Дигитална Графика И Живопис-Компютърно Рисуване За Деца

20 лева
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Компютърна школа Вале” при ОНЧ Заря” гр. Хасково е основана през 1998 г. Ръководител на школата е Людмила Стайкова. В школата се обучават деца и възрастни. Повечето от децата посещават школата повече от 2 години. След определяне степента на компютърните знания и умения, всяко дете намира своето място, така че да покаже своите възможности и да получи знания в нова област или програма.

В програмите, по които се работи, има различни теми: от знания за компютърната система, продуктите на Microsoft Office,използване на интернет с неговото богато разнообразие за търсене на информация и контакти чрез електронната поща или разговори в реално време, за целта всяко работно място разполага със слушалки с микрофон и webкамери.

В групите за напреднали децата се обучават да работят с програмите Corel Draw иPhotoshop.

Компютърна школа “Вале” е единствената школа в града, която обучава децата да рисуват с компютър—новото изкуство Дигитална графика и живопис.

Новото изкуство Дигитална графика и живопис, в последните няколко години набира все по-голяма популярност, защото бъдещето принадлежи на младите хора. Магията на дигиталната графика и живопис рисува един по-красив и позитивен свят, видян през очите на децата, а те са нашето бъдеще и нашата надежда за една по-успешна България утре.

Да рисуваш с компютър означава да погледнеш отвъд и да откриеш смисъла, красотата в нещо просто. Да разкъсаш оковите, които ни поставя сухото и сиво ежедневие и да го оцветиш, да последваш сърцето си, защото в изкуството няма ограничения.

Както казва една моя възпитаничка Елена Маринова:

„ Дигиталната живопис за мен е приключение по вълните на бушуващо море, начин на изразяване на чувства, вдъхване на живот и пресъздаване на образи, фигури от моята фантазия.Това е волност и свобода!”

Възпитаниците на школата спечелиха Златни медали и грамоти от участието си в Международния конкурс за компютърна рисунка „Ароматът на разцъфващото изкуство” Индия 2011, където нашите творби се състезаваха с над 5000 други. Спечелиха първи места от Конкурса „Митове, легенди и приказки” организиран от Чешкото национално радио и творбите ни са изложени в Етнографската секция на музея Кински в град Прага. И още много грамоти и медали от организираните национални конкурси. Те са и сред Успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”

Децата от школата участват редовно в Международни и национални конкурси и имат възможност при класиране на призови места да кандидатстват за стипендии във фондации и към Министерството на културата и Министерството на образованието.

ЕЛЕНА ВЕСЕЛИНОВА МАРИНОВА Е СТИПЕНДИАНТ НА ФОНДАЦИЯ „КОМУНИТАС” 1000 СТИПЕНДИИ С ПООЩРИТЕЛНА СТИПЕНДИЯ 200 ЛЕВА ЗА КНИГИ ЗА 2012 ГОДИНИ И УЧАСТИЕ ВЪВ КРЪГА ЗА УЧЕБНАТА 2012-2013 ГОДИНА

ЖИВКО ОГНЯНОВ ЖИВКОВ Е СТИПЕНДИАНТ НА РОМСКАТА СТУДЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ „СТУДЕНСТСКО ОБЩЕСТВО ЗА РАЗВИТИЕ НА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИЯ ДИАЛОГ” КОЯТО МУ ПОЕМА РАЗХОДИТЕ ЗА КАНДИДАТСТУДЕНСКА ПОДГОТОВКА В РАЗМЕР НА 800 ЛЕВА, ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО КАНДИДАТСТУДЕНСКАТА КАМПАНИЯ И ПЪРВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В УНИВЕРСИТЕТА, ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С КОМПЮТЪРНИ ТЕХНОЛОГИИ И ДИГИТАЛНА ГРАФИКА И ЖИВОПИС.

Компютърна школа „Вале”

при ОНЧ „Заря-1858”

гр. Хасково

всяка година организира

МеждународЕн конкурс

за Компютърна рисунка и колаж

Творчество без граници”

В конкурса участват деца от цяла България и деца от чужбина. Тази година участниците бяха от: Шри Ланкеа, Нова Зенландия, Чехия, САЩ, Великобритания, Индия, Китай, , Словения.

Като наши гости участваха и децата от Комплекс за социални услуги, Център за социално настаняване от семеен тип- гр. Крумовград, които за да създадат своите творби бяха подпомогнати от учениците на СОУ „П.Р.Славейков” гр. Кърджали по проект „Пътища”.

Компютърна школа “Вале” приема деца за обучение по Дигитална графика и живопис на възраст от 5 години нагоре!

Обучението е индивидуално или в малки групи. Достъпни цени!

За справки:

Хасково, Читалище “Заря-1858”

Компютърна школа “Вале”, Стая 39

0887249643

Посещения: 101