Екскурзия до Китай - Пекин – Сиан – Луоянг –..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1082597

Екскурзия до Китай - Пекин – Сиан – Луоянг – манастира Шао Лин – Суджоу –...

3 875 лв.

Направи Тази Обява VIP

Китай - Загадъчен и приказен

  Пекин – Сиан – Луоянг – манастира Шао Лин –

Суджоу –  Ханджоу – Шанхай

Дати: 18.10.2013 г.     

1 ден – Отпътуване от летище София в 12.45 ч. през Москва за Пекин.

2 ден –  Пристигане в Пекин в 9.55 часа. Посрещане от представител на фирмата партньор. Посещение на храма „Йонгхе Лама” – сграда  произведение на изкуството. Това е най-големият ламаистки будистки храм извън Тибет, построен през 1649 г. за резиденция на принц Йонг от династия Цин, но след като той става император и се премества в Забранения град, сградата е превърната в храм. Обяд. Следобед разходка из един от най-разнообразните шопинг центрове в Китай – Дашилан. Вечеря – печена патица по Пекински. Настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Нощувка.

3 ден –  Закуска. Посещение на Великата Китайска Стена – едно от „Седемте чудеса на света” и символ на китайската цивилизация, строена от много императори от различни династии от V век пр.н.е. до XVI век сл.н.е. в северен Китай и служила за преграда срещу нахлуващи варварски племена. По пътя разглеждане отвън на Пекинския Олимпийски Парк с лекоатлетическия стадион „Птичето гнездо”, където се проведоха летните олимпийски игри през 2008г. Обяд. Посещение на прекрасния „Летен дворец” – най-голямата и добре запазена имперска градина, където китайското изкуство за аранжиране на градини достига своя връх – невероятна мозайка от зелени хълмчета, рекички и красиви павилиони се съчетават по неповторим начин. Нощувка.

4 ден –  Закуска. Посещение на Тиан ан мън” – най-големия градски площад в света, построен през 1417г., служил за вход към Имперския дворец. Посещение на Имперския дворец, по известен като „Забранения град”, построен в началото на XV век на мястото на двореца на монголския хан Кубилай и в продължение на почти пет века е дом на  24 императора от династиите Мин и Цин, сега музей. Обяд. Следобед посещение на Яксиу – закрит магазин на 4 етажа. Това е базар за дрехи, в който цените са значително по-евтини. Трансфер до ж.п. гарата за отпътуване до Сиан. Нощувка във влака в удобни спални вагони.

5 ден – Пристигане в Сиан рано сутринта. Посрещане от представител на фирмата партньор на ж.п. гарата. Трансфер до местен ресторант за закуска. Разходка по градските крепостни стени, построени върху основите на древния забранен град Танг. Стените са високи 12 м., широки 18 м. и са обкръжени с ров, пълен с вода – най-запазеното отбранително съоръжение в Китай. Обяд.  Посещение на историческия музей „Шаанкси”, считан за една от съкровищниците на Китай. Настаняване в хотел Lee Garden Hotel 4* или подобен. Нощувка.

6 ден – Закуска. Разглеждане на уникалната, световно известна „Теракотена армия” – археологическа находка от времето на първия китайски император Цин Шихуан, на повече от 2200 години.Всичките 8102 керамични войни са в реален размер и заедно с конете и каляските са строени в бойни формации. Днес това безценно археологическо съкровище е включено в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд. Връщане в града и посещение на огромната „Пагода на дивата гъска”, построена през 652 г. във времето на династия Тан. Пагодата е била убежище за многобройни будистки писмена, донесени от Индия. Посещение на музея Банпо – реставрирано неолитно селище, показващо сгради и най-различни артефакти. Вечеря – кнедли по Китайски в местен ресторант. Нощувка.

7 ден –  Закуска. Трансфер до жп. гарата в Сиан за отпътуване до Луоянг в провинция Хънан, Източен Китай ( високоскоростен влак – втора класа с удобни седалки). Посрещане от представител на фирмата партньор на ж.п. гарата и трансфер до Храмът „Белия кон“ - най-старият храм в Китай, разположен на около 10 км. от гр. Луоянг. Храмът е построен от император Мин от династията Хан. Съществуващият днес Храм „Белия кон“  съдържа над 100 по-малки храма, подредени вертикално. Те са разположени в централна линия от юг към север и от портата към планината, както следва: „Храмът на небесните крале“, „Храмът на великия Буда“, „Храмът на Махавира“, „Храмът на напътствието и дворът Буда Пилу“. Обяд. Посещение на пещерите Лонгмен, където може да се види един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до хотел Peony Hotel 4* или подобен. Настаняване. Нощувка.

8 ден –  Закуска. Посещение на манастира Шаолин – дзен будистки манастир, известен с школата на Зен (Чен) будизма и бойните си изкуства. Манастирът е разположен в свещената планина Суншан, недалеч от древната китайска столица Луоянг. Шаолин е построен през 495 г., с императорски указ, под влиянието на индийския монах Батуо(китайското название на Буда), който се приема за първия свещеник, пренесъл официално будизма в Китай. Ползвайки се с поддръжката на императора, монахът изгражда манастира и в последствие става негов игумен. Със своите проповеди Батуо привлича хиляди хора от цялата империя, желаещи да го слушат, така Шаолин придобива постепенно огромна популярност. През своето съществуване, за повече от 15 века, манастирът Шаолин е разрушаван и опожаряван няколко пъти. Всяка династия обаче има своя принос за реконструкцията и разширяването на манастира. Шаолин постепенно се превръща в една от големите ценности на китайското архитектурно изкуство. Наслаждаване на уникално Кунгфу шоу в храма. Обяд. Трансфер до жп гарата в Лоуянг. Отпътуване за Суджоу. Нощувка във влака – спален вагон.

9 ден –  Пристигане рано сутринта в Суджоу – известен като Венеция на Китай заради множеството красиви канали. Посрещане от представител на фирмата партньор на жп. гарата. Трансфер до местен ресторант за закуска. Посещение на хълма на тигъра , градината Лингеринг – обявена от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Обяд. Посещение на фабрика за коприна. Настаняване в хотел Gloria Plaza Hotel 4* или подобен. Нощувка.

10 ден – Закуска. Трансфер до Ханджоу – град известен с красотата на заобикалящата го природа и с богатото си културно наследство. Посещение на Западното Езеро – изключително впечатляваща местност, изпълнена с цветни островчета и висящи дървени мостове, считана от древните китайци за„опияняващо красива”. Посещение на парка „Хуаганг” – Парка на Цветния залив. Обяд. Разходка по алеите, минаващи на места под мостчета, които предлагат различни гледки към върбите, спускащи клони до повърхността на езерото и към прасковите дръвчета, окичени със цвят. Посещение на чайната „Мейджиа Ву” за дегустация на местния „Чай от Драконовия кладенец”. Настаняване в хотел Relax Hotel 4* или подобен. Нощувка.

11 ден – Закуска. Трансфер до Шанхай с автобус. Посещение на градините Ю‘юан, построени в средата на XVI век – любимо място за отдих и разходка на старите хора в Шанхай сред зеленина, езера, каменни островчета и красиви павилиони. Посещение на „Бунд” – крайбрежен булевард в централната част на града, по протежение на който са разположени впечатляващи сгради в европейски стил от началото на XX век – банки, търговски дружества и чуждестранни представителства. Обяд. Фото–пауза, в която ще се насладите отвън на Шанхайската телевизионна кула, висока 468 м. Разходка из „Тианжифан” – парка на изкуствата и булевард Нанджин, примамващ хиляди туристи със своите магазини и луксозни бутици. Настаняване в хотел Rayfont Xuhui Hotel 4* или подобен. Нощувка.

12 ден – Закуска. Свободен ден за разглеждане и пазаруване в най-оживения и най-големия град в Китай – Шанхай.

13 ден – Закуска. Среща в хотела с представител на фирмата партньор и трансфер до летището за полет до България в 01.40 часа.

Цена за група от 15 туриста: 1987.00 USD

 

Цената включва:

 • самолетен билет:   София – Пекин;
 • самолетен билет:  Шанхай – София;
 • 2 нощувки със закуски в хотели 4* в Пекин;
 • 2 нощувки със закуски в хотели 4 * в Сиан;
 • 1 нощувка със закуски в хотели в 4* в Луоянг;
 • 1 нощувка със закуска в хотели в 4* в Суджоу;
 • 1 нощувка със закуска в хотели в 4* в Ханджоу;
 • 2 нощувки със закуски в хотели 4 * в Шанхай;
 • 2 нощувки във влак – втора класа ( удобни спални вагони);
 • 10 обяда в местни ресторанти;
 • 2 вечери в местни ресторанти;
 • Билети за влакове: Пекин – Сиан – Луоян – Суджоу;
 • Трансфер с климатизиран автобус: Суджоу –Ханджоу – Шанхай;
 • местен екскурзовод на английски /руски език;
 •  водач от "Роял Травел Светимекс";
 • входни такси за посещаваните обекти;
 • трансфери: летище – хотел – летище;
 • 1 вечеря „ Патица по Пекински“ в Пекин;
 • 1 вечеря „ Кнедли по Китайски“ в Сиан;
 • Кунг Фу шоу в манастира Шаолин;
 • Посещение на Забранения град;
 • Посещение на Великата Китайска Стена;
 • Посещение на Летения дворец;
 • Посещение на Теракотена армия;
 • Медицинска застраховка ( над 65 години доплащане).


Цената НЕ включва:

 •  входните билети за туристически обекти и музеи,невключени в           програмата;
 • входните билети за стадион „Птичето гнездо”;
 •  летищтни такси - 225 ЕUR (подлежат на препотвърждение);
 • туристическа виза - 80.00 USA и такса за обработка на документи - 50.00 лв.;
 • доплащане за единична стая – 278 ЕUR;
 • пари за лични разходи;
 • бакшиши за обслужващия персонал;
 • вечерине включени в програмата;

 

 Необходими документи за издаване на туристическа виза:

 • Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Китай;
 • Визов формуляр;
 • 1 снимки паспортен формат;
 • Ксерокс копие на първа страница на задграничния паспорт;
 • Непълнолетни,пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация,преведена и легализирана на английски език. 

Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер 50% от цената и записване минимум 2 месеца преди пътуването.

Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните такси, скок в цената на горивата и промяна цените на самолетните билети „Роял Травел Светимекс” си запазва правото да коригира цената на екскурзията.

Допълнителна информация
Екскурзия до Китай - Пекин...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
бул.
 РОЯЛ ТРАВЕЛ СВЕТИМЕКС
 svetimex
 http://www.royaltravelbg.com
 Изпрати И-мейл
1082597

Обява №: 1082597

Категория: Екскурзии в Чужбина

Редактирана: 29.08.2013

Разглеждания: 10

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

КИТАЙ и ХОНКОНГ
София – Доха – Пекин – Сиан – Великата китайска стена – Сиан – Шанхай – Хонконг – Доха – София ПРОГРАМА:Ден...
€1 977
град София
01.12.2016
Екскурзия в Китай и Тибет
                                   Китай с...
3 114 лв.
град София
29.05.2013

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори