ОСТРОВ КРИТ – НАЧАЛОТО НА ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ,..., Туризъм / Екскурзии, Екскурзии в Чужбина, Обява № 936630

ОСТРОВ КРИТ – НАЧАЛОТО НА ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ

589 лв.

Направи Тази Обява VIP

ОСТРОВ КРИТ – НАЧАЛОТО НА ГРЪЦКАТА МИТОЛОГИЯ

6 дни / 3 нощ.

20/09 - 25/09/2011
25/10 - 30/10/2011ПРОГРАМА:

1 ден.Отпътуване от София от стадион Васил Левски в 06.00 ч. По пътя се спира за разглеждане на параклиса Св. Параскева и Извора на Афродита/в долината Темпи/. Пристигане в Пирея вечерта. /В зависимост от времето на пристигане се прави кратка автобусна обиколка на Атина/. Качване на ферибот. Нощувка на ферибота /аеро седалки/. По желание на туристите може да се доплати за каюта.

2 ден. Пристигане на неповторимия остров Крит рано сутринта. Трансфер до хотел AstirBeach 4* в селището Гувес /на 18 км. от столицата Ираклио/. Настаняване. Свободен следобяд за плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден. Закуска. Свободен ден или по *желание целодневна екскурзия до западната част на острова с разглеждане на манастира Аркади, Ретимно и Ханя /бившата столица на о-в Крит/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден. Закуска. Свободен ден или по *желание целодневна екскурзия до източната част на острова с разглеждане на красивото градче Св. Никола /Агиос Николаос /, разположено на залива Мирабело, островчето Спиналонга, езерото Вулисмени, залива Елунда. Връщане в хотела. Вечеря. * По желание посещение на Критска вечер – вечеря с фолклорна програма и музика /туристите, които се запишат на тази вечеря ще си получат пропуснатата такава в хотела под формата на сух пакет на следващия ден/. Нощувка.

5 ден. Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на пещерата на Зевс –DikteonAndron, известния дворец Кносос – люлка на Минойската цивилизация и туристическа обиколка на град Ираклио /столицата на острова/ с местен екскурзовод. Свободно време в Ираклио. Късно вечерта се взема ферибот обратно до континенталната част на Гърция. Нощувката е на ферибота.

6 ден. Рано сутринта акостиране на пристанище Пирея и отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.Цени:
* на възрастен в двойна стая: 589 лв.
* на възрастен в единична стая: 659 лв.
* дете 0-12 г. с двама възрастни в двойна стая: 419 лв.
* 3-ти възрастен в двойна стая: 529 лв.

Доплащане за стая „Изглед море” – 25.00 лв. на човек, за целия престой / само за възрастни /.

 

Цената включва:

* транспорт с комфортен автобус

* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел „AstirBeach” 4* – www.astirbeach.gr

* туристическа обиколка: пещерата на Зевс, двореца Кносос и Ираклио с местен екскурзовод

* пътни, магистрални и фериботни такси и билети

* представител на агенцията

* медицинска застраховка „Асистанс” /за лица над 65 години има доплащане/

 

Цената не включва:

* екскурзия „Ретимно, манастирът Аркади и Ханя“ - 28 евро

* екскурзия „Агиос Николаос, залива Мирабело, о-в Спиналонга и залива Елунда“ – 22 евро

* критска вечер - 35 евро

* входните такси на посещаваните обекти – общо около 18 евро

Двореца Кносос - 6 €; Археологически музей - 6 евро, о-в Спиналонга - 2 евро, Пещерата на Зевс - 4 евро. Лица под 18 г. са безплатно.

 

Забележка:

*допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 човека !!!

* желаещите да ползват каюта доплащат следните суми:

40 € – на човек, в двойна каюта, в посока

29 € – на човек, в тройна каюта, в посока

21 € – на човек, в четворна каюта, в посока

 

Описание на екскурзиите:

 

Ретимно – манастирът Аркади – и Ханя – Западен Крит

Манастирът Аркади – по пътя за град Ретимно, минавайки през едно от най-старите маслинови насаждения на острова се достига до манастира Аркади. Той е националното светилище на критяни, поради факта, че именно тук съпротивата срещу турското население е достигнала своя пик през 1866 г. с масово самоубийство на населението.

Ретимно е единственият град на острова запазил средновековния облик. Старата част е във Венециански стил – много каменни фонтани, аркади и прекрасни сгради. Тук много умело е съчетана модерната и традиционна архитектура. Заслужава си да се изкачите до Венецианската крепост Фортеза, от където се открива прекрасна гледка към града.

Ханя – бившата столица на острова и главен град в западната му част. Построен е върху останките на древна Кидония – 3000 г. пр. н. е., град с уникален чар, строго пазещ следите от Венецианската и Турска окупации: тесни павирани улички и реставрирани традиционни къщи, турските минарета в ориенталски окраски в съчетание с Венецианската архитектура. Един град, който си заслужава да се посети от всеки!

Екскурзията е целодневна, минават се около 300 км, предвидени са почивки за обяд и кафе, препоръчваме удобни обувки, слънцезащитна екипировка и фотоапарати.

 

Агиос Николаос / Св. Никола / - залива Мирабело, островчето Спиналонга, езерото Вулисмени, залива Елунда – Източен Крит

Агиос Николаос, административен център на провинция Ласити се намира в живописния залив Мирабело. Първите източници датират от времето, когато е бил пристанище на древната Лато Етера. През Венецианския период е построена крепостта Мирабело, от която за съжаление днес не е останало нищо, но дава името на цялата околност. Започва да се развива като курорт след 1960 г. и към днешна дата е един от най-атрактивните курорти на острова. Сърцето на Агиос Николаос е съсредоточено около малкото езеро Вулисмени, което се влива в морето чрез атрактивен канал.

Остров Спиналонга – от древни времена крепостта на Калидона – Спиналонга е охранявала пристанището на Олоус. Днешната крепост е завършена през 1579 г. и е успяла да задържи турските набези до 1715 г. В периода от 1903 до 1957 г. островчето е било колония на прокажени. До него се достига с лодка за около 30 минути, цената е 10 € за лодката и има 2 € входна такса.

Залива Елунда – прекрасно място, не случайно именно тук са построени най-луксозните и скъпи хотели в Гърция.

Екскурзията е целодневна, минават се около 160 км, предвидени са почивки за обяд и кафе, препоръчваме удобни обувки, слънцезащитна екипировка и фотоапарати.

 

Критска вечер – провежда се в селището PanoKarouzanos – вкусна критска вечеря, богата фолклорна програма и безлимитна консумация на вино. Туристите, които се запишат на тази вечеря – ще си получат пропуснатата в хотела вечеря под формата на сух пакет на следващия ден.

 

Пещерата на Зевс –DikteonAndron, Двореца Кносос и туристическа обиколка на град Ираклио

DikteonAndron – една от пещерите, които се предполага, че е родното място на Зевс. Намира сe в планината Дикте, на 1025 м. н. в. Факт е, че от общо 3000 пещери на Крит Dikteon и Ideon са най-важните и поради митичната същност на бога Зевс не може да се докаже коя точно от двете е родното му място. Но според населението, археолозите и историческите надписи се предполага, че по-вероятно е това да бъде пещерата Dikteon. А защо? Научете сами на място!

Дворецът Кносос - намира се само на няколко км. южно от Ираклио и е първият Европейски дворец и единственият толкова добре запазен и до днес от Минойската цивилизация. Това е било родното място на известните от митологията: Европа, Минотавъра, Тезеус, Дедал и Икар.

Ираклион – най-големият град и столица на Крит / 150000 население /, четвърти по големина в Гърция. Датира още от неолитния период. Артефактите открити в региона говорят за богата история, свързана с Минойската, Византийската и Венецианската епохи. Градът на великия художник, скулптор и архитект на Испанския Ренесанс Ел Греко – Доменико Теотокопулос. Ще се разгледат Археологическия музей, стария град с реставрираната Венецианска крепост, фонтана Моразини, Лоджията и др.

Екскурзията е целодневна, предвидени са почивки за обяд и кафе, препоръчваме удобни обувки, слънцезащитна екипировка и фотоапарати.

 

 

 

Минимален брой туристи: 40човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. Граничните власти изискват копие на декларацията. В случай, че родителя/те и детето са с различни фамилии, е необходимо да се представи и копие от акта за раждане на детето.За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Забележка:

* туроператора не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

* туроператора си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги.

* туроператора си запазва правото за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

 

 

 

 

Допълнителна информация
ОСТРОВ КРИТ – НАЧАЛОТО НА...
Кликнете върху снимката за да я увеличите Кликнете върху снимката за да я увеличите
За Контакти
 -
 RSP Travel
 http://www.rsptravel.com
 Изпрати И-мейл
936630

Обява №: 936630

Категория: Екскурзии в Чужбина

Публикувана: 01.09.2011

Разглеждания: 20

Редактирай тази обява Докладвай Проблем Изпрати на приятел Принтирай Обявата Добави в бележника
 

Подобни обяви

Безплатно.net ви представя още обяви в тази категория:

Ако ви харесва да пътешествате или да почивате на море в Антична Гърция
Преподавател по гръцки език в Софийския и Нов български университети, специалист по бизнес терминология на гръцки език, възпитаник...
20 лв.
град София
05.12.2016
Почивка на остров Тасос
Настанявам почиващи в малък семеен хотел на остров Тасос - Гърция на 20 метра от морето. Стаите са с климатик, кухня, баня и WC, с по 2,3 и 4...
€35
-
08.05.2013
КАВАЛА-СОЛУН-МЕТЕОРА ОТ ВАРНА И БУРГАС
Дата: 18.08.2011Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв / Маршрут: Варна...
335 лв.
град Варна
17.07.2011
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265...
265 лв.
град Бургас
09.05.2016
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас
 4 Дни/3 НощувкиАвтобусЦена: 265 лвДати: 21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
ЕКСУРЗИЯ-О.ТАСОС-КАВАЛА-АЛЕКСАНДРУПОЛИ-ОТ ВАРНА, 30.06.11
Дата: 18.08.,  03.09.11, 22.09.11Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв...
225 лв.
град Варна
17.07.2011
Тридневна екскурзия до Гърция : остров Тасос - Кавала - Александруполи, тръгване от Варна и Бургас
4 Дни/3 Нощувки Тръгване : - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв...
225 лв.
град Варна
09.05.2016
Екскурзия до Гърция с тръгване от Варна и Бургас
Екскурзия Гърция : остров ТАСОС - КАВАЛА- АЛЕКСАНДРУПОЛИ, четиридневна, тръгване от Варна и Бургас4 Дни/3 НощувкиДати:21.05.2016, 23.06.2016,...
265 лв.
град Варна
09.05.2016
Почивка в Халкидики-20 евро/ден
Предлагаме целогодишно отдаване под наем на апартамент-първа линия на първия ръкав в Халкидики, Гърция. Апартаментите са...
€3 500
град София
18.05.2016
Екскурзия до остров Тасос, тръгване от Варна и Бургас
3 Дни/2 НощувкиДати: 20.10.2016, 17.11.2016Тръгване: - 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” - 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу...
225 лв.
град Варна
09.05.2016

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Безплатно.net трябва да имате навършени 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случей натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Избери твоята област в България:

За да виждаш само обявите от твоята област моля избери я от менюто по-долу:
Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.

За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.

Затвори