Екскурзия до Индия и Непал, Екскурзии в Чужбина - град..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 929857

Екскурзия до Индия и Непал

€1 799

Направи Тази Обява VIP

Индия и Непал

 

21.09 – 02.10.2011/14.0325.03.2012

 

Самолетна програма 12 дни/10 нощувки

Цена:  1799 евро

1 ДЕН (21.09.) Отпътуване с микробус за Истанбул в 4:30ч. Пристигане на летището в Истанбул в 13:00ч. Излитане в 15:00ч. по следния маршрут:

 

           21 Септември    Истанбул    -  Бахрейн          15:00           19:05

           22Септември    Бахрейн   -    Катманду         00:35           08:00

 

2 ДЕН (22.09.) Посрещане на летището в Катмандув 08:00ч. от местната фирма представител. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за почивка. Следобед – обзорна обиколка на град Катманду: наричан от местните Кантипур, столицата на Непал. Посещение на храма на Всевечната богиня, триетажния храм Кащамандап(според легендите е изграден от дървесината на едно единствено дърво), площад Дурбар и двореца Хануман Дока(древният дворец на непалските кралски фамилии). Посещение на Суайамбунат, разположен на около 4 км от града. Предполага се, че тази будистка ступа е на повече от 2000 години. Основната част се състои от солидно полукълбо от тухли и пръст, поддържащо островърх купол, облицован с мед. Всевиждащите очи на Буда са изрисувани на четериъгълната основа на купола. Местността е като своеобразна мозайка от най – различни храмове. Вечеря. Нощувка.

 

3 ДЕН (23.09.)Закуска. Посещение на Пашупатинат (около 5 км източно от града), един от най-свещените храмове, посветни на Бог Шива. Разположен сред тучна растителност на брега на свещената река Багмати, храмът има позлатен покрив и изкусно гравирани сребърни врати. На посетителите е позволено да огледат храма от източния бряг на реката, тъй като входът е позволен само за индуиси. Пашупатинат е център на ежегодните поклонения в деня на Шиватари (февруари или март), когато тук се събират хиляди поклонници. Посещение на Боднатх (около 8 км източно от града) – една от най-големите подобни ступи в света. Изрисувана е с четири чифта очи, които гледат в четерите посоки на света и следят за праведно поведение. Боднатх е посторен от цар Ман Дева в чест на богиня Мани Джогини.Основата му е осмоъгълна с молитвени колела, а храмът е заобиколен от къщи на Лами и будистки свещеници. Следобед – посещение на град Патан (известен още като Лалитпур и включен в списъка на UNESCO), известен като градът на изкуствата и с четирите си ступи, за които се смята, че са били построени още през III в. от император Ашока.Посещение на площада, музея Патан Дурбар с бронзовата си колекция, храмът на Кришна (построен от цар Сидхи Нарсингх Малла), триетажната позлатена пагода Хираня Варна Махавир и храмът Махабодхи. Следва посещение на тибетски бежански лагер, където може да се видят антични тибетски техники за тъкане на килими и изработване на метални скулптури. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН (24.09.)Рано сутринта - възможност за полет над връх Еверест. Закуска. Посещение на град Бхактапур (известен още като Бхадгаон, което означава „град на поклонници”), известен със средновековната си архитукура. Разположен на 14 км. източно от Катмандуи на 1400м.н.в, градът е основан през IX в. и е построен във формата на раковина. Разглеждане на площада, заобиколен от храмове, Двореца на 55-те прозорци (построен от цар Бупатиндра Малла) и храма Ниатапола (също построен от от цар Бупатиндра Малла), който е най-добрият образец от пагодите. Изграден е от 5 етажа, като на всеки един от тях са разположени по 2 статуи – 2 мъже, 2 слона, 2 лъва, 2 грифона и 2 богини. Ако има още време, посещение на музея на картините Тханка (тибетски копринени картини с бродерия, най-често изобразяващи Буда или сцени от живота му). Свободно време. Вечеря в традиционен непалски ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

 

5 ДЕН (25.09.)Закуска. Трансфер до летището в Катманду. Излитане в 09:30ч по следния маршрут:

 

25Септември     Катманду  -  Делхи            09:30           11:00

 

Кацане на летището в Делхи в 11:00ч. Посрещане от местната агенция представител и трансфер до Мандауа (260 км). Градът е известен с величествената си крупост и многото хавели (индийски частни имения). Основан е през 18 в. от управляващите фамилии в региона, където богатите търговци построили пищни хавели и изрисували стените в разноцветни картини. След като тези фамилии се преселили, владенията им останали безстопанствени. Въпреки изминалото време, тези екстравагантни сгради са запазили величието си и са едни от най – известните и посещавани обекти в щата Раджастан. Мандауа има уникална атмосфера – кули, предлагащи уникален изглед над града, ветропоказатели с пауни и сводести прозорци, гледащи към тучни градини. Крепостта доминира над града с изскусно изрисуваната си главна порта, украсена с Бог Кришна и неговите свещенни крави.

Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

6 ДЕН (26.09.)Закуска. Разглеждане на центъра на града на гърба на камили (или по-желание – в каруца, теглена от камила). Посещение на крепостта, както и на най-известните хавели – Чокхани, Ладия, Сараф, Бинсидхар Неуатия и Гулаб. Следобед – трансфер до град Джайпур (160 км). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

7 ДЕН (27.09.)Закуска.  Посещение на Крепостта Амбър, изкачването до която е на гърба на слон.  Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Амбър, е конструирал крепостния дворец в края на 16в. Крепостта е прекрасен пример за Раджпутската архитектура, разположена на висок хълм, с езглед към езерото. Сградата е известна с уникалния си артистичен стил, съчетаващ хиндуистки и мюсюлмански елементи, както и с невероятната си орнаментика. Крепостта лежи на изкуственото езеро Маота, което отразява в целия му блясък  забележителната  архитектура. Следобед - обиколка на град Джайпур. Градът е основан през 18в по време на царуването на Джай Сингх II, който се възкачил на престола през 1699г. Въпреки, че се е превърнал в процъфтяващ метрополис, градът е съхранил и спомените от миналото. Джайпур често е наричан „Розовият град” заради розовата мазилка на сградите, имитираща розов пясъчник, изрисувана в чест на посещението на английската кралица Виктория. Градът запленява още с масивните си крепости, великолепните дворци, изящните храмове и тучните градини. Главни туристически агракции са Градският дворец с прекрасната си колекция от платове, костюми и оръжия, както и Дворецът на ветровете, проектиран във формата на короната на Кришна. Махараджа Джай Сингх II е бил един от видните астролози за времето си. Той е построил 5 космичести обсерватории, най-голямато от които, Джантар Мантар, се намира именно в Джайпур. Вечеря в тематичния комплекс Чокхи Дхани в типична индийска атмосфера. Нощувка.

 

 

8 ДЕН (28.09.) Закуска. Отпътуване за град Агра (235 км).По пътя – посещение на Фатехпур Сикри (построен от император Акбар през 1569г. и изоставен след 15 години поради недостига на вода. Сградите да построени от червен пясъчен камък с преплитащи се хиндуистки и мюсюлмански елементи. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

 

9 ДЕН (29.09) Закуска.  Посещение на Тадж Махал – едно от 7-те чудеса на света, построено от шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Строителството му започва през 1631г. и завършва през 1651г. Често описван като най-величественият паметник на любовта, Тадж Махал е изграден изцяло от бял мрамор.  За негов създател се смята персийският архитекс Устад Ахмад Лахаури. Следва посещение на крепостта Агра, построена от император Акбар през 1565г.

Вечеря. Нощувка.

 

10 ДЕН (30.09) Закуска.  Отпътуване за Делхи (204 км). Настанявяне в хотела. Обиколка на града – преминаване покраи Червената крепост, Сребърния пазар и пазарът за подправки Кхари Баоли. Посещение на една от тай-големите джамии в света, „Джама Масджид”, Радж Гет - мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано, Кутаб Минар” - комплекс от сгради от началото на мюсюлманско управление в Индия; гробницата на Хумаюн - построена от съпругата на Хумаюн - вторият моголски крал, ярък пример за моголската архитектура; „Индия гейт” - 42 метра високата каменна „триумфална арка”, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Преминаване през „Раджпат” – най-известният церемониален булевард в Индия. Храмът „Лаксми Нараян”, построен в чест на индуистката богиня на богатството и нейният съпруг Нараяна. Храмът „Лотос” - в сърцето на новия град храм във формата на лотос коренно променя концепцията за поклонение.Вечеря. Нощувка.

 

11 ДЕН (01.10) Закуска. Свободно време в Делхи. Вечеря. Нощувка.

 

12 ДЕН (02.10) Нощен трансфер в 2:30ч до летището в Делхи. Излитане в 04:40ч по следния маршрут:

 

           02Октомври    Делхи    -       Бахрейн                   04:40           06:20

           02Октомври    Бахрейн   -    Истанбул                 09:40            13:55

 

Пристигане в Истунбул. Трансфер до София.

 

 

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен в тройна стая

1799евро

2179 евро

1725 евро

 

Цената включва:

 

 • трансфер София – Истанбул - София
 • самолетен билет Истанбул – Катманду Делхи - Истанбул  без летищни такси
 • 10 нощувки със закуски и 8 вечери в хотели 4* и 5*
 • вечеря в традиционен непалски ресторант с фолклорна програма;
 • вечеря в Чокхи Дхани в типична индийска атмосфера;
 • всички необходими трансфери
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • транспорт по описания маршрут с климатизиран автобус
 • описаната туристическа програма с местен екскурзовод
 • входни такси за обектите по маршрута
 • придружител от Емералд Травел

Цената не включва:

 

 • летищни такси от порядъка на 270 евро
 • виза за Индия – 100 лева
 • виза за Непал – 25 usd (издава се на летището в Катманду)
 • полет над Еверест със самолет (заплаща се от България) – 140 еврос включени трансфери
 • напитки по време на изхранването
 • бакшиши
 • лични разходи

 

Условия на записване:

 

 • депозит от 30% евро при направа на резервациите
 • пълно плащане до 01 Септември 2011
Допълнителна информация
Екскурзия до Индия и Непал
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
На Картата
На Картата
 град София
 Емералд Травъл България
 http://www.emeraldbg.com
 Изпрати И-мейл
929857

Обява №: 929857

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 15.08.2011

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Екскурзия до Индия: Делхи – Джайпур – Агра
ИНДИЯ – ЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯДелхи – Джайпур – Агра Дати: 24.03, 20.04.2017 г. Индия – калейдоскоп от пейзажи, исторически...
€1 296
град София
13.02.2017
Индия - Вриндаван , Ришикеш И Златния Триъгълник
Маршрут: София - Докса - ДелхиДати: 29.03.2017 г. 12.11.2017 г. ДЕН 1 : София - Делхи Среща на летище София в 18 ч., Терминал 2 за полет в 20:40...
2 650 лв.
град Банкя
24.03.2017

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори