Екскурзия до Индия – Делхи – Джайпур – Агра –..., град София, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1082588

Екскурзия до Индия – Делхи – Джайпур – Агра – Кхаджурахо

$1 818

Направи Тази Обява VIP

ИНДИЯ – ЕКЗОТИЧНА и ЕРОТИЧНА

ЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯ

Делхи – Джайпур Агра – Кхаджурахо

Дати: 25.09, 28.10.2013 г.


 

1ден – Отпътуване от летище София, терминал 2 заИндия в 16:30 ч. с Катарските авиолинии. Кацане в Доха в 22:55 ч. Полет заДелхи в 01:35 часа.

2 ден – Пристигане на международнотолетището „Индира Ганди” в Делхи   в08:00 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор с гирлянди отароматни индийски цветя. Трансфер с климатизиран автобус до хотела инастаняване. Кратка почивка. Закуска. В 10:30 ч. Обзорна обиколка на СтарияДелхи с посещение на   „Джама Масджид” –eдна от най-големите джамии в света. Тя е построена от Шах Джахан, строителятна Тадж Махал. Акцентът на обиколката ще бъде возенето с велосипедна рикша презоживените улици на легендарния базар „Чанди Чок”(Сребърната Улица). Разглеждане(отвън) на Червения форт – крепост наМогулската династия, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културнонаследство. Посещение на „Радж Гат”– мемориал на Махатма Ганди. В близост саразположени два музея посветени на живота и делото на Ганди. Посещение на храмаАкшардам за чието построяване са били използвани 12 000 тона бял мрамор (вхинду религията – символ на чистота и вечния мир) и розов камък (в хиндурелигията – символ на разцвета) донесен от Раджастан. Разглеждане храма наЛотуса – архитектурно чудо в сърцетона Ню Делхи, символ на красотата и чистотата на Бахайската вяра. Строежът еотнел почти 10 години и в него са участвали 800 инженери, техници и работници,които са се постарали да реализират една от най-сложните сгради в света. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за Джайпур –„розовия град“, столица на щата Раджастан. Обяд в местен ресторант. Настаняванев хотел. Следобед посещение на храма Бирла, познат още като Лакшми Мандир –построен в духа на съвремието от бял мрамор с три големи купола, олицетворяващипо три различни начина близостта на хората до религията. Възможност за СПАпроцедури в хотела за подмладяване на ума, тялото и душата с най-добрите СПАтерапии, с цел насърчаване на баланса и вътрешното спокойствие. Използват сесамо най-качествените елексири и масла, създадени от най-пресните местнипродукти, богати на хранителни вещества и луксозни аромати. Вечеря в ресторантна хотела. Нощувка.

4 ден – Закуска. Екскурзия до форт Амбър –крепостта на някогашните управници на Джайпур с уникална архитектура,съчетаваща индуски и ислямски елементи. Изкачването на крепостта става върхугърба на слон. Вътре в крепостта се разглеждат „Залата на победата“ – ДжакМандир и Шееш Махал – зала с огледала. На връщане посещение на Джал Махал или„Водния дворец“ , който се намира в ценъра на езеро, което през лятототопресъхва, но през зимата отново става красиво езеро, пълно с вода и лилии.Обзорната обиколката на Джайпур продължава с посещение на градския дворец, сегапревърнат частично в музей, който разкрива уникална индуска архитектура и рядкаколекция от картини, оръжия и типични костюми. Посещение на уникалнатаобсерватория „Джантар Мантар”, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културнонаследство, където се пази колекция от древни астрономически уреди. В тазиобсерватория  времето се измерва сточност от 17 век насам. Разглеждане (от вън) на двореца Хава Махал – един отсимволите на Индия, построен от розов пясъчник във формата на короната на богКришна. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5 ден – Закуска.Отпътуване за Агра, дом на едно от седемте чудеса на света – Тадж Махал. Градъте известен и с мраморните си изделия, ръчно изработените килими, платове,бижута и кожени изделия. По пътя разглеждане на Фатехпур Сикри – дворцовкомплекс с джамия, построени от могулския император Акбар Велики през 16 веккато летен дворец за неговите синове. Комплексът е обявен от ЮНЕСКО за паметникна културата от световно значение.Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Свободно време за посещение натърговската зона за пазаруване в Агра. Вечеря в хотела. Нощувка.

6 ден – Закуска.Посещение на Тадж Махал – една от най-красивите сгради на земята, мавзолей на любовта,изваян от бял мрамор, построен от император Шах Джахан в памет на любимата мусъпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник наМогулската архитектура в стил съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи.През 1983 година е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки,че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на ТаджМахал, съоръжението представлява много голям комплекс от функционално свързанисгради. Строителството започва около 1632 година и е завършено около 1653година, като в него участват хиляди строители и занаятчии.  Посещение на Агра форт – крепост-дворец,превърнат от могулските султани във втора столица на страната. Следобедотпътуване за Орча – средновековенград, съхранил уникални архитектурни шедьоври, основан отМахараджа Рудра Пратап Сингх през 1501 г., катоседалище на бившето едноименно княжество вцентрална Индия.Орча се намира на брега на рекаБетва, разположен сред комплекс от добре запазени дворци и храмове. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

7 ден – Закуска.Посещение на Крепостта в Орча до която се стигапо с мост, който е построенвърху арки. Отвъд крепостните стени има три дворци – Радж Махал, Рай ПарвенМахал, Джахангир Махал, както и няколко красиви храма и исторически паметници.Трите дворци образуват отворен четириъгълник, като Радж Махал се намира вдясната му страна. Той е издигнат през 17 в. от шах Мадхукар. Джахангир Махал епостроен от раджата Бир Синг Джу Део също през 17 в. в чест на посещението вОрча от император Джахангир. Архитектурата на този замък е интересна смесица, асамият му екстериор е доста внушителен. Най-интересен от храмовете тук е РамРадж, който има забележителна дворцова архитектура и високи кули. Посещение нахрама Чатурбхуж, построен от РаджаМадукар и неговата съпруга Махарани Ганеш Кунвар в периода 1558-1573 г.Сградата има правоъгълна форма и се издига върху масивна каменна платформа. Доглавния ѝ вход се достига по стръмно стъблище, което отвежда до красивоорнаментирана арковидна порта. Следобед отпътуване за Кхаджурахо. Настаняване вхотел. Вечерта посещение на изумителното звук и светлина шоу „Son-et-Lumièreспектакъл показващживота по време навеликата династияЧандела и проследяващ историята на уникалните храмове в Кхаджурахо от 10-тивек до наши дни.Вечеря вресторанта на хотела. Нощувка.

8 ден –  Закуска. Полудневен тур в Кхаджурахо за разглеждане нахрамовия комплекс, построен по време на 100-годишното управление на династиятаЧандела между 950 и 1050 г.г. – едно от седемте чудеса на Индия, второ позабележителност след Тадж Махал. Храмовете са посветени на различни хиндуистки богове – Вишну, Вараха,Лакшми, Шива и други, богато украсени със скулптури на божества, танцьори,музиканти, религиозни сцени и сцени, представящи в скулптури и релефиеротичната красота на живота – известни като храмовете на "КамаСутра". От построените тогава 85 храма до днес са останали само 22, откоито най-известни са Кандария Махадев – с кула висока 34 метра, ЧитахруптаПареванат и Тантай, обособени в 2 групи – Източни и Западни. Храмовият комплексе  обявен от ЮНЕСКО за част отсветовното културно наследство. Следобед трансфер до Джанси. Пристигане на ж.п. гаратав Джанси и отпътуване за Делхи с бърз влак в 17:55 ч. Предварително приготвена вечеря ще бъде сервирана във влака.Пристигане в Делхи в 22:30 ч. Посрещане и настаняване в хотел. Нощувка

9 ден – Закуска.Целодневна обиколка на Новия Делхи с посещение на Кутуб Минар – кула (минаре)висока 73 м., строена през 11 век от червен пясъчник – един от най-ранните инай-ярки образци на Индоислямската архитектура. Разходка покрай „Портите наИндия”– национален мемориал, построен в памет на загиналите във войнитеиндийски войници. Разглеждане (от вън) на двореца на президента иправителствените сгради, помещаващи се в „Северния блок”, построени отбританците, когато Индия е била част от Британската империя. Следобед посещениена стария форт Пурана Куила, стара крепост в центъра на столицата – символ награда. Построена е от великия султан Шер Шах Сури през 16 век. Носи се легенда,че един друг известен султан – Хумаюн се е хвърлил от една от кулите накрепостта. Посещение на гробницата на Хумаюн, уместно наречена предшественик наТадж Махал, защото подобно на великия храм и тя е богато украсена. Още свлизането в гробницата посетителите остават очаровани от блестящите постижения на архитектите от миналото. Свободновреме за покупки на сувенири. Прощална вечеря в известен индийски ресторант скласически индийски танци. Трансфер до летището в Делхи.

10 ден – Отпътуванеза България с полет в 04:50 ч. Кацане в Доха в 06:30 ч. Полет за София в 08:30часа.Пристигане вСофия в 15:30 часа.

 

 

Цената включва:

 • самолетен билет – София – Доха – Делхи – София;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 4*: 3 нощувкив Делхи; 2 нощувки в Джайпур; 1 нощувка в Агра; 1 нощувка в Орча; 1 нощувка в Каджурахо;
 • 8 вечери описани в програмата: 1 от които прощална вечеря в известен индийски ресторант с класически индийски танци;
 • Трансфер летище - хотел- летище;
 • Транспорт с климатизиран микробус / автобус;
 • Всички екскурзии включени в програмата;
 • Всички входни такси в посещаваните туристически обекти и музеи;
 • Изкачване на Амбър Форд на гърба на слон;
 • Слизане с джипове от Амбър Форд;
 • Посещение на Тадж Махал;
 • Посещение на уникалните храмове в Кхаджурахо с барелефи от Камасутра;
 • Посещение на шоу „Звук и светлина“ в Каджурахо;
 • Посещение на храмът Акшардам;
 • Местен екскурзовод на английски  или  руски  език;
 • Пътуване със супер бърз луксозен влак от Джанси до Делхи;
 • Возенето във велосипедна рикша през оживените улици на легендарния базар Чанди Чок  в Делхи;
 • Туристически такси;
 •  Водач от Роял Травел Светимекс при група повече от 15 туриста;

 

Цената НЕ включва:

 

 • летищтни такси  130.00 EUR ( към дата 23.05.2013) подлежат на препотвърждение;
 •  туристическа виза – 105 лв. и такса за обработка на документи за виза – 50 лв.;
 • медицинска застраховка  с покритие 15000 EUR – 13.00 лв. (туристи над 65 години - доплащат);
 • СПА процедури около 50 USD на човек за масаж с продължителност до 90 минути;
 •   такси за направата на снимки на някои от обектите;
 •   Пари за лични разходи;
 •    Бакшиши – около 40 USD;

 


Цената е валидна  при група от минимум15 туриста! 

 *  Цената е формирана на база обменен курс 1 USD = 1,50 лева, при промяна на курса "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да  промени цената на екскурзията.

 Необходими документи за издаване на туристическа виза:

 • Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на връщане;
 • Визов формуляр; 
 • 2 снимки паспортен формат;
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация,преведена и легализирана на английски език.

 Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.

Депозит:Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.
Забележка:
В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да промени цената на екскурзията.

 

 

Допълнителна информация
Екскурзия до Индия –...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град София
бул.
 РОЯЛ ТРАВЕЛ СВЕТИМЕКС
 svetimex
 http://www.royaltravelbg.com
 Изпрати И-мейл
1082588

Обява №: 1082588

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 29.05.2013

Разглеждания: 10

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Екскурзия до Индия и Непал
Индия и Непал 21.09 – 02.10.2011/14.03 – 25.03.2012 Самолетна програма 12 дни/10 нощувкиЦена:  1799 евро1 ДЕН (21.09.) Отпътуване с микробус за...
€1 799
град София
15.08.2011
ИНДИЯ - светът на махараджите
Караджъ Турс Ви кани да се потопите в атмосферата на мистериозната и изтъкана от контрасти Индия. Открийте нейната хилядолетна...
€1 808
град Разград
26.12.2012
Екскурзия до Южна Индия, Гоа и Бомбай
1 ден - петък 18.01’13 София > Полет QR 944 София – Доха 15.50 – 23.10. 2 ден - събота 19.01’13 Кочин Полет QR 266 Доха – Кочин 01.25 – 08.10....
€1 376
град София
27.11.2012
Ира Тур - НОВА ГОДИНА ИНДИЯ - НЕПАЛ
1 ден - ср. 28.12.11 София > Атина > Доха > КатмандуПолет  OA 308  на Оlymic  София - Атина  09.55 - 11.20 (1 ч. 25 м.). Полет  QR 477  на...
€2 545
град Варна
15.11.2011
Магията на Индия:Златният триъгълник,Храмовете на Кама Сутра и дивия свят на Тигрите – Пролет 2016
ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК, ХРАМОВЕТЕ НА КАМА СУТРА И ДИВИЯ СВЯТ НА ТИГРИТЕ София – Доха – Делхи – Рантамбор – Джайпур –...
3 127 лв.
град Пловдив
23.12.2015

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори