила да получи ръката на бог Шива. Канякумари е образец за жените, символ на вечната божествена благословия. Тя е пазителка на бреговете на Индия, поклонниците и туристите.
Мемориала на Ганди (Мандапам) е посветен на „бащата на нацията” и е построен на мястото, където е била съхранявана урната с праха му преди да бъде разпръсната във водата. Мемориалът е изпълнен в харектерната за щата Ориса архитектура и наподобява Ориански храм. Проектиран е така, че на рождената му дата 02.10 точно в 12.00 ч. на обяд слънчевите лъчи проникват през отвор в тавана и озаряват мястото, където е стояла урната.
Вечеря. Нощувка.

6 ден - сряда 23.01’13 Канякумари - Мадурай
Рано сутринта наблюдаване на изгрева.
Закуска. Отпътуване за Мадурай (270 км. / 7 ч.).
Пристигане и настаняване в хотела. Hotel Sangam - www.hotelsangam.com / Fortune Pandyan.
Следобед разглеждане (екскурзовод от Мадура) забележителностите на Мадурай - древна столица на династията Пандя, повече от 2000г., център на тамилската култура и II-ри по големина град в Тамил Наду:
Дворецът на Тирумалай Наяк (1636) е архитектурен шедьовър в хиндо-арабски стил, с невероятна изработка на скулптурните орнаменти по куполите, арките (общо 160 км) и откритата бална зала с 18-метрови колони. Тирумалай Наяк е най-известният от всички владетели на династията Наяк. Империята му е обхващала части от други държави в Южна Индия. Бил е голям почитател на изкуствата и Дравидската архитектура е прераснала в стил, известен като „Мадурайски стил”. По негово време са ремонтирани и обновени много храмове, строени от династията Пандя.
Храмът Шри Менакши е посветен на бог Шива и Менкаши. Според легендата тук се е състояла тяхна-та сватбата. Разположен е в центъра на града върху площ от 6 хетара и представлява цял град, състо-ящ се от няколко кръга храмове. Цялото великолепие, в което го виждаме се дължи на династи-ята Наяк, управлявала Мадурай от 16 до 18 век. Най-впечатляващи са 12-те гопурами, украсени с цветни скулптури на хиляди божества и богини, мистични животни и чудовища и герои от приказките, изобразени с ярки цветове. Четирите 9-етажни външни гопурами са символът на Мадурай. Те представляват входове за храма, а по-малките, които са вътре водят към олтарите на различните божества.
Залата на 1000 колони (Айранкал Мандапам) е най-голямата забележителност на храма Мен-каши. Те са декорирани с различни образи на богове и богини, мъже, жени и други образи. Освен, че всяка една от тях е шедьовър и представлява паметник на Дравидската скулптура, те имат и практическо предназначение – поддържат таван с размери 5548 кв. м. Айранкал Мандапам е музей на храмовата архитектура с прекрасна колекция от икони, фотографии и рисунки, представящи 1200 годишната история на храмовата архитектура в Южна Индия.
Вечерта разходка с авто рикша до храма Шри Менкаши за наблюдаване отвън на вечерната религиозна церемония, входа е само за хиндуисти (шофьор).
Вечеря. Нощувка.

7 ден - четвъртък 24.01’13 Мадурай - Тричи - Танжор
Закуска. Отпътуване за Тричи (128 км./2 1/2 ч.)
Разглеждане (екскурзовод от Тричи) на Тричи (Тиручирапали) - древен град (II в. пр. Хр), владян от династиите Палава, Чола, Наяк, французите и британците. Династията Наяк от Мадурай построява по-голямата част от града. Днес той е 4-ти по големина в Тамил Наду.
Скалният форт - символът на Тричи се извисява на върха на 83-метрова отвесна скала върху левия бряг на река Кавери в съвсем равната долина. В скалата има издълбани пещерни храмове от 6 и 7 век с красиви скулптури, а в средата на скалата – храм и естествена проекция на лингам върху скалата. Храмът на бог Ганеш е на върха на форта. До него се стига по 420 стъпала издълбани в скалите. Ще видите залата на 100-те колони, храма Матурбудешвар, а горе, от върха на форта ще се насладите на гледката към града.
Ако времето позволява и желаете, може да посетите остров Шрирангам с храма на Вишну – най-големият храмов комплекс в Индия, заобиколен от 7 концентрични кръга стени, с 12 гопурами, едната от които е 13-етажна и е дом на статуята на Вишну (пазителят на творенията във вселената), отпочиващ върху огромна змия. Според преданията, тази статуя е била транспортирана от Индия в Шри Ланака. Пренасящият я се изморил и седнал да почине. След това се опитал да повдигне статуята, но не успял, 100 ръце не могли да повдигнат идола и около не него бил изграден малък храм, след това, хилядолетия наред изграждали все по-големи храмове. От 2000 години насам Шрирангам е център за практикуващите Бакти Йога – безпределната любов към вярата в господ и духовният път за постигане на просветление. Благодарение на щедрата финансова поддръжка на многобройни династии от древна Индия, Шрирангам винаги е бил център, където много от индийските светци са медитирали.
Продължаване за Танжор (54 км. / 1 ч.).
Пристигане и настаняване в хотела Hotel Sangam (www.hotelsangam.com).
Разглеждане (екскурзовод от Танжор) на Танжор (Танжавур) е бил столица на династията Чола (10-14 в.), покровители на изкуството и науката, които са построили са 93 храма. По-късно градът е завладян от Вижанагар, след това от династията Марати и накрая от британците. Векове наред той е бил политическа, образователна и културна столица на Южна Индия.
Храмът Брихадешвара (ЮНЕСКО) е един от най-великолепните и храмове в Индия. Построен е 1002-1010 г. от великия владетел Раджа Раджа Чола I (985-1014г.) като семеен храм за изпълняване на всеки-дневните ритуали и е символ на неговата мощ. Комплексът се състои от различни храмове и постройки - храм на бика Нанди, храм на слънцето, храм на луната и др. Основният храм е посветен на Шива и е известен като Големият храм, изработен е от 130 000 тона гранит, а куполът му, тежи 60 тона.
Библиотеката Сарасвати Махал е създадена от Раджа Серфоджи II, владетел на Муратите. Тя е на повече от 450 години и е цяла съкровищница на познанието в областта на музиката, литературата, художествените изкуства, медицината, астрологията, религията, философията. Съхраняват над 50 000 ценни ръкописи и над 40 000 книги на санскрит и още 10 езика. Цялата библиотека се дегитализира.
Среща с астролог, който да ви направи хороскоп и да узнаете своето минало и бъдеще (заплаща се директно).
Вечеря. Нощувка.

8 ден - петък 25.01’13 Танжор - Чидамбарам - Пондичери
Закуска. Отпътуване за Пондичери (230 км. / 5ч.)
След около час пристигане в Чидамбарам и посещение на храма Натарадж (екскурзовод от храма).
Храмът Натарадж е построен е от династията Чола (907-1310) за почитане на бог Шива - космическият бог на танца. Известен е с 4 си изящни гопурами и сикхари, украсени със 108 склуптори на танцуващия Шива, залата на владетеля Раджа Сабхамандапи с 1000 колони (отворена е за посещения в специални случаи), залата с 56 колони - мястото, където Шива побеждава с танца си богинята Кали, великолепните мандапи, Златната зала (залата на съзнанието), покрита с 21 600 златни плочки, по една за всяко вдишване, което прави човек всеки ден. В хиндуистката литература Чидамбарам е един от 5-те най-свещени храма на Шива, всеки един от които представя 5-те елемента. Чидамбарам (пространство), Тируванакавал Джамбукесвара (вода), Канчи Екамбаресвара (земя), Тируванамалай Аруначалесвара (огън) и Калахасти Натар (вятър).
По обяд пристигане в Пондичери - бивша френска колония до 1954 г. с шик и елегантност, каквито не се срещат никъде другаде в Индия.
Настаняване в хотела Hotel Ocean Spray Resort (www.oceanspray.in )
Посещение (екскурзовод от Пондичери) на ашрама на Шри Ауробиндо и музея на Пондичери.
Шри Ауробиндо (15.08.1872 – 05.12.1950) е индийски философ, учен, поет, мистик, социален рефор-матор, йога и гуру, съчетал древната йогийска философия с познанията на съвременната наука.
Ашрамът Шри Ауробиндо е основан 24.11.1926 г. По това време в него има 24 ученици. През декември същата година, Шри Ауробиндо се оттегля от публичното поле и поставя задачата за ръководство на ашрама на своята сътрудничка Мира Алфаса, оттогва насам позната като Майката. Ашрамът е създаден като мост между миналото и бъдещето, център за материални и духовни открития, в който хора от различни страни и религии живеят в хармония. Днес, той е една много голяма институция, локализирана в градове по целия свят и главен филиал в Пондичери. Най-известен е Ауровил - “Градът на зората” с население 1800 човека, намиращ се на няколко километра извън града. Той осигурява много благотворителни помощи за района като безплатна медицинска помощ, услугите на издателска къща, училище за подобряване на зрението и други.
Музеят на Пондичери - представя галерия със скулптори, археологически находки, редки бронзови и каменни скулптори от династиите Палава и Чола и други артефакти.
Вечеря. Нощувка.

9 ден - събота 26.01’13 Пондичери - Махабалипурам – Ченай
Закуска. Отпътуване за Махабалипурам (132 км. / 3 ч.).
Пристигане и настаняване в хотела. Hotel Chariot Beach Resort -www.chariotbeachresorts.com
Рразглеждане на скалните храмове (екскурзовод от Махабалипурам).
Махабалипурам (Мамалапурам). Смята се, че името е свързано с Нарасима-варман I, когото наричали Махам-мала (великият борец). Любимият спорт на династията Палава била борбата. Това е един древен град, около който са открити погребални урни и съдове от зората на Християнството, китайски и римски монети от 4 век, а също и монети на Палавската династия от това време. От 3 до 9 век нейна столица е бил Канчипурам и от там те са управлявали Махабалипурам. През 7 век Махабалипурам става цветущ пристанищен град, откъдето Палавските владетели са изпращали дипломатически мисии в Югоизточна Азия. От тях е останало огромно наследство от исторически и културни паметници, създадени между 7 и 9 век, които днес са под закрилата на ЮНЕСКО. По-късно градът става известен чрез Марко Поло, който го описва като „Седемте пагоди” на крайбрежието на Махабалипурам. Съвременният град Махабалипурам е основан от британците през 1827 г.
Крайбрежните храмове са ценен образец на дравидската архитектура с елементи на будизма. Много от тях са с формата на каляски и се считат, че това са скални храмове, издълбани в монолитни късове гранит. Предполага се, че този район е служил за училище на млади скулптори, заради множеството раз-лични стилове и техники които се виждат върху един и същи храм, а много от тях са наполовина завър-шени. Работата върху гранит е много по-бавна и трудна отколкото върху пясъчник, както са храмовете в Каджурахо, което е налагало едновременното използване на стотици умели скулптори. Най-известен е Крайбрежният храм Тирукадулмалай от 8 век, посветен на Вишну и Шива, Покаянието на Аржуна е най-големият в света открит барелеф върху скала с размери 8 x 27м, скалният храм Вараха е малък храм от 7 век, Панча Ратас - 5-те каляски, всяка от които е от монолитен къс гранитн и Кришна Мандап.
Продължаване за Ченай (Мадрас) (63 км. / 1 ч.)
Пристигане и настаняване в хотела. Hotel The Pride ( www.pridehotel.com )
Вечеря. Нощувка.

10 ден - неделя 27.01’13 Ченай
Закуска.
14.00 разглеждане на Ченай (екскурзовод от Ченай).
Ченай (Мадрас) е столица е на щата Тамил Наду, II-то най-голямо пристанище, VI-ят по големина град в Индия и най-индийският град с ярко боядисани, кипящи от живот улици. Основан е от британ-ците през 1639 г. и става тяхна политическа и икономическа столица в Южна Индия. На 22.08.1639г. (денят на Ченай) Британската Източноиндийска компания, представлявана от Франсис Дей купува малък участък земя на крайбрежието и получава лиценз с право да построи форт и замък на закупе-ния участък. Форта е завършен и открит на 23.04 в деня на Сейнт Джордж, патронът на Англия.
Форта Сейнт Джордж е първото британско селище в Индия. През 1644 г владетелят Ченапа Наяк дава разрешение да построят фабрика и складове и така около ядрото на форта изниква новият град, който постепенно се превръща във важно пристанище и днес е един от най-бързо развиващите се градове в света. Музеят на форта представя експонати от най-ранната история на града, има много реликви от раджите и портрети на губернатори. На територията на форта е църквата Св. Мери – първата англиканска църква в Индия. Следват крайбрежният булевард Марина бийч – вторият по дължина в света (14,5 км.), катедралата „Св. Тома“ с мощите на християнския светец, Парка на змиите, пазара за плодове и цветя.
Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

11 ден - понеделник 28.01’13 Ченай – Майсур с влак
Лека закуска. Трансфер до ж.п.гарата.
06.00 – 13.00 пътуване с експресен влак с климатик за Майсур.
Пристигане, посрещане и трансфер до хотела. Hotel Sandesh The Prince (www.sndeshtheprince.com )
Следобед разглеждане (екскурзовод от Майсур) на Майсур - “градът на кралските дворци”.
Градският дворец на махараджата на Майсур е най-голямата забележителност на града и един от най-впечатляващите дворци в цяла Индия. Построен през 1907 г. и е с изключителна елегантност, забележителни кули и кралско великолепие. Градския дворец е разположен в част от двореца на махараджата на Майсур – много богат интериор, колекции от костюми, оръжия, а най-впечатляващ е тронът на махараджата, който са поставяли върху неговия слон - целият трон е изработен от злато и е декориран със скъпоценни камъни. В галерията Джаячамараджендра са изложени картини на Раджа Рави Вармас и картини, изобразяващи кралски особи, сцени от живота на махараджата, митологията, има и картини на Рьорих.
Посещение на хълма Чамунди, откъдето се открива красива панорама към Майсур. Тук е храмът, посветен на богинята Дурга и гигантският Нанди - бикът на Шива.
По късно - посещение на центъра за изкуство и народни занаяти.
Вечеря. Нощувка.

12 ден - вторник 29.01’13 Майсур - Бангалор > Гоа
Закуска. Отпътуване за Бангалоре (143 км. / 3 ч.)
Попътно разглеждане (екскурзовод от Майсур) на Шрирангапатнам – речен остров, естествено защитен от река Кавери, свързан с важни дати в историята на Индия и най-вече с имената на Хидер Али и Типу Султан, сражавал се до смърт с британците. Тук се намира фортът и летният дворец на Типу Султан, разположен в красива градина, с батални фрески по стените и таваните, изобразяващи бащата и сина начело на армия от слонове, старата джамия, построена до трите храма, като дока-зателство за религиозната толерантност на Типу Султан и семейната гробница на Гумбаз.
Трансфер до летището.
Полет AI 993 (Air India) Бангалор – Гоа 18.10 – 19.15.
Посрещане и трансфер до хотела.
Настаняване в Hotel Casino & Resort – www.chancescasinoresort.com
Вечеря. Нощувка.

13 ден - сряда 30.01’13 Гоа
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Следобед разглеждане (екскурзовод от Гоа) на Северна и Стара Гоа (ЮНЕСКО) – в миналото столица и град с многобройно население, по-голям от Лисабон и Лондон взети заедно. В историческият град ще видите Базиликата на Йесус, църквата и манастира Св. Моника и остров Дивар, историческата сграда на двореца Кабо, построена през 1540 г. от португалците, по късно – в 1594 г. превърната във францискански манастир, днес – седалище на губернатора на Гоа.
По-късно круиз с лодка по река Мандови.
Около 20.00 връщане в курорта.
Вечеря. Нощувка.

14 ден - четвъртък 31.01’13 Гоа – Бомбай
Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището.
Полет SG 247 Гоа – Бомбай 13.30 – 14.40 ч.
Посрещане на летището в Бомбай и трансфер до хотела.
Настаняване в Hotel Fariyas - www.fariyas.com
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

15 ден - петък 01.02’13 Бомбай
Закуска. Екскурзия с моторна лодка до остров Елефанта (екскурзовод от Бомбай ). Минаване покрай арката Индия Гейт – висока е 79 м. и е построена в чест на на крал Джордж и кралица Мери през 1911 г. по подобие на Триумфалната арка.
Остров Елефанта е на около 10 км. от Бомбай и е най-голямата туристическа атракция заради издъл-баните в скалите храмове (450 – 750 г.) – периода на Златния век на династията Гупта. Островът бил известен като Гарапури (крепостният град), но с идването си португалците го нарекли Елефанта (Слонският остров) заради огромният каменен слон при входа. В огромния пещерен храм има големи скулптурни пана, всичките посветени на Шива. Най-впечатляваща е 5-метровата статуя, издялана от една скала и изобразяваща триглавия Шива като Брама – Създате-лят, Вишну – Пазителят и Шива – Разрушителят. В други изображения Шива е представен като Ардханари – два пола в едно тяло. Има и различни сцени от живота на Шива със съпругата му Парвати.
Връщане в хотела. Освобождаване на стаите.
Разглеждане на Бомбай: арката Индия Гейт, круиз до остров Елефанта, известен с 5-метровата статуя на триглавия Шива и огромните скулптори в скалите. Обиколка на Бомбай: Долби Гат, часовниковата кула Раджабай, Върховния съд, крайбрежния булевард, наричан „кралската огърлица“, хълма Малабар с висящите градини, храма Максалаксми, посветен на богинята на богатството; Мани Бхаван, пазара Кроуфорт, гара Виктория, фонтана Флора и музея на Принца на Уелс.
Връщане в хотела. Вечеря.

16 ден - събота 02.02’13 Бомбай > София
00.30 трансфер до летището.
Полет QR 201 Бомбай – Доха 04.40 – 06.00
Полет QR 943 Доха – София 08.35 – 14.45

Цена на човек в двойна стая:
при 3 ч. : 1914 € / 3744 лв.
при 4 – 5 ч: 1824 € / 3568 лв.
при 6 – 9 ч: 1754 € / 3431 лв.
намаление на човек в тройна стая: 90 € / 176 лв.
доплащане за единична стая: 830 € / 1623 лв.

Цените не включват:
самолетни билети с такси (19.10.12): София-Доха-Кочин/Бомбай-Доха-Кочин 775 € / 1516 лв.
виза за Индия: 100 лв.
на място се заплащат входни такси: 40 €

Цената включва:
13 нощувки със закуски и вечери в посочените хотели или подобни,
01 нощувка на лодка с пълно хранене,
всички трансфери по програмата,
билети за влака Чинай – Майсур (седящи места, вагон с климатик),
самолетен билет Бангалор – Гоа,
самолетен билет Гоа - Бомбай,
спектакъл Катакали в Кочин,
разходка с лодка в Перияр с включен вход за националния парк,
разходка с рикша в Мадурай,
корабче от Индия Гейт до остров Елефанта и обратно;
разходи за шофьора, и пътуване с голяма кола /минибус с климатик с шофьор:
една кола и шофьор от Кочин до Ченай,
друга кола и шофьор от Майсур до Бангалор,
трета кола и шофьор в Гоа
четвърта кола и шофьор в Бомбай;
местни екскурзоводи на английски език в Кочин, Мадурай, Танжор, Тричи, Пондичери, Махабалипурам, Ченай, Майсур, Гоа и Бомбай,
медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.
Допълнително се заплащат:
вода и напитки по време на хранене,
храна – освен посочената в програмата,
допълнителни посещения, освен посочените в програмата,
лични разходи като напитки, тел., такси за снимане с фотокамери в някои от обектите и други
бакшиши за шофьори, екскурзоводи, пикола в хотели, за хората, които пазят обувките ви пред храмовете, такси за снимане с фотоапарат или видеокамера - там, където има такива
Паспортен и визов режим за Индия:
Паспорт с 6-месечна валидност след датата на приключване на пътуването и мин. 3 свободни страници.
За пътуване до Индия е необходима е виза. Тя се издава след представяне на закупени билети и потвърдено хотелско настаняване.
Необходими документи:
цветно скенирано копие на задграничния паспорт,
2 цветни снимки с размер 3/4 см.,
собственоръчно подписани визови формуляри за Индия.
Записване:
необходимите документи и аванс 2000 лв.
доплащане до 28.11.2012

Информация:
Посочените по-долу цени на самолетните билети са налични към момента на изготвяне на офертата. Предлага се допълнителна застраховка „анулиране на пътуване”, която се сключва при подписване на договора за организирано пътуване и първото плащане.
Допълнителна информация
Екскурзия до Южна Индия,...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
Ул. Славянска №11 вх. В офис 2, партер
 Никона Травел ЕООД
 nikolov_nikona
 http://www.nikona.bg/India/%D0%95%D0%BA%D1...
 Изпрати И-мейл
1048280

Обява №: 1048280

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 27.11.2012

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Нова Година в Южна Индия
Нова Година в Южна ИндияСпециална оферта !!!9 дни/ 7 нощувкиДати: 27.12.2011 – 04.01.2012Нова Година в Южна Индия 27.12.2011 – 04.01.2012 Самолетна...
€995
-
04.11.2011
Екскурзия до Индия и Непал
Индия и Непал 21.09 – 02.10.2011/14.03 – 25.03.2012 Самолетна програма 12 дни/10 нощувкиЦена:  1799 евро1 ДЕН (21.09.) Отпътуване с микробус за...
€1 799
град София
15.08.2011
ИНДИЯ - светът на махараджите
Караджъ Турс Ви кани да се потопите в атмосферата на мистериозната и изтъкана от контрасти Индия. Открийте нейната хилядолетна...
€1 808
град Разград
26.12.2012
Екскурзия до Индия – Делхи – Джайпур – Агра – Кхаджурахо
ИНДИЯ – ЕКЗОТИЧНА и ЕРОТИЧНАЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯДелхи – Джайпур – Агра – КхаджурахоДати: 25.09, 28.10.2013 г. 1ден – Отпътуване...
$1 818
град София
29.05.2013
Ира Тур - НОВА ГОДИНА ИНДИЯ - НЕПАЛ
1 ден - ср. 28.12.11 София > Атина > Доха > КатмандуПолет  OA 308  на Оlymic  София - Атина  09.55 - 11.20 (1 ч. 25 м.). Полет  QR 477  на...
€2 545
град Варна
15.11.2011
Магията на Индия:Златният триъгълник,Храмовете на Кама Сутра и дивия свят на Тигрите – Пролет 2016
ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК, ХРАМОВЕТЕ НА КАМА СУТРА И ДИВИЯ СВЯТ НА ТИГРИТЕ София – Доха – Делхи – Рантамбор – Джайпур –...
3 127 лв.
град Пловдив
23.12.2015

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори