Албания – Древен Дух И Средиземноморска Красота

420 лева
Държава
Транспорт
Категория на Хотела
Брой Нощувки
4
Обява от
Частно Лице
Тип Обява
предлага

Албания – древен дух и средиземноморска красота

По маршрут: София - Охрид – Тирана - Дуръс – Аполония - Вльора - Саранда – Бутринт - Гирокастро - София

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски/ 4 вечери

Програма без нощен преход

Дати: от 21 септември до 25 септември 2011 г.

от 12 октомври до 16 октомври 2011 г.

1 ден Пловдив - София - Охрид

Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч., от София в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. В късния следобяд пристигане в Охрид (UNESCO) - град-музей под открито небе. Туристическа програма в градчето, съчетало в себе си магията на Охридското езеро, непреходното очарование на уникална архитектура и гостоприемството на местните хора. Пешеходна разходка из Стария град със Самуиловата крепост, Античния театър, Градската чаршия със Стария чинар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден Тирана – Дуръс

Закуска. Отпътуване от Охрид в посока Албания. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали MasioScampa (“остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане в Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Продължаване за крайбрежния албански град Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден Дуръс – Аполония - Вльора

Закуска. Туристическа програма в Дуръс. Интерес представляват Амфитеатърът (II в. п.н.е), Венецианската кула и старите римски бани. Продължаване за град Фиер, в околностите на който се намира Аполониядревно селище, построено през 588 г. пр.н.е. от гръцки колонисти, идващи от Коринт, през I-ви век пр.н.е. използван като крепост от Юлий Цезар срещу Помпей и място, където се е обучавал на военно дело. Пристигане във Вльора. Този китен град с древно име Аулон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие е второто по големина пристанище в Албания. През V в. преди н.е. е построена крепостна стена, чиито руини могат да се видят и днес. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол.Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден Саранда - Бутринт

Закуска. Отпътуване за Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море този град очарова с приятен климат и богата средиземноморска растителност. Разглеждане на архитектурния комплекс Бутринт(UNESCO)- антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически анфитеатър, раннохристиянска базилика(IV в. п.н.е), крепостни съоръжения и много други постройки от древността, съхранили се до наши дни.Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.

5 ден Гирокастро - София

Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град с предимно гръцко население, от което най-вероятно произлиза и името му, известен със старата си част – архитектурен резерват(UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Продължаване за България през Гърция. Пристигане в България късно вечерта.

ЦЕНИ:420 лв.– за дата на тръгване 21.09.11

395 лв.– за дата на тръгване 12.10.11

Пакетната цена включва: транспорт с автобус 3***, 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3***, от които 1 – в Охрид/Ривиерата, 1 – в Дуръс, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, входна такса за Албания, мед.застраховка, водач

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.

Доплащане за:единична стая общо за целия престой – 105 лв.

Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в стая – 80 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Булстрад със застрахователна

полица № 3405100300R01402/ от 16.04.2010 г.

За контакти и повече информация:

“ Агенция ГЛОБУС ТУРС “

Гр. София, 1000, ул. „ П. Евтимий“ 58, партер

тел. 02/980 60 69, 02/ 980 56 40

тел./факс 02/ 980 60 69,

e – mail:office@globus-tours.net ; globus_tours@yahoo.com

Посещения: 35