Септемврийски празници в Истанбул, Екскурзии в..., град Бургас, Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 1046183

Септемврийски празници в Истанбул

238 лв.

Направи Тази Обява VIP


ИСТАНБУЛ – ГРАД НА КОНТРАСТИ

 

Ч Е Т И Р И Д Н Е В Н А  П Р О Г Р А М А

4 дни / 3 нощувки

 

04-07.09.2014;

 

1 ден. – Отпътуване за Истанбул по линията: 6:00ч - Варна /Антим1/, 08:00ч. - Бургас /ул.”Демокрация” спирката на 3-та поликлиника/. Преминаване на ГКПП Малко Търново. Пристигане в Истанбул около 13.30ч. По възможност настаняване в хотела.

14.00ч. - Обзорна туристическа обиколка на Истанбул с  професионален екскурзовод (включена в цената): с местен лицензиран екскурзовод на български език: посещение на българската църква “Св. Георги” /поради ремонта на църквата Св.Стефан – желязната църква, който ще продължи 1 година/, екскурзията продължава с  преминаване покрай Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, рибната борса и пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия, кратка беседа за  двореца „Топ Капъ” и „Св.София”- разглежда се отвън. Преминаваме по единия от моста на Босфора и се отправяме към хълма Йеди Тепе в Азиатската част, за да се насладим на невероятната гледка, която се открива от там към Истанбул.

Свободно време или по желание Светлините на  нощен Истанбул с посещение на небостъргача Сапфир, 4Dкиното, където ще направите виртуален полет със хеликоптер из забележителностите на Истанбул, панорамната тераса откъдето се открива невероятна гледка на 360 градуса на цял Истанбул окъпан в светлини. Цена 25 евро с включен билет за панорамната тераса и 4Dкиното, екскурзовод и транспорт.

Нощувка.

 

2 ден. - Закуска.

 09.30 ч. - По желание и срещу допълнително заплащане -”Разходка с корабче по Босфора и организирано посещение на двореца "Долмабахче Сарай” – тръгва от пристанище Еминюню . Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла” , къщата на Мехмед, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора собственост на Галата Сарай, летния двореца на Султаните строен от Абдул Азис -  Бейлярбей, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и много, много други интересни места; Слизаме на  двореца на последнят султан, станал резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро.

/Цена – 40 евро с вкл. входна такса и екскурзоводско обслужване/

14.00ч - По желание: Екскурзия до района Галата, площад Таксим и Новия „Истанбул Аквариум” с  5D кино и МОЛ Флория.

Екскурзията започва с пешеходен тур по  улица Истиклял, с беседи на интересните места вкл.: Галатската кула, която се строи като наблюдателна за града още по времето на Юстиниан. Изкачване до панорамната площадка на кулата /срещу доп.заплащане-11 TRL/. Продължава се с разглеждане на френската улица – с красивите френски къщи от 19 век и кафенета, разглеждане на католическата катедрала „Св. Антоан”, руското посолство и площада на Независимостта, след което се отправяме към Новоткрития аквариум "Флория" е по-голям  по размери от "Тюркуазоо".  Аквариум "Флория" е самостоятелна сграда , строен е осем години от четири организации и е посветен на световния океан със зали за всяко море... Свободно време за шопинг или разглеждане на аквариума.

/Цена 20 евро с вкл. транспорт и билет за аквариум.

 

20.00ч. –  По желаниие срещу доп.заплащане посещение на „Гар Казино”/.вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци.

/Цена 30 евро с включена вечеря и вариатетна програма/

Нощувка.

 

3 ден –Закуска.

08:30ч. По желание - посещение на храма „Света София” - Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей. „Света София”  вече 17 века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки.

*Цена: 25 евро и вкл. входна такса, слушалки (над 15 турста) и екскурзоводска беседа

11:00ч. - По желание срещу доп. заплащане – „Магията на два континента Азия и Европа  с включено посещение на двореца”Бейлербей” – построен от султан Абдул Азис, като лятна резиденция през 1864г. Дворецът е сред най – запомнящите се забележителности в Истанбул, разделен условно на две крила /селямлик и харем/,  той впечатлява с пищното обзавеждане, китайските вази, кристалните полилеи, египетските червени килими, както и фонтаните и басейна намиращи се в приемната на зданието. През годините в красивият дворец са гостували и отсядали държавни глави и други представители на властта. Историите разказват, че френската империатрица Юджин била толкова запленена от архитектурата на двореца, че поръчала спалнята в двореца и Тюлейри в Париж да бъде реплика на турските прозорци. След двореца се продължава с разходка по булевард „Багдад” – най-оживения булевард в азиатската част на Истанбул, с приятни кафенета, бутици и сладкарници. От пристанището с моторен катер продължава нашата екскурзия към най-големия остров от Принцовите острови-Буюк Ада. На острова туристите могат да се възползват от прекрасните разходки с файтони.Островът е с много хубави къщи, ресторанти и тихи улици. С парахода от Буюк Ада групата се връща в Европейската част на Истанбул и с автобус се връщат до хотела.

 /Цена 40 евро с вкл. всички такси по мероприятието и екскурзоводско обслужване/

20.00ч. –  По желаниие срещу доп.заплащане - вечеря в рибен ресторант

/Цена 20 евро с включен транспорт и вечеря/

Нощувка.

 

4 ден. – Закуска.

8:30ч. По желание - екскурзия две в едно – Посещение на Миниатюрк, където в умален вид тип макети са представени всички забележителности на Турция и музея на техниката на най- богатия холдинг Коч, където ще видите изложени едни от най- старите експонати на автомобили, мотори, велосипеди, детски колички, компютри, локомотиви, парни влакове дори и подводница.

/Цена 20 евро с вкл. входни такси/ без подводницата/ по мероприятието и транспорт/

 

12:00ч Освобождаване на стаите. Отпътуване

13:00ч.Посещение на Виаланд - турския Дисниленд - 65т.л. за възрастни и 55т.л. за деца, отсъпки за семейства с двама родители и 2 деца

 Атракциони, кафенета, заведения за бързо хранене, изискани ресторанти, 5D кино и  разбира се множество магазини на световни марки с големи намаления! Както и зеленото ретро - влакче, с което можете да обиколите шопинг центъра, като разходка.

17:00ч.Отпътуване за България. Спирака в Лозенград за покупка на баклава, кадаиф, халва, ядки и много други сладки изкушения.

23:30ч.-Късно пристигане в Бургас/ Варна.        

 

ЦЕНИ

При група над 15 човека

При група над 25 човека

При група над 35 човека

Цена на възрастен

299 лв

279 лв

250 лв

Цена на дете до 12г.

249 лв

239 лв

210 лв

 

ПРИ 100% ПЛАЩАНЕ ОТ СУМАТА ДО 31.08.2014 Г. – 5% ОТСТЪПКА

 

 

Цената включва:

-> 3 нощувки със закуски в хотел 3*

->обзорна екскурзия на Истанбул

-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; ;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> пътни и гранични такси, паркинг;

-> туристическа застраховка с лимит 2000 евро за лица на възраст до 70 год.

 

Цените НЕ включват:
-> допълнителните мероприятия:
-> медицинска застраховка за лица над 65 год. – доплащане 5.00 лв.; лица над 80 год. не се застраховат.

 

Допълнителна информация:

* Децата до 12г. ползват 10 лв отстъпка от цената на възрастен за екскурзиите!!!

* Необходими документи – валиден международен паспорт; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването според посочената цена и брой

 

* Турция: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

Допълнителна информация
Септемврийски празници в...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 град Бургас
 EvelinR
 Изпрати И-мейл
1046183

Обява №: 1046183

Категория: Екскурзии в Чужбина

Редактирана: 25.07.2014

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Няма Снимка
Резервирайте екскурзия в Истанбул и в същото време почивка на брега на Мраморно море в курортното градче Кумбургаз. Комбинирайте...
365 лв.
град София
22.06.2011
Няма Снимка
Нова година 2012 в ТурцияПосрещнете Новата 2012 г. в единствения град на два континента - Истанбул.Почувствайте магията на...
Договаряне
град София
22.06.2011
ECOTOUR-YN travel agency
Екскурзия ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ-Мармарис-Кушадасъ-о-в Родос-Памуккале, тръгване от Варна и Бургас 8 Дни/7...
470 лв.
град Бургас
20.06.2011
Екскурзия в Турция :ИСТАНБУЛ тръгване от Варна и Бургас, без нощен преход
4 Дни/3 НощувкиДати:отпътуване всеки четвъртък от месеца!Тръгване: - 06:00 часа от Варна – ул. „Антим І” - 08:80 ч. от Бургас -...
205 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия без нощен преход до Истанбул, от Варна и Бургас
Екскурзия в Турция :ИСТАНБУЛ тръгване от Варна и Бургас, без нощен преход4 Дни/3 Нощувки Тръгване: - 06:00 часа от Варна – ул....
245 лв.
град Варна
09.05.2016
УИКЕНД в ИСТАНБУЛ от В.ТЪРНОВО - АНТИКРИЗИСНА ПРОГРАМА 99 лв. ХИТ ЦЕНА САМО С КАРАДЖЪ ТУРС
Настаняване в хотели No name 2*(SIDE OTEL) или подобни в район Лалели 165 лв. - 40% до 30.06.11 = 99 лв. ХИТ ЦЕНА САМО С КАРАДЖЪ ТУРС ! !...
99 лв.
град Велико Търново
24.06.2011
СЕПТЕМВРИЙСКИ УИКЕНД В ИСТАНБУЛ С 2 НОЩУВКИ ОT В.ТЪРНОВО
1 - 4 септември Продължителност: 4 дни Включени нощувки: 2 с настаняване на база BB Осигурен транспорт: автобус Отст. за ранни...
145 лв.
град Велико Търново
24.06.2011
ПРАЗНИЧЕН СЕПТЕМВРИЙСКИ УИКЕНД В ИСТАНБУЛ С 2 НОЩУВКИ ОT В.ТЪРНОВО - 145 лв. ШОК ЦЕНА
1 - 4 септември Продължителност: 4 дни Включени нощувки: 2 с настаняване на база BB Осигурен транспорт: автобус Отст. за ранни...
145 лв.
град Велико Търново
23.06.2011
22.09. в Истанбул от В.Търново Русе Габрово и Ст.Загора 3 Н. - 50% ОТСТ. / 174 лв
Продължителност: 5 дниВключени нощувки: 3 с настаняване на база BBТип туризъм: ПразнициОсигурен транспорт: автобусОтстъпка за ранни...
174 лв.
град Велико Търново
23.06.2011
Солун - Метеора
Екскурзията включва 1 нощувка  в близост до Метеора – Каламбака, Кастраки и пр., 1 нощувка в Паралия Катерини и разглеждане с...
199 лв.
град София
22.06.2011

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори