Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс

1896 лева
Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс Франция, Автобус, 3 звезди - град София | Екскурзии в Чужбина
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
15
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс

Словения – Страсбург – Париж – Лондон – Кембридж – Йорк – Единбург – Глазгоу – Белфаст – Дъблин – Уиклоу – Уексфорд – Кардиф – Стоунхендж – Солсбъри – Лийдс – Реймс – Нюрнберг

ДАТА: 08.07. - 24.07.2011 17 дни / 15 нощувки / 15 закуски

1 ДЕН: София – Словения – 900 км

Тръгване 7.00 ч. от София. Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив.Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Нощувка в Словения.

2 ДЕН: Словения – Страсбург – 800 км

Закуска. Отпътуване за Франция. Вечерта пристигане в Страсбург. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Страсбург.

3 ДЕН: Страсбург – Париж - 500 км

Закуска. Тур. програма в Страсбург, столицата на Провинция Елзас и пристанище на р. Рейн: Разходка с корабче по р. Рейн до живописния квартал Малка Франция и покрития мост на Реката, Двореца на Руан, сградите на Европейския Парламент и Съвета на Европа; Разглеждане на Страсбургската Катедрала. Около обяд отпътуване за Париж. Пристигане привечер. Панорамна обиколка на Париж: Левия и Десния бряг на р. Сена, Мостовете над реката - Понт Ньоф, Александър и др., Института по ботаника, Арабския Институт, Монетния Двор, Френската Академия, Остров Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с Двореца, Консиержери, Халите, Културния център Помпиду, Площад Пигал, Мулен Руж, Мон Мартър и Сакре Кьор, Операта Гарние, Площад Вандом с Траяновата колона и паметника на Наполеон, Ул. Риволи, Лувъра, Парламента, Площад Конкорд, Градините на Тюйлери, Дом на Инвалидите с гроба на Наполеон, Двореца Шайо и Трокадеро, Триумфалната Арка, Шанз Елизе, Марсово Поле, Айфеловата Кула. Нощувка в Париж.

4 ДЕН: Париж –Кале – 300 км (ферибот от Кале до Дувър – 50 км) Дувър - Лондон 130 км

Закуска. Пътуване с ферибот /около 2ч./ от Кале до Дувър. Пътуване до Лондон. Тур.програма в Лондон: Посещение на Квартала на театрите Уест Енд – Кралската Опера в Ковън Гардън, Кралски Национален Театър, Театър Глоуб, намиращ се на южния бряг на Темза и за който Шекспир е написал най-известните си пиеси; музикалните сцени на Лондон: Лондонската филхармония, Кралската филхармония, Роял Албърт Хол – откъдето ежегодно БиБиСи предава световноизвестния Променаден концерт. Настаняване в хотел. Нощувка в Лондон.

5 ДЕН: Лондон

Закуска. Панорамна обиколка на Лондон: Катедралата Свети Павел, Уестминстърското Абатство, Часовниковата Кула Биг Бен, Тауър Бридж и Крепостта Тауър на северния бряг на Темза, Кметството – Сити Хол, Трафалгар Скуеър, Паметника на Адмирал Нелсън, Уайтхол, Парламента, най-известната улица в Лондон – Даунингстрийт, Бъкингамския Дворец, Пикадили, Хайд Парк, Хотел Рич в неокласицистичен стил, Кралския музей на изкуствата. Разглеждане на Музея на восъчните фигури Мадам Тюсо. Свободно време. Нощувка в Лондон.

6 ДЕН: Лондон – Кембридж – Йорк -400 км

Закуска. Отпътуване за Кембридж, главен град на Графство Кембриджшир. Тур. програма в Кембридж: Университета на Кембридж, един от най-престижните университети в света, Кингс Колидж – колеж към Университета, Университетската църква – символ на града. Следобяд пътуване към Йорк. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Йорк.

7 ДЕН: Йорк – Единбург- 320 км

Закуска. Тур. програма в Йорк: Разглеждане на историческия център, Музея на Викингите и посещение на Катедрала Йоркминстър. Следобяд пътуване до шотландската столица Единбург. Настаняване в хотел и по желание разходка из стария град. Нощувка в района на Единбург.

8 ДЕН: Единбург Глазгоу – 90 км

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Единбург: Крепостта – Единбърг Касъл, Парламента, Паметника на Сър Уолтър Скот, Кралската Миля, Двореца Холируут, Катедралата Сейнт Джайлс. Свободно време. По желание посещение на Музея на уискито с дегустация на националната напитка. Отпътуване за Глазгоу, най-големия град в Шотландия, който процъфтява във викторианската епоха с развитието на корабостроителната индустрия на брега на р. Клайд. Туристическа програма в историческия център на града: площад Св. Георги със сградата на Общината; Катедралата на Глазгоу, чиито основи са поставени през 1136 г. по време на управлението на крал Дейвид І. Настаняване в района на Глазгоу. Нощувка в района на Глазгоу.

9 ДЕН: Глазгоу – Белфаст – Дъблин – 440 км

Ранна закуска. Отпътуване 7.00 ч. за Странраер. Преминаване с ферибот през Северния канал. Пристигане в Белфаст. Туристическа програма в Белфаст: градският център с Кметството и университета Куинс. Отпътуване за Дъблин. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Дъблин.

10 ДЕН: Дъблин

Закуска. Туристическа програма в Дъблин: модерните търговски улици с магазини и бутици Графтън и Насау, елегантните къщи на кралската династия Джордж, мястото, където заседава Правителството, Старата библиотека на колежа Тринити. Свободно време. Възможност за традиционна ирландска вечеря с жива музика, песни и танци. Нощувка в района на Дъблин.

11 ДЕН: Дъблин – Уиклоу – Глендалу – Уексфорд – 180 км

Закуска. Отпътуване за Уексфорд през Национален парк Уиклоу по източното крайбрежие на Ирландия. Посещение на Глендалу, долината на двете езера, където през 6 в. Св. Кевин основава манастир. Настаняване в хотел. Нощувка района на Уексфорд.

12 ДЕН: Уексфорд – Кардиф (ферибот) – 300 км

Закуска. Отпътуване с ферибот за Кардиф, столицата на Уелс. Разглеждане на Кардиф. Възможност за посещение на замъка Кардиф. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Кардиф.

13 ДЕН: Кардиф – Стоунхендж – Солсбъри – Лондон - 360 км

Закуска. Отпътуване за Стоунхендж, едно от чудесата на Праисторическия свят. Отпътуване за Солсбъри. Разглеждане на града и посещение на катедралата в Солсбъри, известна с най-високата кула във Великобритания. Отпътуване за Лондон. Настаняване в хотел. Нощувка в Лондон.

14 ДЕН: Лондон – Лийдс – Дувър – 160 км (ферибот от Дувър до Кале - 50 км) – Кале – Реймс – 300 км

Закуска. Разглеждане на прочутия замък в Лийдс – Лиидс Касъл, построен през 12 в. на два острова в езеро. Пътуване с ферибот от Дувър към Кале /около 2 ч./ и после до Реймс. Нощувка в Реймс.

15 ДЕН: Реймс – Нюрнберг -630 км

Закуска. Кратка разходка в центъра на Реймс: Посещение на Катедралата, в която са коронясвани френските крале. Отпътуване за Германия. Нощувка в Нюрнберг.

16 ДЕН: Нюрнберг – София – 1500 км

Закуска. Разглеждане на Нюрнберг: Стария Град, Катедралите, Крепостта, Музей на играчките, Къщата и паметника на Албрехт Дюрер. Свободно време. Отпътуване за България следобяд. Нощен преход.

17 ДЕН: София

Пристигане в София следобяд .

ЦЕНА: 1896 лв.

ВКЛЮЧВА:

· транспорт с лицензиран автобус 3*;

· 15 нощувки със закуски в хотели 2 и 3*: 1 - в Словения, 1 - в Страсбург, 1 - в Париж, 3 - в Лондон, 1- в района на Йорк, 1 - в района в Единбург, 1 - в Глазгоу, 2 – в Дъблин, 1 – в Уексфорд, 1 – в Кардиф, 1 - в Реймс, 1- в Нюрнберг;

· Тур.програма, екскурзоводско обслужване

НЕ ВКЛЮЧВА:

· Мед. Застраховка за 10000 евро: 15 лв. – до 65 г., 23 лв. – до 70 г., 30 лв. – до 75 г., 40 лв. – над 75 г.,

· Настаняване в единична стая - доплащане 580 лв.;

· Музейни такси и билети за корабчета: около 100 паунда и 70 евро (виж Музеи на стр.) Доплащане: Бургас-София-Бургас – 70 лв., Сливен-София-Сливен – 60 лв., Ст.Загора – София – Стара Загора - 50 лв., Пловдив –София –Пловдив 30 лв.

ОТСТЪПКИ: за деца до 12 г., настанени в стая с двама възрастни - 180 лв.

За ранни записвания до 60 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%

За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%

За ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%

За група над 6 туриста - намаление 3%

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

· Валута: 1 лев=0.5112 EUR, 1 лев=0, 4520 GBP

· Необходими документи: международен паспорт; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

· Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

· Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

· Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията

· Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста

· Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;

· Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програматаПосещения: 55