Асенова Крепост - Aсеновград - Араповски Манастир

31 лева
Дестинация
Транспорт
Обява от
Фирма
Тип Обява
предлага

Дата: 20.08., 16.10.2011

Цена: 31 лв.

Отпътуване от София в 7:30 ч. от малкия паркинг пред стадион В. Левски. Пътува се по магистрала Тракия в посока Асеновград и чудната Асенова крепост. Разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Над целия комплекс доминира църквата „Св. Богородица, изцяло запазена от ХII в.
Свободно време за обяд в центъра на Асеновград - Малкия Ерусалим. Посещение на църквите „Успение на Св. Богородица”- Дълбоката и „Св. Богородица Благовещение”- Рибната.
Възможност за посещение на единствения по рода си Палеонтологичен музей с уникална сбирка от над 20 хил. експоната от преди 8 млн. години и единствения в света запазен скелет на динозавър - дейнотериум.
Отпътуване към Араповския м-р „ Св. Неделя“ – според източниците единственият манастир построен на територията на България по време на Османското владичество. Манастирът е внушителен комплекс от оригинални постройки. Най-интересната постройка в комплекса е тази на Ангел войвода – един от най-известните хайдути в района. Кулата е построена с негови средства, стените и са с дебела зидария с бойници за защита от разбойници. Във вътрешната си част манастирският храм е изписан изцяло с повече от 150 сцени от Георги Данчов - Зографина - близък приятел и съратник на Левски.

Завръщане в София вечерта.

Цена: 31 лв.
Крайният срок за записване на тази цена е ден сряда в седмицата на отпътуване.
Увеличение 5 лв. при записване последните 2 дни - четвъртък и петък в седмицата на отпътуване.

Цената включва:

транспорт с автобус

посещение на Асеновата крепост

посещение на Асеновград и църквите „Св. Богородица - „Дълбоката“ и „Св. Богородица Благовещение“ - „Рибната“

посещение на Араповски манастир

екскурзоводско обслужване по време на маршрута


Цената не включва:

разходи от личен характер;


Начин на плащане:

депозит - при записване се внася цялата сума

За повече информация посетете http://www.globaltour-bg.com/

Посещения: 23