ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ / 12.04. – 16.04.2012, Екскурзии в..., Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 987092

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ / 12.04. – 16.04.2012

378 лв.

Направи Тази Обява VIP

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ / 12.04. – 16.04.2012/

 

Дневен преход                                                       Отстъпка 5% до 15.02 

 

 

Корфу - най-посещавания гръцки остров, разположен  на Йонийско море.

Корфу/Керкира/ носи името на нимфата Коркира, любимата на бог Посейдон.

 

Великден на о.Корфу е много специален празник. Чества се с пищни църковни процесии музика и карнавални шествия, цветя и всеобщо веселие. Кулминацията на тържествата е в събота с ритуала на хвърляне на стотици стари делви от терасите на сградите. Тази традиция е езически обичай, който символизира надеждата, че новата реколта ще е богата,  ще се събира в нови съдове, че животът ще бъде по охолен.

 

       Разпети Петък Сутрешната процесия/епитафия/ започва рано, с изнасянето на  изображението на тялото Христово. В 16ч. следобед по-голяма процесия тръгва от църквата Св. Георги в Старата крепост. Така продължава до вечерта, като всяка църква в града с изключение на църквата Св.Спиридон започва своя епитафия акомпанирана от един от съставите. В 21ч. вечерта започва последната и най-великолепна епитафия. Тя тръгва от Метрополитската църквата . Старият филхармоничен оркестър изпълнява  Адажио на Албинони ,оркестърът Мандзарос изпълнява траурния марш на Верди, Филхармонията Каподистриас изпълнява Траурния марш на Шопен. Хорът на църквата, акомпанирана от представители на гимназиите и момчетата скаути маршируват заедно на тази процесия.Улиците се изпълват с хора, които носят запалени свещи.

 

      Велика Събота В църквата Св.Мария в 6ч. сутринта се симулира земетресение. Земетресението е описано в Евангелието като триумф  след възкръсването на Христос. В 9ч. започва първата епитафия с мощите на Св. Спиридон от църквата Св.Спиридон в центъра на стария град Корфу. През 1574г. венецианците забранили на хората на Корфу да провеждат тази процесия на Разпети петък. От тогава по традиция  се провежда в събота. Пищното шествие се движи  в такт с музиката на трите филхармонии. Първата филхармония е Старата филхармония която свири Хамлет на италианския композитор Факио. Втората филхармония, филхармонията на Мандзарос  свири Галде Лакриме на Мичели и последната филхармония, филхармонията на Каподистриас  свири Хероика на Бетховен.
До 11ч. сутринта тълпата чака така нареченото Първо Възкресение. Когато литургията свърши в „Метрополис” (основната катедрала), започва да бият камбаните на всички църкви  на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични делви  пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град. Всеки трябва да си вземе парче от счупена делва, което да пази до следващата година, за късмет и здраве.

 Късно вечерта, в 21ч. всички се събират на големия площад, където се провежда Свещената литургия. Всеки държи свещ запалена от свещения пламък. До края на Литургията всички на площада имат горящи свещи. Нещо повече, всяка къща в Стария град има дузина горящи свещи на балкона. Това създава една уникална и незабравима атмосфера в града. Точно в полунощ настъпва Второто Въкресение и веднага щом свещеникът произнесе „Христос анести” (Христос Възкресе) се запалва голям, великолепен огън на открито. Всички се поздравяват. Цари тържествено настроение. Пие се вино, поднасят се местни Великденски ястия. Всеки се чука с червени яйца със съседите си, а после запазват черупките от яйцата в къщите си – за късмет или ги разхвърлят по полето, за да им донесат добра реколта. 

В 00.00 часа започва изумителна заря, която озарява небето над Корфу и залива   около 20 мин., филхармониите свирят, хората са щастливи.


            НеделяВ 7ч. сутринта цялото паство на всички църкви в град Корфу излизат на улиците със символ на Възкресението, заедно с ученици, филхармонии и хорове. Следобед  в Новата крепост има веселие с различни местни специалитети съгласно традицията докато танцови групи изнасят представление. Този ден е последният от 40-те дни на пост и затова в неделя следобед всяко гръцко семейство пече цяло агне и си устройва голямо угощение за да отпразнува Христовото възкресение.

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

     1 ден/13.04 Среща в 06 ч. на стадион „В. Левски”. Заминаване в 06.30 часа по маршрут София –Солун – Йоанина – Игуменица. Преминаваме през южен Епир и планината Пиндус.

От Игуменица до Корфу пътуване с ферибот (1ч 45 мин.). Свободно време 1 час в центъра на Корфу , за да усетите вълнението от празника.

Трансфер /8 км/ и настаняване  в хотели 3*/4* в красивото курортно селище Дасия. 

Вечеря и нощувка в избрания хотел.

     2 ден/ 14.04 Корфу

Закуска. В 08.00ч. пътуване до град Корфу.

В 09.00 ч  тръгва първата процесия/ епитафия/. Свободно време и възможност за участие в празничните шествия. В 11.00 ч. целият град се оглася от трясъка на счупените делви и вълнението на хората.

Ще направим пешеходна обиколка с местен екскурзовод на старата градска част, ще спрем за снимки при старата и новата крепост, аркадите Листон, Кметството, църквата Св. Спиридон.

Продължаваме с автобус към  Двореца Ахилион. Ще спрем, за снимки на полуостров Канони  и Мишия остров.

Посещение на двореца Ахилион (10 км южно от столицата ), който е бил лятната резиденция на австрийската кралица Елизабет (Сиси).  Дворецът е олицетворение на любовта на императрицата към гръцката митология. Нарича се Ахилион в чест на гръцкия герой Ахил.  Построен е през  1892 г от италиански архитект . Дизайнът на всяка зала е в различен стил, красиви картини, стенописи, статуи, прекрасни дворцови градини с красив изглед.

Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. В 20.30 ч. отново заминаваме за Корфу , за да присъстваме на тържествата и изумителното светлинно шоу по време на Великденската литургия на площад Спинада

Трансфер до хотела в 00.30 ч.  След полунощ  Великденската вечеря продължава с традиционната великденска чорба Магерица .

Нощувка.

    3 ден/15.04 Късна ВЕЛИКДЕНСКА закуска. По желание екскурзия до Палеокастрица.

Палеокастрица – един от най-красивите и известни курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Панагия в Палеокастрица - с прекрасна религиозна архитектура, посветен на Богородица, която според една  легенда  спасила населението от пирати, като превърнала кораба им в камък.

В този  манастир приключват Великденските тържества следващата събота.

Празничен Великденски обяд

Нощувка.

    4ден/16.04 Закуска. Отпътуване за България ;  пристигане в София около полунощ.

 

ЦЕНИ на човек за настаняване в:

 

Hotel Telemachos 2*/3* - Отстъпка 5% до 29.02

Възрастен в двойна стая - 398 лв. /378 лв.

Възрастен в единична стая - 495 лв /471 лв

Трети възрастен в двойна стая - 353 лв. /335 лв.

Деца до 12 год. - 298 лв.

 

 

Hotel Magna Gaecia 4* - на Великден жива музика и танцова трупа,вино  без ограничение

Отстъпка 5% до 29.02

Възрастен в двойна стая - 488 лв. / 459 лв.

Възрастен в единична стая - 653 лв. / 599 лв.

Трети възрастен в двойна стая - 409 лв. / 388 лв.

Деца до 12 год. - 335 лв.

 

НВ / полупансион/ включва: закуска и вечеря.

 

Отстъпки :

Клиенти пътували с нашата агенция минимум 2 пъти - отстъпка 3%

Клиенти пътували с нашата агенция минимум 3 пъти - отстъпка 4 %

Може да се ползва само 1 от горепосочените отстъпки

Цената включва:

·   Транспорт с луксозен автобус 3 *

·   3 нощувки +3 закуски + 2 вечери

·   1 празничен Великденски обяд

·   Фериботни билети в двете посоки

·   Панорамна обиколка на град Корфу

·   Местен екскурзовод по време на обиколката на Корфу

·   Пътни такси

·   Придружител по време на пътуването

·   Здравна застраховка по време на пътуването с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

·   Круиз с корабче в Палеокастрица

·   Входни такси за забележителностите

·   Разходи от личен характер 

Данни за паспортен, визов режим, ваксинации:

За български граждани визи и ваксинации не се изискват.

Начин на плащане: Депозит – 30% от цената при записване. Доплащане 15 дни преди заминаване.

Необходими документи: валидна лична карта  или паспорт.

Деца под 18 години пътуващи без родители пътуват с нотариално заверено пълномощно.

Забележки: Цената е валидна при минимум 40 пътуващи.

  • Срок за уведомяване в случай, че екскурзията няма да се състои - 7 дни.
  • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил договор по чл. 42 от Закона за туризма, е Застрахователна компания "Булстрад". Застрахователна полица „Отговорност на туроператора” № 3405110300R01049 до 14.08.2012.

 Допълнителна информация за цени и входни такси 

·          Входна такса при група: двореца Ахилион -4 евро,

·         Старата крепост - 4 евро; Новата крепост- 4 евро

·         Разходка с лодка в Палеокастрица в залива и Сните пещерите 30 мин.–7 евро; дете–4 евро.

Допълнителна информация
ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ /...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 -
 Last Minute Travel
 http://www.lastminutebg.com
 Изпрати И-мейл
987092

Обява №: 987092

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 14.02.2012

Разглеждания: 10

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Почивка на остров Тасос
Настанявам почиващи в малък семеен хотел на остров Тасос - Гърция на 20 метра от морето. Стаите са с климатик, кухня, баня и WC, с по 2,3 и 4...
€35
-
08.05.2013
КАВАЛА-СОЛУН-МЕТЕОРА ОТ ВАРНА И БУРГАС
Дата: 18.08.2011Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв / Маршрут: Варна...
335 лв.
град Варна
17.07.2011
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265...
265 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас
 4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265 лвДати: 21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
ЕКСУРЗИЯ-О.ТАСОС-КАВАЛА-АЛЕКСАНДРУПОЛИ-ОТ ВАРНА, 30.06.11
Дата: 18.08.,  03.09.11, 22.09.11Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв...
225 лв.
град Варна
17.07.2011
Солун - Метеора – 3 дни за 169 лв
Предлагаме Ви 3-дневна програма с дати на заминаване от 24.06.2011 г. до 16.12.2011 г. Тръгване от София. Маршрут: Солун - Олимпийска ривиера -...
169 лв.
град Пловдив
22.06.2011
Тридневна екскурзия до Гърция : остров Тасос - Кавала - Александруполи, тръгване от Варна и Бургас
4 Дни/3 Нощувки Тръгване : - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв...
225 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция с тръгване от Варна и Бургас
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиДати:21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
Почивка в Халкидики-20 евро/ден
Предлагаме целогодишно отдаване под наем на апартамент-първа линия на първия ръкав в Халкидики, Гърция. Апартаментите са...
€3 500
град София
18.05.2016
Екскурзия до остров Тасос, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиДати: 20.10.2016, 17.11.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу...
225 лв.
град Варна
09.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори