Бенелюкс Кралско Величие И Романтика

1045 лева
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
9
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

бенелюкс

10дни/ 9 нощувки/ 9 закуски

Дати: от 10 юли до 19 юли 2011 г.

от 04 август до 13 август 2011 г.

По маршрут: СОФИЯ – РЕГЕНСБУРГ- ЛЮКСЕМБУРГ - БРЮКСЕЛ – ГЕНТ - БРЮЖ - АНТВЕРПЕН - РОТЕРДАМ – ДЕЛФТ - ХАГА - АМСТЕРДАМ - ПРАГА – БРАТИСЛАВА - СОФИЯ

1 ден– София – Хърватска/Словения

Отпътуване от София в 07.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в Хърватска/Словения. Нощувка.

2 денРегенсбург

Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Регенсбург, разположен на р.Дунав, известен като град на църквите. Впечатление правят Катедралата Св.Петър, изградена от рядък зелен варовик, Старото Кметство, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил - Златната кула и Кулата Баумбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Люксембург

Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа програма в столицата (UNESCO) на Великото херцогство - Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. По желание посещение на казематите - мрежа от подземни проходи, които се намират на скалата дю Бок, бивш замък на графовете на Люксембург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Брюксел

Закуска. Отпътуване за Белгия. Пристигане в Брюксел. Разглеждане на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралският дворец. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Гент – Брюж

Закуска. Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент - един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фламандия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж (UNESCO) - главен административен център на Западна Фламандия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бур и накрая обиколка на каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка.

6 ден – Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага

Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за посещение на Катедралата, известна с творбите на Рубенс. Пристигане в Ротердам. Туристическа програма - кулата, мостът Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт сразходка из старата части Хага с посещение на

миниатюрния град - приказка Мадуродам, в който всеки посетител се чувства Гъливер, Международния съд. Настаняване в хотел в Амстердам. Нощувка.

7 ден – Амстердам

Закуска. Отпътуване за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче и посещение на Музея на Ван Гог, Музея на Рембранд и Райксмузеум. Нощувка.

8 ден – Амстердам - Прага

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Прага. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден – Прага – Братислава

Закуска. Начало на туристическа програма: Старе место със Староместки намести – сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник Орлой, привличащ с появата на апостолите на всеки час, улица Селетна, Карлов мост – един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Старе место и Мала страна с Малострански намести, Старият Кралски Дворец, Катедралата Свети Вит с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав – светеца - патрон на Прага, Златната уличка - “Магическия град”. Свободно време. По желание разходка с корабче по река Вълтава, както и посещение на чешка бирария. В късния следобяд отпътуване за Братислава. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден – Братислава - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 часа.

ЦЕНА: 1045 лв.

Пакетната цена включва: транспорт с автобус 3***, 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Хърватска/Словения, 1 – в Регенсбург/околности, 1 – в Люксембург, 2 – в Брюксел, 2 - в Амстердам, 1 - в Прага, 1 – в Братислава, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти и на разходките с корабчета в Амстердам, Брюж и Прага, беседите с местни екскурзоводи, таксите за резервация за посещение на музеите, за които е необходима предварителна заявка преди отпътуване.

Доплащане за: медицинска застраховка – 10 лв., над 65 г. - 15 лв., над 70 г. – 20 лв.;

единична стая: общо за целия престой – 295 лв;

Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 140 лв.;

дете до 18 год. с един възрастен в тройна стая – 80 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна

полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, ул. „ П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail:office@globus-tours.net ; globus_tours@yahoo.com

Посещения: 48