Екскурзия до Индия: Делхи – Джайпур – Агра

€1296
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
8
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

ИНДИЯ – ЗАВЛАДЯВАЩА МАГИЯ

Делхи – Джайпур – Агра

Дати: 24.03, 20.04.2017 г.


Индия – калейдоскоп от пейзажи, исторически забележителности и кралски градове, мъгливи планини, пъстър народ, забележителна култура и интересни празненства.


Пътуване до Индия – винаги е било предпочитано от почитателите на древните цивилизации, на многоцветните култури и обичаи, уникалните паметници и храмове, разнообразната кухня, екзотични плажове, величествените планински вериги, тропическите дъждовни гори...

Тази невероятна страна, поразява със своята природа и екзотика. Ако искате да се докосноте до един друг свят, това е мястото където може да намерите всичко, което търсите.

1 ден – Отпътуване от летище София – терминал 2 в 19:50 ч. за Делхи.

2 ден – Пристигане на международното летище „Индира Ганди” в Делхи в 08:30. Посрещане от представител на фирмата партньор с гирлянди от ароматни индийски цветя. Трансфер с климатизиран автобус/микробус. Настаняване в хотел GoldenTulip* или подобен. Преди обяд обзорна обиколка на Стария Делхи с посещение на „Джама Масджид” – eдна от най-големите джамии в света. Тя е построена от Шах Джахан, строителят на Тадж Махал. Разглеждане (отвън) на Червения форт – крепостна Могулската династия, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Посещение на мемориала на Махатма Ганди. Посещение на храма Лотус – архитектурно чудо в сърцето на Ню Делхи, символ на красотата и чистотата на Бахайската вяра. Строежът е отнел почти 10 години и в него са участвали 800 инженери, техници и работници, които са се постарали да реализират една от най-сложните сгради в света. Посещение на храма Акшардам – изграден от розов пясъчник от Раджастан и бял мрамор от Италия. Розовият камък символизира Бхакти /отдадеността/ във вечен разцвет, докато белия мрамор символизира чистия и вечен мир. Храмът е изграден, без да се използва нито един елемент от желязо. Само прецизното поставяне на тези камъни, дава устойчивост на сградата. Gajendra Pith е наименованието на дългата 326 метра стена със 148 скулптури на слонове в реални размери. Всички те са ръчно изработени. Има различни сцени – слонове сред природата, сред хората и сред божествата. Тук човек усеща смесицата от изящното изкуство, сръчността на хората, красота и вечната мъдрост. Водното шоу е невероятна гледка, която макар и да трае само 12 минути, зашеметява всеки турист, станал свидетел на магията на индийската култура. Под звуците на индийски ритми водата танцува в правилни геометрични фигури, които показват напредналите знания на древна Индия в областта на математиката и геометрията. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за Джайпур, столицата на щата Раджастан. Известен е като "Розовият град" заради розовата мазилка на сградите, имитираща розов пясъчник. Джайпур е и един от най-добре планираните градове в Индия – разделен е на шест квартала, отделени от главните улици с широчина от 34 метра. Всъщност, смята се, че той е първият град в Индия с градоустройствен план. Проектиран е съгласно философията на Васту Шастра (ведическите принципи на архитектура и строителство за постигане на комфорт и просперитет на гражданите). Всички улици и Базарът следват посока от изток на запад и от север на юг. Източната порта на града се нарича Suraj (Слънце) Pol, докато западната носи името Chand (Луна) Pol. Настаняване в хотел IBIS* или подобен. Следобед посещение на Бирла – хиндуистки храм, построен по съвременен архитектурен маниер. Изграден е изцяло от най-висококачествен бял мрамор. Неговите три купола олицетворяват по три различни начина близостта на хората до религията. Вечерта наблюдаване в храма и наслаждаване на впечатляващата церемония "Арти". Вечеря. Нощувка.


4 ден – Закуска. Екскурзия до Амбър форт – крепостта на някогашните управници на Джайпур с уникална архитектура, съчетаваща индуски и ислямски елементи. Изкачването на крепостта става върху гърба на слон. Вътре в крепостта се разглеждат „Залата на победата“ – Джак Мандир и Шееш Махал – зала с огледала. На връщане посещение на Джал Махал или „Водния дворец“ , който се намира в центъра на езеро, което през лятото пресъхва, но през зимата отново става красиво езеро, пълно с водни лилии. Обзорната обиколката на Джайпур продължава с посещение на градския дворец, сега превърнат частично в музей, който разкрива уникална индуска архитектура и рядка колекция от картини, оръжия, посуда и типични костюми. Посещение на обсерваторията „Джантар Мантар”, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство, където се пази колекция от древни астрономически уреди. В тази обсерватория времето се измерва с точност от 17 век насам. Разглеждане (от вън) на двореца Хава Махал – един от символите на Индия, построен от розов пясъчник във формата на короната на бог Кришна. Вечеря. Нощувка.


5 ден – Закуска. Отпътуване за Агра, дом на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Градът е известен и с мраморните си изделия, ръчно изработените килими, платове, бижута и кожени изделия. По пътя разглеждане на Фатехпур Сикри – дворцов комплекс с джамия, построени от могулския император Акбар Велики през 16 век като летен дворец за неговите синове. Комплексът е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата от световно значение. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Посещение Тадж Махал – една от най-красивите сгради на земята, мавзолей на любовта, изваян от бял мрамор, построен от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Могулската архитектура в стил, съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки, че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на Тадж Махал, съоръжението представлява много голям комплекс от функционално свързани сгради. Строителството започва около 1632 година и е завършено около 1653 година, като в него участват хиляди строители и занаятчии. След обяд посещение на Агра форт – крепост-дворец, превърнат от могулските султани във втора столица на страната. Тя е построена от червен пясъчник и е обградена с 2, 5 км стени. Крепостта е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО. По подвижен мост се стига до главния вход на форт Агра. Порталът е построен от внука на Акбар – Шах Джаханпрез 1665 година. Самото строителство на крепостта започва през 1565 г. на мястото на стария форт Бадалгар, който Акбар разрушава. Според историческите данни, Акбар е наредил издигането на повече от 50 сгради, защитени от двойни, а на места от тройни стени. Мястото на крепостта е стратегически подбрано – на брега на река Ямуна. Свободно време за посещение на занаятчийски и търговски центрове за изделия от мрамор, килими с високо качество, сари с бродерия, кожени изделия и др. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи. Следобед обиколка на Новия Делхи с посещение на Кутуб Минар – кула (минаре) висока 73 м. под егидата на ЮНЕСКО, строена през 11 век от червен пясъчник – един от най-ранните и най-ярки образци на Индо-ислямската архитектура. Разходка покрай Портите на Индия – национален мемориал, построен в памет на загиналите във войните индийски войници. Разглеждане (отвън) на двореца на президента и правителствените сгради, помещаващи се в Северния блок, построени от британците, когато Индия е била част от Британската империя. Свободно време за покупки. Вечеря. (По желание има възможност за настаняване в хотел до часа на заминаване срещу допълнително заплащане).

8 ден - Трансфер до летището. Полет за България в 10:05 ч., пристигане в София в 19:30 ч.

Цена: от 1296 € / 2565 лв.

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотели 4* /1 в Делхи, 2 в Джайпур и 2 в Агра/;
 • Самолетен билет София – Делхи – София с включени летищни такси - 155 € (към 15.09.2016 ) и подлежат на препотвърждение при резервация. При промяна стойността на таксите, разликата се доплаща към пакетната цена);
 • 6 вечери описани в програмата;
 • Трансфер: летище – хотел – летище;
 • Транспорт с климатизиран микробус / автобус;
 • Всички екскурзии включени в програмата;
 • Входни такси в посещаваните туристически обекти и музеи;
 • Обзорна обиколка на стария и новия Делхи;
 • Посещение на Акшардам;
 • Посещение на храма Лотус;
 • Посещение на храма Бирла в Джайпур;
 • Изкачване на Амбър Форт на гърба на слон;
 • Посещение на градския дворец в Джайпур;
 • Посещение на обсерваторията Джантар Мантар;
 • Разгреждане на дворцовия комплекс Фатехпур Сикри;
 • Посещение на Тадж Махал;
 • Посещение на Агра Форт;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Водач от "Роял Травел Светимекс" при група от минимум 10 човека;

Цената не включва :

 • Tуристическа виза - 105 лв (заплаща се при посещението в посолство);
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR - 10.00 лв. (над 65 години има доплащане);
 • Пари за лични разходи;
 • Допълнителна нощувка – 40$;
 • Доплащане за единична стая – 168 $;
 • Бакшиши – около 40 $;

Цената е валидна при група от минимум 10 човека.


Необходими документи за издаване на туристическа виза:

 • За получаването на туристическа виза за Индия се попълва електронен визов формуляр и се предоставя валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници, 1 електронна и 2 актуални снимки с формат 5.08 см х 5.08 см. Таксата за визата (105 лева) се заплаща лично от кандидата. Роял Травел Светимекс” оказва съдействие при попълването на онлайн формуляра за кандидатстване за индийска виза един месец преди отпътуване.
  Визовият формуляр се попълва онлайн предварително – http://indianvisaonline.gov.in/

Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.


Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.

Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, "Роял Травел Светимекс" си запазва правото да промени цената на екскурзията.Посещения: 84